Základová betónová doska pod záhradný domček

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť, kedže veľa z Vás tu má poriadne skusenosti. Potrebujem prerobiť betonovú dosku, ktorú už na záhrade mám a ktorá je aktuálne so spádom a to tak, že ju potrebujem rozšíriť a niečo navýšiť, aby bola po novom do roviny (požiadavka firmy pre montáž domčeka). Dal som to naceniť, firma za to chce "poriadne" peniaze. Premýšľam preto, že si to urobím svojpomocne. Moja otázka hlavne je, ako zrovnať už existujúcu betonovú dosku do roviny? Čo použiť. Cementovú maltu? Alebo všetko navýšiť a celé to zaliať tenkou, povedzme 10cm vrstvou betónu? Alebo všetko vysekať a zaliať nanovo? Ďakujem všetkým za rady.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od v1ct0r:

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť, kedže veľa z Vás…
@v1ct0r zistite najvyšší bod jestvujúcej dosky, urobíte rám, (bedneneie) budúcewj plochy, vrch bednenia min. 3 cm nad najvyšším bodom a celé vyplníte betonom , max 10 cm . ak tma budú prídavky užšie ako meter, treba vložiť sieťovinu 200x200x4 mm. na tenkú časť prídavku použiť zajačie pletivo. Starý betón napenetrovať alebo v tenkej časti použiť adhézny mostík. Pod dosku v prídavku nerobiť násyp viac ako 15cm a podľa možností zhutniť. Pred betonážou všetko navlhčiť, po betonáži (24 h)polievať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@v1ct0r zistite najvyšší bod jestvujúcej dosky, u…
@jan45 Ďakujem Vám za postup. Ten adhezivny mostík mi teda zaručí, že nová svrstva sa nebude droliť a budem tvoriť so starým betónom kompaktný celok? Toho sa práve obávam, aby nová 10cm vrstva bola vitálna a nebol problém napr. s kotvením domčeka apod.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od v1ct0r:

@jan45 Ďakujem Vám za postup. Ten adhezivny mostí…
@v1ct0r to záleží aj od konštrukcie, ale ak dve steny budú na pôvodnej doske stačí kotvenie do starého betónu, je to len proti posunutiu a vetru.
Odpovedať
@jan45 Dobre, ďakujem. Fungoval by aj taký postup, že dobetonovať prídavky do výšky starého betónu a potom celý vrch vyrovnať s použitím CERESIT CN-76? Cieľom by bolo nenavyšovať až tak pôvodnú výšku. Nerád by ab to pôsobilo dojmom "pódia", ale zaroveň nechcem, aby tá nová vrchná tenká vrstva bola odolná.
Odpovedať
Profilova fotka
@v1ct0r obávam sa, že keby ste dali kompletné podklady, návrh by vyzeral ináč. plocha , spôsob kotvenia , rozdiely výšok, podklad, druh podlahy predpokladané zaťaženie,používanie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?