Užívanie stavby pred jej povolením

Profilova fotka
pocula som ze existuje nejaka moznost poziadat o uzivanie stavby pred jej dokoncenim. tzn. ze mozete v domceku byvat ak vym to schvalia aj pred koladuaciou ak som to spravne pochopila. mate niekto skusenosti???
Odpovedať
my sme bývali a nikoho sme sa nepýtali 8-)
Odpovedať
ma sme tiez byvali a to dokonca 7 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
baba: a teraz uz mate po kolaudacii?
Odpovedať
ano,konecne
Odpovedať
Profilova fotka
a platili ste nejaku pokutu? ked ste kolaudovali neskor?
Odpovedať
nie, vobec sa na to nepytali,ziadna poznamka k tomu nabola
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali kolaudovat - len pristavbu v tomto roku - maji - a nestihli sme to ani dokoncit - bo ine surnejsie veci mame... a z casti sa ten domcek uziva, aj ked 100perc. nebyvame... ci nebude problem, ked skolaudujeme az v bud. roku... snad nie - pozeram ze si z TT... tak snad ten isty urad nebude robit problema...
Odpovedať
Profilova fotka
A ako je to s pripojením na siete? Pripoja dom napr. na vodu a kanalizáciu ešte pred kolaudáciou?
Odpovedať
murinko: pripojit ta musia pred kolaudaciou. A ked byvam a nemam dokoncene, lebo som nestihol, bol som chory, alebo nemal financie..nikto ti nic nemoze. Prehnane povedane, co ta zavru? Nechaju zburat a stavaj od znova, ale uz cas kolaudacie musis dodrzat...? 8-) Nebojte sa..nikto Vam nic nemoze, v stavebnom zakone nic take nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
Michal, ďakujem za informáciu ;-)
Odpovedať
nasi znami tiez byvaju. problem je len ten ze mas ine taxi za vodu a elektrinu. voda na stavebne ucely je drahsia, takze sa moze stat ze sa nedoplatis, rovnako aj elektrina. a tak ako tu spomynali, predsa ti niekto nezakaze byvat vo vlastnom dome ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
§ 83 Stavebný úrad môže na žiadosť stavebníka vydať časove obmedzené povolenie na predčasné užívanie stavby aj pred odovzdaním a prevzatím všetkých dodávok, pokiaľ to nemá podstatný vplyv na užívateľnosť stavby a predčasné užívanie neohrozuje bezpečnosť a zdravie osôb. Do 15 dní po odovzdaní a prevzatí takej stavby je stavebník alebo budúci užívateľ povinný podať stavebnému úradu návrh na kolaudáciu stavby. alebo (2) Priestupku sa dopustí a pokutou do 25 000 Sk sa potresce ten, kto a) ako stavebník mení stavbu bez stavebného povolenia alebo v rozpore s ním, b) užíva stavbu v rozpore s kolaudačným rozhodnutím, prípadne stavebným povolením alebo ako vlastník stavby či iný oprávnený na jej užívanie umožní inej osobe užívanie stavby pred vydaním kolaudačného rozhodnutia alebo v rozpore s ním, c) odstráni stavbu bez povolenia príslušného orgánu, d) napriek výzve stavebného úradu predlžuje bez vážneho dôvodu dokončenie stavby nad lehotu určenú v stavebnom povolení, (3) Priestupku sa dopustí a pokutou do 1 milióna Sk sa potresce ten, kto c) užíva stavbu bez kolaudačného rozhodnutia, pokiaľ je také rozhodnutie potrebné, no kedze my mame "prajnych" susedov, ktori nam robia od zaciatku problemy tak asi skor ta prva moznost
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?