Parkovisko na vlastnom pozemku

Ahojte, chcem sa spýtať, ako postupovať pri "výstavbe" súkromného parkovania na vlastnom pozemku pred domom. Chceli sme si zriadiť parkovisko pre naše autá a tak sme si odkúpili trávnatý pás medzi cestou a plotom v dĺžke 12m x 1,2m, ktorý sme spevnili betónovými zatrávňovačmi. Teraz sme chceli posunúť plot o 1 m dovnútra záhrady, aby vznikla plocha 12m x 2,2m, čo rozmerovo vychádza na 2 parkovacie boxy a tiež to spevniť zatrávňovačmi. Informovali sme sa na stavebnom úrade, kde nám povedali, že je potrebné stavebné ohlásenie, ktoré sme aj s popisom, čo ideme robiť, podali. Teraz nám prišla odpoveď, že na to parkovisko potrebujeme podať návrh na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby a následné stavebné povolenie, projekt, vyjadrenia od dotknutých ogánov a ja neviem, čo ešte. Snažili sme sa komunikovať so stavebným úradom, zatiaľ sme dostali arogantnú odpoveď, že máme robiť to, čo nám poslali a že oni to vyhodnotili takto. Vie mi niekto poradiť, či je tento postup v poriadku? Alebo ako ďalej postupovať? Odkedy hodenie zatrávňovača do zeminy je brané ako stavba? Nejdem podnikať a vyberať parkovné, len si chcem parkovať na svojom, nie na ulici. Čo sa stane, keď to postavím bez povolení a následne budem riešiť len zmenu užívania pozemku(zo záhrady zmena na zast. plocha a nádvoria), ktorý odkryjem po posunutí plota? Alebo ako by ste postupovali Vy? Ďakujem vopred za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domka0000:

Ahojte, chcem sa spýtať, ako postupovať pri "výst…
@domka0000 postupuj tak, ako ti prikázali. Predpokladám, že ten zelený pás hraničí s cestou, takže budeš potrebovať súhlas aj s odboru dopravy, v zelenom páse moze byt zakopana voda, plyn, elektrina,... Takže rob, čo ti prikázali na SU, ak tam chceš spraviť parkovisko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domka0000:

Ahojte, chcem sa spýtať, ako postupovať pri "výst…
@domka0000 Aj keď ti patrí nejaký pozemok, nemôžeš si tam urobiť čo chceš. Pokiaľ stav. úrad vyžaduje územné rozhodnutie a stav. konanie, tak to budete musieť absolvovať. V opačnom prípade budete parkovať na tráve a môžete dostať pokutu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domka0000:

Ahojte, chcem sa spýtať, ako postupovať pri "výst…
@domka0000 na vlastnom pozemku má u nás parkovisko takmer každý pred domom na mieste ako nádvorie a nikto nikde nič neoznamoval , sme ale na slepej ulici jazdia tu len domáce autá, na koniec sa chodia obracať ak parkujú pred domom pri ceste, jeden čas to chceli spoplatniť no parkuje tam väčšinou návšteva tak to zrušili ,akurát drevo musí mať každý len na svojom,na hlavnej ceste sa dá parkovať na krajnici je dosť široká a je tam i zvlášť chodník, v meste zrušili parkovanie na chodníku, môžu tam zrušiť i malé obchody, chodia tam už len pár domácich a väčšina do veľkých supermarketov kde sú obrovské parkoviská zdarma nonstop bez závor, v meste 2 platené s rampou takmer prázdne,jedno na hodinu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@domka0000 Aj keď ti patrí nejaký pozemok, nemôže…
@chrobak7 prečo by som mal mať na nádvorí len trávnik?, tam by nikto dlho neparkoval o chvíľu by tam mal blato, tak tam má rôzne zatrávňovacie panely alebo zámkovú dlažbu a na to žiadne povolenie netreba, to sa môže meniť hocikedy , nemá to pevné základy problém býva pri hlavnej ceste má byť zabezpečený výhľad a kde je viac sietí vyjadrenie od nich , no panel zdvihneš a môžu si kopať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?