Odpoveď na príspevok od jan45:
zameranie geodetom a prehlásenie , prípadne potvr… @jan45 pokial viem tak na obci sa platí len za zastavanú plochu a nádvorie. evidencia o stavbe zrejme žiadna nieje. Nehnutelnosť sme kupili cca pred dvoma rokmi ako zastavanu plochu a nadvorie, pôvodnu budovu zrekonštruovali a chceme dať zapisať ako chatu aj so supisným čislom.Odpoveď na príspevok od izakhola:
@jan45 pokial viem tak na obci sa platí len za za… @izakhola Je to na tebe, aby si preukázal. Istotne sú fotky nehnutelnosti aj z pred dvoch rokov, v kúpnej zmluve sú určite uvedené podrobnosti o danej nehnuteľnosti (aj v tej, čo išla na kataster). Není skutočná situácia inak, než je tu opis? Sú verejne dostupné (ortofoto)mapy, snímky aj staršieho dáta, napríklad z obdobia 1950, celé Slovensko.Odpoveď na príspevok od izakhola:
Ahojte strechári, potrebujem poradiť ohladne zapí… @izakhola ja som to riešil až pri dedení odhadca zapísal všetko i garáž ktorá nemala žiadne číslo ako čierna stavba ,odvtedy patím daň i za garáš a zapísala sa v novom dokumente a bola i v liste vlastníctva, teraz je zmena na internete sa už nedá pozrieť zdarma hocičo len vlastné a nevieš kto vlastní susednéOdpoveď na príspevok od izakhola:
Ahojte strechári, potrebujem poradiť ohladne zapí… @izakhola Písala som aj do druhého vlákna, dávam sem, aby aj ostatní vedeli: Takáto stavba je považovaná za legálnu, treba dať žiadosť na obec (toto robí obec a nie stavebný úrad), je to oznámenie obce k zápisu stavby postavenej do 1.10.1976. Treba doložiť geometrák a doklad, kto bol stavebníkom, napr. čestné prehlásenie, nevadí, že stavebník je prípadne mŕtvy (toto často býva). Dnes už kataster s tým nemá problém, lebo toto oznámenie, ktoré vydá obec bude presne rozlišovať, kto bol stavebníkom a kto je teraz vlastníkom tej stavby. S týmto oznámením a potom geometrákom pojdete na kataster a ten stavbu zapíše.