Betónová kobka v pivnici

Ahojte, máme v pivnici takú betónovú "kobku" - asi sa tam uskladňovali zemiaky alebo uhlie, ja neviem - viď fotky. Chcem sa toho zbaviť ale keď si predstavím, že to robím búracím kladivom, prvé, čo mi napadne je, že poruším statiku domu. Dá sa taký betón nejako rozrezať?
Odpovedať
fuha, akoze ja na tvoju otazku odpovedat neviem, ale pride mi to zvlastne, s niecim podobnym som sa nestretla este 😄 je to dost strasidelne, keby toto objavim vo svojej pivnici, tak neviem, co by som robila a ci by som si vobec trufla to odstranovat.
Odpovedať
@petiar Nevyzera to byt napojene na nosne murivo. Skusil by som tam jemne z kraja "podobkat" a uvidis.
Odpovedať
@igor256 Ale čo potom s tým? Existuje nejaká pílka, ktorá by mi to porezala na kusy aby som sa toho vedel zbaviť?
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar je to postavene z panelov, s domom a nosnymi stenami to nema nic. zober hocijaku zbijacku s >10J a za 2 hodiny je z toho kopa betonu. ak zacnes zkraja, ani sa nenarobis...
Odpovedať
@mgx Keď ja sa práve bojím tých otrasov, aj keď to teda nie je napojené na múry.
Odpovedať
@petiar nevieš aká doba príde, nechaj to tam, ked tak potom namontujes dopredu vrátka🙂
Odpovedať
@stefanby akože na čo by to využil? 😄 to by ma teda ozaj zaujímalo.
Odpovedať
@habit oddeliť zemiaky od ovocia?
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar otrasy? ten dom to prezije. Jak to nacnes z boku, pojde to samo. Ako ked budes 2 tyzdne dumat nad zburanim tohto (30 minut cista praca), tak toto tam bude este buduci rok. uz to malo byt davno prec 🙂
Odpovedať
@habit husky ba tam mohli spávať napríklad 😄
Odpovedať
@mgx Už to tam mám 5 rokov, len sme prerábali obytné priestory - pivnica zatiaľ nie je priorita, ale už sa pripravujem, preto som sa pýtal. 🙂 @Profistavbari naozaj je to na uskladňovanie? Nie je to trochu nepraktické - dospelý človek sa tam musí takmer vplaziť. Teraz som akurát zistil, že okolo tej "kobky", aj pod ňou, pravdepodobne ani nie je žiadna betónová platňa - kopem a vykopem len hlinu a šutre. Ale v miestnosti pred ňou a za ňou je normálne betónová podlaha. Vyzerá to, akoby si niekto robil prípravu na podzemný tunel. 🙂 Dom je z roku 1950.
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar niekedy ludia na rozdiel od dneska rozmyslali, chladnicka nebola bezna vec. Zemiaky ktore doviezli na jesen museli vydrzat do jari, preto v miestnosti kde sa skladovali nebola betonova platna, ale len hlina. To zabezpecilo idealnu vlhkost a aj to ze nezmrzli. Ak by si ich nechal na betone, splesneli by. V Liptovskej Teplicke je takychto podzemnych pivnic cely kopec. Svokra ma v garazi zemiakovu jamu bez podlahy, presne z tychto pricin. Jablka a zemiaky vydrzia az do maja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petiar ste rocnik 96 a skor? Ci fakt vam tu x ludi musi napisat, ano je to na zemiaky? Aj to ako sa tohi zbavit vam @mgx napisal a vy stale neveriacky krutite hlavou.
Odpovedať
@mgx Ahaaa, tak teraz to dáva zmysel, vďaka za vysvetlenie! 🙂 Takže pokiaľ to ešte nebude rozbité, uskladním si tam švábku. @palo18 Trápi ťa to veľmi? 🙂
Odpovedať
@petiar hej, vseobecna hlupost ludi ma trapi. Bo jej je coraz viac a viac... a ty si jasny dokaz. 😉
Odpovedať
@palo18 Tak snáď už ti je teraz lepšie, keď si sa tu vybujačil. 😄
Odpovedať
mlcanie jahniat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?