Prosím o názory a nápady k návrhu kuchynskej linky

Ahojte strechaci, prosim Vas, mozem poprosit skusenejsich o rady? Komplet prerabame byt a sucastou je aj vymena kuchynskej linky. Prikladam laicky obrazok s nakreslenym podorysom, plus akasi predstava... Rozmery su 240 * 540. Poradie by mohlo byt: chladnicka - nie vstavana, len vlozena do ramu, rura+mikrovlnka, prac plocha, nasleduje roh-ten by som vyuzila na odkvapkavac, za nim umyvadlo (alebo spravit skosenu skrinku a umyvadlo dat do rohu?), pracovna plocha, pod nou umyvacka, a nakoniec varna doska a pracovny pult, od ktoreho sa odrazi jedalensky stol. Skrinky by mohli byt az po strop, cim by som ziskala dost ulozneho priestoru. Spodne dvierka vrchnych skriniek by boli priehladne a horne nepriehladne. Dava Vam to takto zmysel? Dakujem!
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek vela ludi sa ti tu teraz ozve ze by chladnicka nemala byt pri rure
Odpovedať
@tusiak mohla by byt nejaka uzka potravinova skrina medzi nimi (neviem, ake sa robia najuzsie)? Ale zmensila by sa tym ta pracovna plocha. Nebolo by potom malo miesta medzi rurou a drezom?
Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek ta potravinova skrina je dobre riesenie. Ano mas pravdu ze sa ti tam zmensi miesto pracovnej plochy ale vsak oproti jej mas dost, ci nebude ti to stacit?
Odpovedať
@kocnerik asi bude, na odlozenie veci, ktore vytiahnem zo skrine, prip z chladnicky... A ten drez? Do rohu alebo s odkvapkavacom do rohu?
Odpovedať
@durim mohla by som poprosit o Vas nazor? Citala som Vase komentare a bola by som vdacna, keby ste sa pozreli aj na moju kuchynku... :) Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
S drezom v rohu by som nesiel. Uz ked planujes odkvapkavat, tak nech to nieje vidno. Teda v rohu odkvapkavat je podla mna OK.
Odpovedať
@slavoducar ten odkvapkavac tam moze byt mensi, v podstate sa bude viacmenej umyvat v mycke. V dreze prilezitostne mensie veci, a odkvapkavac mi pride ako vhodne riesenie aj na polozenie horuceho hrnca, pri cedeni vody a pod...
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo teraz všetci vymýšľajú a nedajú rúru normálne pod varnú dosku? veď je to praktické :-) my sme mali kuchyňu uloženú tak, že chladnička - odkladací priestor - mikrovlnka - pracovna doska + umyvacka - drez - pracovná plocha a rúra s varnou doskou. A mne to takto celkom vyhovuje. Ale tak sto ľudí sto chutí :-)
Odpovedať
@miorka lepsie sa pracuje s pekacom ak sa k nemu netreba zohynat, preto ju davaju ludia hore. mat ju dole je skor neprakticke.
Odpovedať
@atlaska Co je na tom az take neprakticke, ked sa musis par krat zohnut? K dolnym skrinkam sa nezohinas xx krat denne? Urcite ovela castejsie,ako k tej rure. Ved ju nepouzivas denne. Ja myslim, ze je ovela praktickejsie,ked je rura nizsie,lebo mozem cez sklo sledovat,v akom stave je jedlo. Takze nemusim otvarat ,nazerat a vypustat paru. O tej prakticnosti by sa dalo polemizovat...Skor si myslim, ze to ludia davaju preto,lebo im to navrhli v kuch.studiu,alebo to videli v katalogoch. Ked pozeram na tie kuchyne na obrazkoch,ci na forach,pripada mi to, akoby "ich jedna mater mala". Vsetko na jedno kopyto,bez vlastnej fantazie..
Odpovedať
Profilova fotka
ale potom co s mikrovlnkou,mne osobne by na pracov.doske zavadzala a to miesto je uz nevyuzitelne.potom je uz lepsie dat panel...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja bych nedavala mycku mezi drez a varnou desku, pokud by to mel byt hlavni pracovni prostor - i kdyz to tak asi nebude, protoze tam je jen 60 cm.
