Zlá atmosféra na pozemku?

Ahojte, dotaz najma na psickarov stavitelov....mame taky problem, moji rodicia presnejsie. Maju novopostaveny dom, pekny pozemok. Ale zakazdym, ked pridu nieco porobit do zahrady a vezmu tam psa, tak pes je mimoriadne nepokojny, nervozny, len pisti, nelahne si, hrabe sa k brane a pyta sa prec. Zhodou okolnosti - moji nestastni rodicia susedia s rodicmi tej kravy, kvoli ktorej sme pozemok predali my. Proste smola na jednu a tu istu familiu. :-( Zacinam si paranoidne namyslat ci ti idioti niecim nestriekaju nasim pozemok. Alebo tam nieco nepodhodili. Nevieme si vobec vysvetlit preco je tam ten pes taky nepokojny. Je to zakazdym co tam nasi pridu. Nechce sa im tam ani stahovat. Pes vyvenceny, vybehany a pisti a pisti cele hodiny co tam nasi travia cas! Mate niekto iny este skusenosti so svojimi psami, ze by sa necitili dobre na pozemku, kde ste stavali? Je to len novym prostredim? Trava tam je, vysadba tam je, zdanlivo pohoda. Len to zviera je tam na nervy. Inak je to kludny pes. Tam je vsak ako vymeneny. :-| Ako vobec zistit v com je problem? Veterinar? Meranie geopatogenych zon? Kamery ci tam sused nieco nepacha? Ono totiz, lozil k nasim cez ich plot na ich pozemok, sam sa priznal medzi recou. Proste nema problema, vstupoval nasim na pozemok lebo tieniacu plachtu si dal zo strany nasich a chodil ju k nasim na pozemok bezne upravovat! No nevieme tomu prist na koren, mozno to maju vsetky psy takto?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze to nie je len novym prostredim ale ze je za tym nieco viac. Vyskusaj ist za veterinarkou, mozno sa s takym niecim stretla.
Odpovedať
Divné. Skús tam dobehnúť s iným psom, ako bude reagovať. Tuším keby sa dostal k pachom nejakých predatorov vlk alebo možno tiger a rozhodil to po pozemku tak možno áno ale to je len špekulácia. Takisto aj geopatogenne zóny to môžu robiť. Na nete je o tom kopec informácií.
Odpovedať
@milan209 toto presne napadlo manzelovi, ze skusit ineho psika, ci by reagoval podobne. Stalo by to za vyskusanie, pretoze nam to zacina byt ozaj divne.
Odpovedať
@vero_nka dikes. Najblizsie sa mama chce popytat veterinara co si o tom mysli.
Odpovedať
@jabadaba nemohli tam susedia niečo zakopať,nejakú zver,psa alebo?
Odpovedať
Ten pes sa zjavne bojí, musel ho tam v tom uzavretom priestore niekto riadne prehnať buď petardami, alebo mu uštedril zopár rán zo vzduchovky,
Odpovedať
Profilova fotka
pes vycíti a vynuchá vsetko, musí to byt nejaký pach, ktorý neznása, trebárs aj toho suseda, alebo iných cudzích ludí. Zamyslite sa, ze kto tam kedy chodil, robotníci a podobne, ci je to oplotené, iný psy tam niekedy boli? Smrdí to tam teda poriadne nejakým problémom, to aj macky vycítia a hned utecú, tam kde sú zlí ludia sa schovajú, k dobrým prídu. :-S Veterinár vám nepomoze, zozente si nejakého psovoda, cvicitela psov, co vie interpretovat ich správanie a rec.
Odpovedať
Ešte som si spomenul, že ten pes mohol objaviť osie hniezdo, alebo v blízkosti sú včely, ktoré ho pobodali.
Odpovedať
Skuste tam ist s inym psom
Odpovedať
@viktor811 nie nie, nic take sa neudialo. Nasi tam zatial nebyvaju, chodia tam len cez den, na Silvestra uz vobec nie. Cize petardy a taketo veci nezazil na tomto pozemku. Mama ho vzdy aj vyvenci po okoli, su tam polia, vybeha ho a aj tak nie je dobre, Nechce tam byt. Iks krat som tam bola s nimi, den slnecny, pohodovy, my vyvaleni v trave ale pes nervozny. Naposledy uz z neho nasi boli na nervy, chceli porobit okolo zelene, dat do poriadku kopec veci v zahrade a pes im dokonale otravil den. Museli ist prec lebo knucal. :-| Neviem ani o tych vcelach ci osach. Mali v lete pod tehlou popri dome hniezdo, popichali tusim mamu, musim sa jej spytat ci si nevsimla, ze by aj psika. Ale hadam by jej to neuslo, to by asi riadne pistal. No kazdopadne teraz je zima, hmyz pozaliezany, to hniezdo z leta zlikvidovane. A aj tak nemdobre.
Odpovedať
@jarun je to riadne oploteny pozemok. Ved prave, uz nam to proste neda, nieco tam nie je v poriadku. Ten sused lozil nasim na pozemok cez plot, nemal najmensi problem. :-p Este mi napalo paranoidne nechat spravit rozbor pody, tam napr. kde nasim vinic vykapava, ci tam volaco nie je naliate.
Odpovedať
@marta2610 oj veru neviem...nez nasi postavili dom, pozemok bol isty cas neoploteny. Aj im tam volajaky "dobraci" vyviezli svoj stavebny odpad. Potom to oplotili, pozemok precistili. Nuz netusim co za zadrhel tam je.Ci tam niekto nejake zvieratko nepochoval. :-S
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majki555 asi ano, asi to skusime s inym hafkom.
