Fotovoltaika z Číny priamo od výrobcu?

Zdravím, mám možnosť cez známeho objednať si z Číny prakticky čokoľvek. Známy má firmu a ponúkol mi, že môžem si dať do jeho kontajnera naložiť čokoľvek a že mi ponúkne dopravu zdarma ako kompenzáciu za to že som mu dávnejšie tiež s niečím pomohol. Chcel som sa spýtať Vás na názor či by ste na mojom mieste do toho išli. Chcel by som si objednať komplet fotovoltaicku elektráreň. Koľko akých panelo v ešte neviem, nepočítal som to. Pre teraz ma skôr zaujíma Váš názor či do toho ísť, kvôli nezaručenej kvalite komponentov, ale na druhej strane je to za veľmi zaujímavú cenu, je to priamo od výrobcu. Uvediem zopár cien: Panely: 90€/kus (2mx1m) Baterky: 1400€/kus Lithium Ion 48V 10kWh, model ktorý je možné namontovať do rackovej skrine Menič: 2000€ 20kW 3fazy Majú komplet systém aj s ostatnými komponentami, ale tie sú lacné. Uviedol som tie najdrahšie časti. Spotrebu v dome máme 8500kWh/rok. Všetko máme elektrické. Keby ešte trošku zlacneli elektromobily, tak plánujem jeden kúpiť. Známy čo objednáva tovar z Číny vo veľkom, má u seba doma napríklad tepelné čerpadlo, vakuové kolektory a komplet klimatizáciu všetko z Číny. Má to 6 rokov, zatiaľ funguje všetko bez problémov. On mi radí aby som si to určite objednal, ale on nie je expert na fotovoltaické systémy. Dík za Váš názor.
Odpovedať
Objednaj si radsej tepelne cerpadlo na kurenie/chladenie, do tych vacsinou montuju kompresory/suciastky ktore vedia servisovat aj chladiari tu v SR. S elektrickymi vecami je to v cine tazko - je hrozne vela tovaru, ktory by nepresiel cez CE certifikaciu kvoli roznym prierazom fazy na kostru atd. (spajkovacky napr.) alebo celkovo kvoli nekvalite spracovania. Pri takej specialite ako je fotovoltaika by som asi siel len do panelov z CN (tie su aj tak odtial) a objednal napr. menic radsej z EU (eaton napr.) Baterky - to je otazka... tie by asi tiez nemuseli byt zle, ale urcite by som siel do prevereneho predajcu - predpokladam ze pozeras cez alibabu/aliexpress.
Odpovedať
Hľadám cez alibabu, známy odtiaľ objednáva tiež. Prezerám len výrobcov, ktorý majú CE certifikáty. Známy mi povedal, nech hľadám len takých. Bez CE certifikátu by pri niektorých položkách mohol byť problém s preclením resp., problém pri vstupe do krajiny.
Odpovedať
Čo sa týka bateriek, tak sú buď hotové "packy" 48V 10kWh alebo dajú sa zohnať aj len jednotlivé články také modré 3,2V 120Ah, určite ste to niektorí už videli. Videl som to aj na youtube, ako si v zahraničí z toho robili packy. Cena za jeden článok je okolo 35€.
Odpovedať
je rozdiel CE a CE... jedno z nich je china export 😉 a urcite si neskladaj packy z bateriek ak nechces vyhoriet. BTW, zisti si aj prepravne podmie ky tych bateriovych modulov, ci to moze do toho kontajneru ist.
Odpovedať
Sú to európske CE certifikáty. Známy mi o tom hovoril, že existujú aj china export. Batérie môžeme prepravovať, pretože aj známy dováža batérie ale iné modely/veľkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@erko2701 panely su aj tak z ciny, tam nie je co riesit. Idealne drzat sa tier1 vyrobcov, objednat minimalne 1 paletu (alebo rovno 2) - baterky - alibaba/aliexpres ma casto 10x stitkovu hodnotu to co je realne v baterke. Uz samotna cena casto napovie, co neznamena ze nevies zohnat baterku priamo od vyrobcu za dobru cenu. Ale nie pri jednotlivych kusoch 🙂 - menic - su dobri vyrobcovia, s ktorymi problem nie je a su horsi, kde odchadzaju FETy a dochadza k pretokom do distribucnej siete, na co distribucka hladi skaredym okom (+ za to platis ako za odber). 2x merat a raz strihat. Pri ostrovnej prevadzke nie je problem skoro so ziadnym menicom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mgx objednavate z Ciny.. prihodim vam paletu alebo sa spojime a objedname 1.2.3. paliet?...cena 0.214watt half cell.prosim info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?