Ohlasenie drobnej stavby garaz - pristaveny altan / potrebne stavebne povolenie ?

Ahojte, prosim o radu, ak niekto vie. Stavali sme garaz, ohalsenu na urade ako drobu stavbu, ako sa ma. ROzmery 4x6m. Pocas stavby vsak manzel v domneni, ze je to ok, rozhodol potiahnut strechu a vytvorit tak sedenie s grilom. Viem, ze neznalost neosravedlnuje a vysluzim si tu aj kritiku, no potrebujem toto vyriesit. Spokojni , ze sme dodrzali vsetko, ako ma byt, sme po case potrebovali zanlecky posudok pri refinancovani hypoteky. A tu sme sa dozvedli od znalca, ze mame ciernu stavbu - infarktovy stav pre mna,uz som to videla zburane... - mysleli sme, ze ke nema altan betonove zaklady, je to ok, ze to ma spoolcnu strechu, sme si neuvedomili:-(Teraz neveim, ci od samej radosti zburat altan, ci zacat vybavovat stavebne povolenie / ake asi mam pocitat naklady? - zrejme architekt, statik, vynatie z podneho fondu, atd/ DAkujem za kazdy nazor, eli si o cenim:-)
Odpovedať
@lullu17 moznk bude stacit podat dalsiu ohlasku na altanok, mohlo by to prejst.
Odpovedať
nie, toto som uz skusala na urade, ze ci mi pomoze dalsie ohlasenie drobnej stavby, povedali, ze nie...vraj by mi to mohli s potvrdenim, ze drobna stavba bola zrealizovana podla projektu na katastri s "torskou snahy" na lv zapisat, odradza ma vsak to, ze na znalecky si znalec pytal a stavebne povolenie k rd a ohlasenie na garaz...
Odpovedať
@peto99 vid vyssie odpoved
Odpovedať
@lullu17 myslim ze to dotycni trochu dramatizuju. Treba vyuzit ponukanu "trosku snahy", a vyriesit problem bez zbytocnych papierovaciek. Problem nie je taky vazny ;-)
Odpovedať
@peto99 Ako v buducnoti riesit potom znalca?Pri mojej skusenosti, ze nic nemam bez komplikacii, je to iste, ze ma toto zase postretne... Celkova rozloha z geom. planu je 4x10,8m? DAKUJEM a tvoj cas a odpovede:-)
Odpovedať
@lullu17 este by som to u tety na obecnom urade skusil znova, ci by sa predsa "nejako" nedalo dostat povolenie na drobnu stavbu altanku. Vybavuje obecny urad, nie stavebny. Vedia prizmurit oci, veslico uz takto preslo. Drzim palce.
Odpovedať
@peto99 Dik , ak budes potrebovat na oplatku radu v oblasti cukrarskej vyroby, som tu pre Teba:-) :-D
Odpovedať
Tym, ze ste nedodrzali povodny plan a strechu zvacsili,uz sa nejedna o drobnu stavbu do 25m2,ale o riadnu stavbu, na ktoru treba SP. Vela ludi takto chcelo spekulovat, ze nahlasi akoze dve drobne stavby s spoji ich dohromady,aby obisli SP. Ale dve drobné stavby nemozu byť funkčne prepojené. Ak sú spojené - posudzuje sa celková plocha. Myslim si, ze sa SP nevyhnete,lebo asi ziaden uradnik si vedome nezoberie na seba riziko.Dnes sa to dost sleduje...
Odpovedať
@majki555 To znamena, ze keby bola medzi strechami medzera - minimalna, je to ok?vdaka, L.
Odpovedať
@lullu17 mne uradnik navrhoval urobit 30 m2 parkovisko tak, ze sa vybavka dve povolenia drobnej stavby. Nakoniec som to nepotrebal, ale bola to jeho iniciativa. Zda sa, ze mozne je vselico. Kym to neskusis z viacerych stran, nemozes vediet. Ak by sa to takto nedalo, treba to zapisat na LV, a skusit ineho znalca.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?