Zdravim,
chystal som sa, ze prejdem na dvojtarif DD5 (po novom DD3), kedze mam elektricke kurenie aj bojler. Ale nech pozeram ako pozeram, dvojtarif sa uz neoplati podla toho cennika vobec nikomu, ci ma spotrebu 200 alebo 2000 kWh za mesiac. Neviem, ci na to zle pozeram, alebo co :-) Mozno tak DD2, ak by som vodu zohrieval len cez noc a kuril akumulackami (co ale nemam), by este ako tak mohla mat vyznam. Ale DD3 je uplne mimo. Aj som sa pytal na SSE, ci nespravili niekde chybu - vraj nie :-) Ratam spravne ?
Dik
@abobo áno dobre vidíš, je to tak SE Predaj mám už rok, Pozri i Magnu tam je VT 52,4 Eur/MWh a NT 27,4 Eur/MWh údaje majú len bez HDP
pre niekoho možno Energie 2 má najlacnejšiu vo VT 28,66 Eur/MWh no NT 32 bez DPH
@abobo cele je to jednoduche, zober tento cennik:
https://www.sse.sk/buxus/docs/dokumen...
a porovnaj ho s tymto:
https://sepredaj.seas.sk/data/file/21...
vsetky ostatne ceny su rovnake.
Ale polku vysokej a polku nizkej mat nemozes. To maju nejak osetrene sa mi zda ze ak presiahnes v zime 16perent NT vo VT preradia ta.
moj priklad ja mam VT 400 a NT 4800.
SSE D1 0,0435360x5200 = 226,3872€
SEP D3 0,03240x4800 + 0,06600x400 = 181,92€
PS: nepytaj sa ma ako som dosiel k 60€ rozdielu :-D
@jozopan v SSE mam myslim jasno. Ten SSEpredaj je teda: (X kWh vo vysokom tarife * 0,1251456 EUR + Y kWh v nizkom tarife * 0,0915456) + 12,24 EUR rocny poplatok??? Ak toto plati mam v tom jasno ;-)
@abobo kompletný cenník má málokto , ešte ani v distribúciu nevedia či sa nebude upravovať cenník, dostal som odpoved s SE Predaj prečo nemá kompletný cenník
@jozopan ale SEPRedaj dodava len elektrinu, preco ma vycislovat distribuciu za niekoho ineho ? SE ma koncovy cenik, lebo je to jedna banda, distribucka a dodavatel elektriny.
@majkoj lebo domacnosti zaujima co idu celkom platit za elektriku, nie co plati jednemu darebakovi cio druhemu a kolko z toho je plat zamestnancov. Nas zaujima cena za kWh v NT a VT a to so vsetkymi posratimi poplatkami a priplatkami. Mat ja takyto cennik nepredam ani teply prd.... ;-)
@majkoj ano ale potom musis porovnavat porovnatelne ja si myslim ze je seriozne napisat kolko v skutocnosti zaplatis nie ? ved to pbudes platiti SE a nie distribucke.
@jozopan takze aktualizujem. Ten SSEpredaj je teda: (X kWh vo vysokom tarife * 0,1251456 EUR + Y kWh v nizkom tarife * 0,0915456) + (12,24 EUR + 12*3,39 EUR) rocny poplatotok a platba za OM. Je uz totto spravne? ]-(
@jozopan ale vsak SSE Distribucia sama doteraz nevedla kolko ma uctovat ! Ludom po telefone a na zakaznickych centrach tvrdily, ze je to trojnasobik ceny v cenniku, preco myslis, ze vydali novy cennik ?