Novy cenník SSE na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim, chystal som sa, ze prejdem na dvojtarif DD5 (po novom DD3), kedze mam elektricke kurenie aj bojler. Ale nech pozeram ako pozeram, dvojtarif sa uz neoplati podla toho cennika vobec nikomu, ci ma spotrebu 200 alebo 2000 kWh za mesiac. Neviem, ci na to zle pozeram, alebo co :-) Mozno tak DD2, ak by som vodu zohrieval len cez noc a kuril akumulackami (co ale nemam), by este ako tak mohla mat vyznam. Ale DD3 je uplne mimo. Aj som sa pytal na SSE, ci nespravili niekde chybu - vraj nie :-) Ratam spravne ? Dik
Odpovedať
@abobo áno dobre vidíš, je to tak SE Predaj mám už rok, Pozri i Magnu tam je VT 52,4 Eur/MWh a NT 27,4 Eur/MWh údaje majú len bez HDP pre niekoho možno Energie 2 má najlacnejšiu vo VT 28,66 Eur/MWh no NT 32 bez DPH
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo a takisto poplatky za istic tiez nie su kompletne
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo ano
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo cele je to jednoduche, zober tento cennik: https://www.sse.sk/buxus/docs/dokumen... a porovnaj ho s tymto: https://sepredaj.seas.sk/data/file/21... vsetky ostatne ceny su rovnake. Ale polku vysokej a polku nizkej mat nemozes. To maju nejak osetrene sa mi zda ze ak presiahnes v zime 16perent NT vo VT preradia ta. moj priklad ja mam VT 400 a NT 4800. SSE D1 0,0435360x5200 = 226,3872€ SEP D3 0,03240x4800 + 0,06600x400 = 181,92€ PS: nepytaj sa ma ako som dosiel k 60€ rozdielu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo mas to v bode 8 vseobecnych podmienok, bohuzial vacsina diskutujúcich si to nevsimne a potom zavadza
Odpovedať
@abobo poplatky za SSE-D nerieš musíš mať len ich a sú rovnaké pre všetkých dodávateľov silovej
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan tak to je cennik typu "povedzme zakaznikovi polku toho co bude platit...." :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu rozumiem, ale predstavoval by som si kompletny cennik v ktorom sa vie zorientovat aj moja 80 rocna babka a nie takyto vyplod...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj stiahni si aktualny cennik sse s konecnymi cenami
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo rozumny kompletny cennik ma zatial len SSE
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan aha, ale akosi uz v bode 8 zabudli vycislit tieto poplatky. Resp vycislovat ani nemuseli len uz to mali mat zahrnute v cenniku!
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ked chces vediet kolko naozaj zaplatis tak musis mat konecny cennik
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo presne tak preto je to neseriozne ale ked si pripocitas 0,0591456 EUR k ich cenam s DPH tak dostanes konecnu cenu s DPH za kWh
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan v SSE mam myslim jasno. Ten SSEpredaj je teda: (X kWh vo vysokom tarife * 0,1251456 EUR + Y kWh v nizkom tarife * 0,0915456) + 12,24 EUR rocny poplatok??? Ak toto plati mam v tom jasno ;-)
Odpovedať
@abobo kompletný cenník má málokto , ešte ani v distribúciu nevedia či sa nebude upravovať cenník, dostal som odpoved s SE Predaj prečo nemá kompletný cenník
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan ale SEPRedaj dodava len elektrinu, preco ma vycislovat distribuciu za niekoho ineho ? SE ma koncovy cenik, lebo je to jedna banda, distribucka a dodavatel elektriny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@abobo a k polatku za odberne miesto si tiez musis pripocitat 3,39 EUR s DPH az potom dostanes konecnu cenu
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj to si kalkuloval asi len rozdiel cize ten poplatok 0,0591456 EUR/kWh tam v cenach nemas, je tak?
Odpovedať
@abobo poplatok za OM je za každý mesiac
Odpovedať
@abobo v D1 máš najlacnejší Elgas, rozdiel pri 6 MWh oproti SSE máš 27 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj lebo domacnosti zaujima co idu celkom platit za elektriku, nie co plati jednemu darebakovi cio druhemu a kolko z toho je plat zamestnancov. Nas zaujima cena za kWh v NT a VT a to so vsetkymi posratimi poplatkami a priplatkami. Mat ja takyto cennik nepredam ani teply prd.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ano ale potom musis porovnavat porovnatelne ja si myslim ze je seriozne napisat kolko v skutocnosti zaplatis nie ? ved to pbudes platiti SE a nie distribucke.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan takze aktualizujem. Ten SSEpredaj je teda: (X kWh vo vysokom tarife * 0,1251456 EUR + Y kWh v nizkom tarife * 0,0915456) + (12,24 EUR + 12*3,39 EUR) rocny poplatotok a platba za OM. Je uz totto spravne? ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan ale vsak SSE Distribucia sama doteraz nevedla kolko ma uctovat ! Ludom po telefone a na zakaznickych centrach tvrdily, ze je to trojnasobik ceny v cenniku, preco myslis, ze vydali novy cennik ?
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo rocny polatok je vyssi, k polatku za OM za mesiac musis pripocitat 3,39 EUR
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo ano je tak, lebo ostatne je rovnake a nemas to ako ovplyvnit. Pre samotne rozhodnutie je podstatny len ten rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj sorry, ja som pochopil aj stary cennik
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan JA, tiez, ale to sme s jimom asi jediny :) a nepochopila ho ani samotna distribucia.
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo ano
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan sak to tam mam 12*3,39 na konci: X kWh vo vysokom tarife * 0,1251456 EUR + Y kWh v nizkom tarife * 0,0915456) + (12,24 EUR + 12*3,39 EUR)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?