Zmeny v projekte pred,alebo počas stavby

Dobrý deň, máme stavebné povolenie, ale chceli by sme ešte urobiť pár zmien pred stavbou ako zväčšenie okenných otvorov, odstránenie okna, posunúť vnútornú priečku, zmeniť posuvné dvere za otváravé. Dajú sa robiť takéto zmeny? A ak áno, aký je postup? Máte niekto skúsennosti, prosím?
Odpovedať
Jasne, vsetko sa da. Treba ist na stavebny urad, podat posomnu ziadost o povolenie zmenu pri dokonceni stavby a uradnik vam presne povie, co vsetko treba dolozit
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... http://www.modrastrecha.sk/forum/stav...
Odpovedať
@hania26 priečky a otvaravosť dveri su "nepodstatne" zalezitosti z pohladu SU, zakreli dozor cervenym perom do povodnej PD a je to. Co sa tyka okien, tak to uz ma vaznejsi dopad, lebo je to zasah do fasady/nosnej-obvodovej steny; zaroven do statiky, do poziarnej ochrany a este aj do energetickeho hodnotenia. Samozrejme zalezi kde, ktore, ako, o kolko zvacsit. Takze najprv pekne zajtra zavolajte projektantovi a podebatujte s nim co a ako, a potom az zavolajte na SU ci budu kvoli tomu pozadovat zmenu stavby. Pridavanie ci zvacsovanie otvorov nemusi byt tak jednoduchou zalezitostou akoby sa mohlo na prvy pohlad zdat.
Odpovedať
@babi32 vďaka. Skontaktujem sa pre istotu, kvôli tým oknám, s projektantom a uvidíme.
Odpovedať
@hania26 kontaktuj projektanta mailom. budete mat aspon podklad, ak to schvali. my sme rozsirovali terasovy otvor na 2m, tak mam aj pisomne od neho, ze je to mozne s tym, ze sa zmeni preklad. nenosne priecky tiez odsuhlasili zmenit a dvere ani neriesil.
Odpovedať
Pocas stavby, je to lacnejsie. Odsuhlasi dozor a je.
Odpovedať
A čo taká zmena, ako výmena el.dosky na varenie za plynovú?
Odpovedať
@babi32 pýtala som sa nášho projektanta a povedal, že okná do 2m môžme meniť, aj zrušiť okno môžme, že zo statického hladiska to bude len dobre
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?