Povrchová úprava betónových základov v pivnici.

Profilova fotka
Zdravím priatelia. Na betónových základoch domu v pivnici sa mi odula (opadala) omietka. Budem ju musieť celú zosekať. Existuje nejaký náter na betónové plochy, ktorý by zabezpečil to, aby sa ten betón ďalej nekrušil (nedrobil, nelúpal). Nechce sa mi ísť do sanačných omietok. Ďakujem za radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rastislav_jimmy_janos:

Zdravím priatelia. Na betónových základoch domu v…
@rastislav_jimmy_janos Omieta opadala, lebo betón je vlhký. Aby sa nedrolil, stačí ho natrieť akýmkoľvek penetračným prípravkom (hoci aj Duvilax), ale ten určite nevyrieši príčinu. Ak chceš začať podnikať nejaké kroky k náprave daného stavu, drolenie by ma trápilo na poslednom mieste.
Odpovedať

Zdravím priatelia. Na betónových základoch domu v…
@rastislav_jimmy_janos a ja by som vôbec neriešil, že je vlhký, lebo hydroizolačný pás na ňom máš, betonu nevadí, že je vlhký.. V pivnici to dokonca môže byť prospešné, ak tam skladuješ zeleninu. Ja by som to vykefoval, zastabilizoval ako tu už bolo povedané-penetračným náterom a na to by som dal lepiacu maltu-kleber. Ten drží aj vlhkom podklade a tiež mu vlhko nevadí.. Vhodné presieťkovať a zatiahnuť vápno-cementovou omietkou, ktorá tiež dobre zvláda vlhkosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za rady. Ten penetračný prípravok by mal byť paropriepustný ?
Odpovedať

Ďakujem za rady. Ten penetračný prípravok by mal …
@rastislav_jimmy_janos https://www.duvilax.sk/sk/pre-domacic... - "Pri dodržaní dávkovania neznižuje paropriepustnosť penetrovaného podkladu."
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?