Legalizácia stavby pred rokom 1979 - nový majtiľ

Dobrý deň, máte niekto skúsenosti s legalizáciou stavby, vybudovanej pred rokom 1979 a ktorej stavebníkom bol predok dediča(dedko), ktorý Vám pozemok s takouto stavbou predal ? Je potrebné, aby podal žiadosť o vydanie potvrdenia o veku stavby, pridelení súpisného čísla na stavbu na príslušný obecný úrad PREDAVAJÚCI alebo to môžem ja ako kupujúci?
Odpovedať
S vlastnej skusenosti radim, aby to robil predavajuci - nikdy nevies, co pri zapise vybehne a preto ak si chces byt isty, ze ako kupujuci nekupis casovanu bombu, je lepsie to urobit pred kupou a podmienit kupu legalizaciou. Ano, proces kupy sa tym natiahne, ale budes lepsie spavat.
Odpovedať
No nas dom bol postaveny hadam v r.1969 a vtedy sa stavalo veru vseliako,ako supisne cislo dom mal,a ked niekde potrebujeme vek stavby,zajdeme na obecny urad a ten nam vystavi papier,ze bol postaveny vtedy a vtedy,samizda,ze udavaju r.1975 od vtedy sa to tak pise,ked to bolo v takych rokoch stavane. No vsetko treba riesit s obecnym uradom,my len zhodenie sopy,teda na pozemku stal dom,ale zburali ho,ked sme nas kupili my,banka chcela to dat do poriadku,no a tu sa ten dom,sice zrusil ale supisne cislo zostalo,geoded zakreslil sopu a automaticky to sup.cislo sa preradilo na sopu,a teraz ked sme ju chceli zburat nastal problem,lebo vtedy sa to tiez nedokoncilo a to sup.cislo vlastnila este realitka,co bol vlastnik domu a tak nam to darovali,kedze sa to nedokoncilo.a zase banka chcela to dat do poriadku,a toto sme vybavovali od novembra do aprila,kataster to proste nechápal,ze dom neexistuje,buracie povolenie od obce sme mali aj dokonca starosta chodil na kataster osobne,ako drzim prsty a hlavne prajem pevne nervy s tymi to uradnickymi vecami,co sa natahuje ako guma na trenkach
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?