Drobna stavba 25m2

Dobry den, prosim Vas viete mi poradit co sa tyka drobnej stavby. Pristresok na auto ak ma do 25 m2 avsak striecha s rinou presahuje za piliere pristresku a teda strecha ma plochu 26m2. Co sa pocita do ohlasenua o drobnej stavbe?
Odpovedať
Profilova fotka
@kam72 v tomto prípade klasický postup. Potrebujete stavebné povolenie, a ak to zasahuje do susedného pozemku aj od nich povolenie, že to tak môže byť. Všetko vám povedia na SU.
Odpovedať
@kam72 v tvojom prípade by som to ,,neriešil". stavebný zákon ani nedefinuje čo je zastavaná plocha. Ak je v tvojom prípade plocha 25m2 (predpokladám, že vonkajší obrys stĺpov prístreška) a strecha 26m2, tak to rieš ohlásením drobnej stavby. 26m2 v ohlásení ani neuvádzaj.
Odpovedať
@kam72 strecha sa nerata, mozes mat pristresok aj 5x5m s 1m presahom na kazdu stranu a si v pohode aj ked je strecha 49m2. Hlavne nech to ale nepresahuje k susedovi ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@kam72 tiez si myslim, ze strecha sa nepocita :) Ohlasil by som iba drobnu stavbu ako pisu yssie a neuvadzaj to tam a hlavne nech to nezasahuje susedom :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez by som t na vasom mieste neriesil. Chodte na SU a nahlaste drobnu stavbu do 25m2 a je to :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kam72 Tiež som staval prístrešok pre 2 autá. Podľa mojich vedomostí za magických 25 m2 (dokedy stačí oznamovacia povinnosť, keďže ide o drobnú stavbu) počítajú plocha medzi okrajovými stĺpmi prístreška. Strešné presahy (napr. 60 cm) nehrajú rolu, aj keby plocha presahov mala byť hneď viac ako 5 m2, nie 1m2, ako uvádzaš Ty... Ja som mal pomyselný štvorec medzi stĺpmi 24,96 m2. Spolu s nákresom a ohláškou som to podal na Obecnom úrade, ktorý to zobral na vedomie. http://www.modrastrecha.sk/blog/leona...
Odpovedať
@kam72 nahlas 24.95m2 a urob o kustik vacsi 99% to tak robi. My sme to tiez riesili ale zrejme urobime iba pristresok pre 1 auto. My ho budeme mat na JZ strane a potrebujeme urobit pristresok dlhsi kvoli slbku
Odpovedať
Profilova fotka
ano je tam dost malo plocha presahov, ale tiez by som nahlasil pod 25m2 :) robia to tak vsetci :)
Odpovedať
@kam72 ja neviem, som jediná ktorej sa tie čísla nevidia? a jediná ktorá si myslí, že to nevyjde do 25m2?
Odpovedať
Mne sa to tiež nezdá ak dodržíte správne odstupy atď tak si myslím, že vám to bude presahovať 25m2.
Odpovedať
Zastavana plocha sa pri pristresku povazuje plocha ktoru urcite dajme tomu omotanim motuza okolo noh pristresku berie sa vonkajsia strana. Tak nam to hovorila panicka na urade
Odpovedať
aj ked je to do 25 m2 tak sme museli mať písomný súhlas od všetkých susedov, máme drevený domček s terasou,treba dodržať minimálny odstup od plotu,dajte niekto link,dík.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marta2610 u nas si napriklad s tymto sused vobec nelamal hlavu. domcek na betonovej platni ma postaveny asi 30 cm od spolocneho plota a ani sa nas nebol opytat, ci si to tak blizko moze postavit, proste nic
Odpovedať
Asi by si mala aj vynat z podneho fondu. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?