Odpovedať
aké je to plemeno ?
Odpovedať
@campanol springer, cize polovne plemeno, mal by byt hadam otrlejsi nez maltezak a spol.
Odpovedať
@jabadaba mozno ma sused elektricky odpudzovac na psov, sú v okoli ine psy?
Odpovedať
Mna zaujalo, ze sused si dal zastenu z ich strany.... ako pardon, uz toto by som z uvodu zatrhla.
Odpovedať
@campanol fuha, to netusim...ale je to zabyvana zona, psika na okoli isto niekto ma ale asi v dome ci zahrade za plotom.
Odpovedať
@zuzka60 :-D ze? Ako, to zaujalo aj nas, nasi neriesili len si pomysleli svoje. Skoda reci... Kazdopadne som si to vsimla u nas velakrat, ze si ludia pchaju tie clony na susedne pozemky...
Odpovedať
@jabadaba Myslím si že je to prípad ako píše campanol... totiž existuje elektronický odpudzovač psov, ktorý môže byť v "prítomnosti" len na dosah pár metrov a to zn. že "serie psa" len na krátky dosah a to môže byť Tvoj prípad...Iných psov nemusí "likvidovať"..Zober iného psa tam a aj Tvojho a vylúčiš okamžite či je to tak. No a aby si môj sused dal do mojej záhrady/ z mojej strany/ zábranu, tak to by len raz skúsil dať taký návrh..Verím, že by ho prešiel taký návrh veľmi skoro.. :-) ;-)
Odpovedať
@technik007 Asi to mali riešiť tak, že sused mal dať zástenu zo svojej strany a domáci zo svojej. Teraz už zostáva len tá možnosť, že domáci to dá zo susedovej strany.
Odpovedať
@jabadaba tak clonu hadam "pchaju" zo strany, z ktorej im vacsinou fuka vietor, ved je to blbost davat zo svojej strany, ked ju po prvom vetre odtrhne.
Odpovedať
@gashtaan No a keď vietor fúka ako chce ako to budeš riešiť??? :-) :-) :-) Ja mám na záhrade z mojej strany a mám to prichytené po 10cm poctivo..Neviem si predstaviť, aby som mal moju zábranu zo susedovej strany, či fúka tak alebo tak...Nie je to podstatné ;-)
Odpovedať
@viktor811 Ale len vtedy ak bude doma "šumná" suseda.. :-D :-D :-D Sused musí byť v tom čase v práci alebo na golfe... :-D :-D
Odpovedať
@technik007 no neviem, u nas ked poriadne fuci, tak ako dnes, je to na 95% zo severu, severozapadu. Ti co maju siete tak, ze nie su z tohoto smeru oprete o plot to maju stale potrhane... a tiez ich maju prichytene poctivo... 80km/h vietor od pola je svina. No nic, ja dufam nedospejem k takymto susedskym vztahom, ze by som sa so susedom handrkoval, z ktorej strany dat blbu siet na plot...
Odpovedať
Spomeniem takýto prípad. Svokor mal psa farbiara, ktorý prišiel do záhrady a pred včelínom vyskakoval a cvakal po včelách. Netrvalo dlho a pes zaskučal a popri plote ušiel smerom k bráničke. Lenže v tom strese tú bráničku nenašiel a tak dvakrát trapom obehol záhradu pokiaľ vyšiel. Ale viackrát sa pes k včelínu nepriblížil a obchádzal ho dlhé roky.
Odpovedať
@gashtaan Ja našťastie aj keď je fučák je dosť stlmený, nakoľko mám záhradku asi v strede a zľava-sprava mám prekážky z oboch strán. Ja som musel dať zábranu, nakoľko "môj zvedavý" sused stále bol pri domčeku či chcel alebo nie, nakoľko bol zvedavý čo robíme, keď nič nerobíme... Opaľovali sme sa s priateľkou ;-) .. Vlastne viac ona, ako ja. :-) :-) Nechodím na záhradku len na robotu...Ale aj na guláš,steaky a pečené mäsko na grile.. :-p :-p :-D :-D
Odpovedať
@viktor811 To máš ako malé deti, ja som synovi darmo vravel že nech sa nechytá sporák že je horúci, alebo si všimol ako býv. manželka vyťahovala nožíkom /nie klučikom/ PVC zátku na 230V zásuvkach a zrazu prestal so všetkým, kým to nevyskúšal na ostro...V prípade sporáku sa ho dotkol a mal opálené bruško na prste a v druhom prípade dal do zásuvky samozrejme do fázy sponku...Odvtedy som ho už nemusel upozorňovať na tieto záludnosti... No ale čo už, vieme aké sú zvedavé deti... :-D :-D :-D
Odpovedať
@technik007 Však mám to ešte v živej pamäti, ako som skúšal pred 50 rokmi elektriku v zásuvke.
Odpovedať
@viktor811 Ja som mal kolegu, ktorý nepoužíval Vadas skúšačku ale len svoj prst a dožil sa dlhého veku..Ale ja som sa ho nesmel dotýkať pri meraní :-D :-D :-D No a môj syn je detto ako ja.. Darmo mi otec vravel že opatrne s elektrikou.. No to vieš Karle..zažil som aj ja pár úderov ako som na povale mykal s Al krabicami, lebo nám v izbe blikalo svetlo..Zatiekla krabica spod škridli a točený spoj bol "mierne" zoxidovaný.. samozrejme som nepočkal kým príde domov otec, aby to opravil...Chcel som ho prekvapiť..ale som sa prekvapil ja. :-D :-D :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?