Odizolovanie základov, pleseň v pivnici

Možno otrepaná a možno aj duplicitná téma, ale čo som pozeral tu, na MZ, témy tohto druhu sú už pasé. Poprosím a akúkoľvek radu či link. Aký bager požičať? Aká je cena (na hodinu)? Ručne by mi to trvalo, popri práci, asi pol roka. Viete mi poradiť aj postup? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
jednoduchšie (a s lepším účinkom) je urobiť v pivnici omietku Sakret alebo inú. Odkop stien nezníži prenikanie vlhkosti zospodu.
Odpovedať
@jan45 A takéto niečo by napomohlo? Odkopat Drenáž Obsypať kameňom Fóliu A zakopať?
Odpovedať
Profilova fotka
@mikeskovci1 pochybujem, že obkopanie základov ti pomôže zastaviť pleseň v pivnici, tam bude problém skôr v izolácii stien ako píše jan45, myslím, že nie je nutné to úplne do izolácie búrať, ale len na novo naťahať kvalitnejšie, aby to neabsorbovalo tú vlhkosť...
Odpovedať
@mikeskovci1 iba zaomietkovat, toto ti nepomoze ako hovoria chalani, zalezi kde sa aj plesen drzi, ak sa ti drzi na stene pripadne pri strope tak zbytocna praca toto...
Odpovedať
my sme doma pliesen "zničili" otlčením starej omietky, vyrovnaním podkladu, nalepením 1cm polystyrénu, natiahli sme lepidlo so sieťkou a vrstvičku váp. cem. omietky. Vymalovali. Ale je nad slnko jasné, že vlhkosť sme uzavreli v základoch. Jednalo sa tiež o podobný dom, z roku XY. Iná možnosť nebola a sme nadmieru spokojní.
Odpovedať
@staronova Len aby to z pod tej pivnice nazačalo vzlínať viššie do hornej izby. Mi máme pivnicu z jednej steny pod zemou. Pozdĺž druhej steny sa svah zvažuje takze tá už nie je celá zahrabaná. Pani akože ,,staviteľka" ma presvieča, že biela pleseň nie je nebezpečná. Mám na tú jej odpoveď teagovať?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?