Odpovedať
@majki555 z dolneho suflika vyberema hrniec ci misku a polozim na prac dosku , ale v rure podlievam maso niekolokrat pocas pecenia, miesam, dnes som 4x otacala karfiol, miesam zemiaky, zeleninu , posypam syrom pred dopecenim zeleninu, cestoviny, vyberam plny pekac a tym padom aj tazky. a toto vsetko je jednoduchsie ked to mam bez zohynania vyberania pekaca na linku. aj sa jednoduchsie pozriem do rury ked je vyssie nie ved to mam pohodlnejsie ako nakukat dolu do rury. nase mamy maali rury dolu tiez akoby ich jedna mater mater tie kuchyne. mam to vyssie lebo je to pohodlnejsie ako dole to je logika.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek tejto kuchyni nie je co vytknúť, máš to dobre. Dala by som si ale vstavanu rúru a vstavanu chladničku, teda nebude žiadny problém. Tiež to nebude v teraz ako navyše ta chladnicka. Umývačku moc nemáš kam inam, takto sa budes o ňu trochu potkýnať, kedže napr u nas je dost dlhy cas zo dňa otvorena, ale toto je asi jedine miesto. A rúra hore??? Mala som dole, mam hore a je to nebe a dudy...lepšie samozrejme. Odporúčam kombinovanú párnu rúru a pripadne namiesto samostatnej MW kombinovanú MW s teplovzdušnou rúrou, tj môžeš v nej normálne piecť bez použitia MW- rôzne programy, viac využiješ..
Odpovedať
@bambula626 vstavana rura bude a nad nou mikrovlnka. Chladnicku vstavanu neviem, nakolko byvaju uzsie a hlavne prakticky dovod, nebudu sa dat otvorit dvierka uplne (akoby az nad ramec otvarania). Obcas davam velky plech s kolacom do chladnicky a dvierka sa musia otvorit o kusok viac, co sa pri vstavanej neda... :( Umyvacku nemam kam inam umiestnit. este by sa dala vedla rury a mikro, ale tam sa to zrejme posunie o potravinovu skrinku, cize tam sa nezmesti.
Odpovedať
@majki555 ono je to vec vkusu :) Mne sa to paci a pride mi to prakticke, mozno o par rokov si poviem, ze to chcem inak... :) Ale priznavam, ze som zvazovala aj ruru pod varnou doskou, usetrila by som tym miesto pre skrinku, ale kam potom mikrovlnku? Na pracovnej ploche by som ju mala nerada a zavesit pod hornu skrinku sa mi tiez nepozdava. Jedine dat ju vstavanu do niektorej z hornych skriniek. Len neviem, ako by to bolo z vizualneho hladiska.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek to je pravda, my teraz mame samostatne stojacu chladničku 75 cm a menšiu by som uz nemohla. Budeme mat dve vstavané vedľa seba
Odpovedať
@durim, nepozriete sa mi, prosim Vas na obrazok... Dakujem! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek tak, vsak tam nebudes zase vela toho odkladat. Skor s tym odkvapavacom do rohu. Ale neviem ako si postupila,necital som celu diskusiu, tak neviem ci to je este aktualne:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek Veľmi sa ospravedlňujem, no mal som veľa roboty a dlhšie som tu nebol. Tak teda. Máte vcelku logický návrh. Vždy máte kde položiť veci, či už pri vyberaní z rúry, drezu alebo varnej dosky. Ja osobne by som použil drez , ktorý je určený pre 45cm skrinky s malým odkvapkávačom. Ušetrí vám miesto a zmestí sa doň aj plech ak ho chcete opláchnuť. K tomu jedálenskému stolu. Priestor medzi pracovnou plochou a oknom je vlastne štvorec 2,4 x 2,4. Tak ako ste to nakreslili sa to dosť často realizuje, no vy môžete smelo využiť celý ten priestor. Máte ho tam dosť pre stôl pre 6 osôb. Ak ho otočíte o 90 stupňov tak získate aj priestor pri pracovnej ploche z druhej strany. Príde mi to logickejšie dať ten stôl do priestoru nie k linke. Paradoxne tak získate viacej miesta na pohyb. A ak aj budete klásť na ten pult veci, ktoré majú ísť na stôl tak to bude praktickejšie. Zatiaľ asi toľko. Ak ma ešte niečo napadne, určite sa ozvem. Ináč vám držím palce pri realizácii.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobicek a tak tam zase nejaky velky priestor nepotrebujes medzi rurou a drezom, ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?