Odpoveď na príspevok od foox:
koho by zaujímalo rozuzlenie príbehu o zmene sadz… @foox super dakujem za info :)Odpoveď na príspevok od duzu:
@foox akú si mal ročnú spotrebu kelektriny ked kú… @duzu bez FVE 9 MWh, s ňou ešte viac. Zo siete ťahám iba svoju - požičanú. Mám to prepočítané, chceš to skontrolovať? Ozaj už som ti písal, že si iba teoretik?Odpoveď na príspevok od foox:
@duzu bez FVE 9 MWh, s ňou ešte viac. Zo siete ťa… @foox to čo ohrievaš bazén?poznáš praktika bez teoretika?na chlp to prepočítať nejde,aj ked sa to bude presúvať do daľšieho obdobia, nikdy dopredu nevieš dokedy bude fungovať požičiavanie v takej forme ako teraz, doteraz sa to menilo dosť často najskôr len mesačná pôžička, kedže som v SSD mohol si mať FV len bez pripojenia do siete, preto len teoretik, len nedávno sa to niekde povoľujeOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox to čo ohrievaš bazén?poznáš praktika bez te… @duzu energeticky náročné a zároveň užitočné koníčky, nie bazén medzi ne nepatrí, riť si umývam vo vani. Teraz si zase Duzu-Nostradamus, ale stále iba teoretikOdpoveď na príspevok od foox:
@duzu energeticky náročné a zároveň užitočné koní… @foox ako táto tvoja odpoved poradí ostatným? s tebou škoda slovOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox ako táto tvoja odpoved poradí ostatným? s t… @duzu tak isto ako tvoja otázka, odpoveď bola venovaná iba a len tebe.Odpoveď na príspevok od tabo55:
Zdravím , prosím vás o radu. Viem že sa to tu urč… @tabo55 jedine magnaOdpoveď na príspevok od tabo55:
Zdravím , prosím vás o radu. Viem že sa to tu urč… @tabo55 GreenlogyOdpoveď na príspevok od roberto1923:
@tabo55 Greenlogy @roberto1923 Maju VB spoplatnenu.Odpoveď na príspevok od marcel714:
@roberto1923 Maju VB spoplatnenu. @marcel714 každý má službu spoplatnenú ktorý to poskytuje,akurát každý v tom ktorom programe za inú cenu, distribúcia môže určiť adresne kde dá koľko a či vôbec nie len podľa spotreby, to je uvedené na každej stránke distribúciiOdpoveď na príspevok od duzu:
@marcel714 každý má službu spoplatnenú ktorý to … @duzu Magna to nemá spoplatnené.Odpoveď na príspevok od marcel714:
@duzu Magna to nemá spoplatnené. @marcel714 ale má pozri sem ako kedy https://www.magna-energia.sk/domacnos...Odpoveď na príspevok od marcel714:
@roberto1923 Maju VB spoplatnenu. @marcel714 ako vravi duzu kazdy poskytovatel to ma, akurat v magne sa to vola inak, platis zodpovednost za odchylku. Greenlogy ma este do plusu este extra poplatok aj greenmanazment, ale ak ma clovek nadvyrobu moze zdielat na ine odberne miesto. Jednoducho taboo si musi sadnut a spravit si tabulku a prepocitat, aku ma vyrobu/spotrebu a aplikovat to s cennikami. Plus ak ma elektromobil,atd. Zaroven, vsak treba pocitat ze od 1.7 sa zevraj aspon u greenlogy nieco chysta tiez, neviem ako u magny a zse doteraz nedalo ceny🤷🏻♀️ (poplatok za terajsiu VB, nova VB by mala byt 3€ ale fungovat ako 4T u magny? )Spp momentalne tiez 3€. Proste kazdemu zakaznikovi vyhovuju ine podmienky.Odpoveď na príspevok od duzu:
@marcel714 ale má pozri sem ako kedy https://www.… @duzu OK,beriem späť.Ale aj tak,ak to zaokrúhli na 6€ u magny za 1MWh tak to by som musel uložiť 12MWh do VB aby som sa vyrovnal s poplatkom s Greenlogy. To v tomto prípade ohľadom VB asi je najvýhodnejšie ZSE s 3€ mesacne a tam.mozem cez ZSE drive nabíjať prebytkom e-autoOdpoveď na príspevok od marcel714:
