Odpoveď na príspevok od rastislav_jimmy_janos:
Zdravím priatelia. Na betónových základoch domu v… @rastislav_jimmy_janos Omieta opadala, lebo betón je vlhký. Aby sa nedrolil, stačí ho natrieť akýmkoľvek penetračným prípravkom (hoci aj Duvilax), ale ten určite nevyrieši príčinu. Ak chceš začať podnikať nejaké kroky k náprave daného stavu, drolenie by ma trápilo na poslednom mieste.Odpoveď na príspevok od rastislav_jimmy_janos:
Zdravím priatelia. Na betónových základoch domu v… @rastislav_jimmy_janos a ja by som vôbec neriešil, že je vlhký, lebo hydroizolačný pás na ňom máš, betonu nevadí, že je vlhký.. V pivnici to dokonca môže byť prospešné, ak tam skladuješ zeleninu. Ja by som to vykefoval, zastabilizoval ako tu už bolo povedané-penetračným náterom a na to by som dal lepiacu maltu-kleber. Ten drží aj vlhkom podklade a tiež mu vlhko nevadí.. Vhodné presieťkovať a zatiahnuť vápno-cementovou omietkou, ktorá tiež dobre zvláda vlhkosť.Odpoveď na príspevok od rastislav_jimmy_janos:
Ďakujem za rady. Ten penetračný prípravok by mal … @rastislav_jimmy_janos https://www.duvilax.sk/sk/pre-domacic... - "Pri dodržaní dávkovania neznižuje paropriepustnosť penetrovaného podkladu."