@duzu OK,beriem späť.Ale aj tak,ak to zaokrúhli n… @marcel714 prechádzam zo ZSE do Magny, lebo plánujú dvihnúť poplatok za VB a akákoľvek ďalšia možnosť spolupráce so ZSE je pre mňa ako výrobcu eliny nevýhodná....Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@marcel714 ako vravi duzu kazdy poskytovatel to m… @dominguezah Prosím, vieš niečo bližšie ohľadom Greenlogy? Prešiel som k ním pred 2 rokmi, lebo celý systém VB mali jasný a bez obmedzení. Odchádzal som z Magny, kde VB "neplatila" ráno od 6-9 a večer od 19-22.Odpoveď na príspevok od rkorba:
Že sa vám to chce stále sledovať, prepočítavať a… @rkorba baterie su super vec, ale kedze ZSE spustil produkt VB pre elektromobil, tak moja motivacia opadla na minimum. No staci zmena programu a som "nahraty" a preto buduci mesiac skladam 30kWh bateriu a o mesiac asi dalsich 30kWh. zatial mam 5KWh a je to o nicom.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@rkorba baterie su super vec, ale kedze ZSE spust… @rapidek EVE alebo Battero Tech?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rapidek EVE alebo Battero Tech? @frantisekca chcel som EVE, ale kedze mam trosku zmapovanu polsku scenu, tak pojdem do baterii, ktore ma pretestovane jeden poliak, ktory bol priamo vo fabrike a nahral aj video ako sa tam clanky vyrabaju. cena bude lepsia ako eve.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@frantisekca chcel som EVE, ale kedze mam trosku … @rapidek Exencell? A máš modré, či tie zelené?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rapidek Exencell? A máš modré, či tie zelené? @frantisekca este nemam, lebo len teraz zacinam riesit nakup. povodne som chcel kupovat z n-konu. Zelena je len zmenena folia. Neviem ci ich chcem objednavat v cine, ked uz je prva varka na ceste do polska.Odpoveď na príspevok od roberto1923:
@dominguezah Prosím, vieš niečo bližšie ohľadom G… @roberto1923 ak si tam uz, tak zatial pre starsich zakaznikov by nemali byt zmeny. Zatial to chystaju pre zakaznikov co prestupia od 1.5.2025.Odpoveď na príspevok od janopopovec:
Chcem sa opýtať vás čo ficite na týchto produktoc… @janopopovec drviva vacsina ludi ma ongridovy inverter ktory ani nema moznost pripojenia baterie - na tom je najvacsia ryza, vsak virualna bateria to "isti" takze nic ine ako kalkulacia a porovnavanie programov nehrozi. ja mam tiez victron, zial iba 3x3kW. ak mas/planujes auto odporucam vacsi aku. ja osobne sa budem tahat k finalnemu rieseniu 1faza /preskladat victron nieje ziadny problem/ na dome velke ulozisko, co najviac panelov a od distribucky 1F/25A , ale to je na dlho. /spotrebice mam uz vsetky 1f, od TC az po zdvihak na auta :DOdpoveď na príspevok od janopopovec:
Chcem sa opýtať vás čo ficite na týchto produktoc… @janopopovec tak si to spočítaj, koľko ťa vyjde 3x victron a batériové úložisko vs zvýšené poplatky za distribúciu... detto najdôležitejší moment, v zime alebo pri dlhodobejšie zamračenom počasí Ti ani predimenzované batériové úložisko nepomôže, resp. ak máš veľa žrútov a podlľhové elektrické kúrenie, tak 3x 25a ti je tak na hrane...Odpoveď na príspevok od melleus:
@janopopovec tak si to spočítaj, koľko ťa vyjde 3… @melleus nepis ked nevies. Aj s fv sa da prezit cez zimu takmer offgrid, a staci 1x25A ale nato potrebujes mat zazemieOdpoveď na príspevok od rapidek:
@melleus nepis ked nevies. Aj s fv sa da prezit c… @rapidek tak píš,ako preziť "takmer offgrid" a čo myslíš tým potrebuješ mať zázemie... hlavne teda čo stojí mať vybudované zázemie... a nezabudni doplniť o rady v štýle: že nabíjať batériové úložisko v noci z verejnej siete a nezapínať viacero "žrútov" elektriny súčasne... kúriť drevom a sprchovať sa v studenej vode... a že si "robinson crousoe" sám v drevenom zrube...