Robia sa zmeny v projekte pred, alebo po kolaudácii?

Ahojte, chcel som sa spytat - daju sa zmeny v projekte dokreslit aj dodaticne vsak?? Ak by sme sa nahodou rozhodli pre urcite zmeny. A robi sa to este pred kolaudaciou? Lebo co ak take drobnosti budu zbytocne a zbytocne za ne zaplatime. Take zmeny ako zrusenie priecky medzi jedalnou a kuchynou - nie je to nosna stena - aj to treba nahlasit a nasledne zaplatit? Ak by sme nezakreslovali zmeny a pride kolaudant, tak nam este da priestor na dikreslenie zmien, ak by mu nieco nesedelo? Dakujem za info!
Odpovedať
Profilova fotka
@2l8 ked ide o priecku, ktoru neurobite a mate ju v projekte, tak to netreba davat nijako zakreslovat. proste sa to pri kolaudacii povie, ze ste tam tu priecku nedali a hotovo. my sme mali tento tyzden kolaudanta a tiez som mu len jednoducho zahlasila, ze sme jednu priecku (tiez nebola nosna) nespravili, lebo nam prisla zbytocna a ten priestor by to len zbytocne zmensilo. tak to jednoducho iba zapisal ako zmenu a hotovo. a mame aj naopak - neviem sice, preco to tak projektant vymyslel, tak ale co s nim - nakreslil nam otvorenu spajzu v kuchyni, co je akoze total blbost a spravili sme ju normalne uzavretu. aj to kolaudant len zapisal ako zmenu a bolo ;-)
Odpovedať
Zalezi aj na koho nadabis pri kolaudacii, ku kolaudaci mas prilozit projekt ktory ti pri stavebnom povoleni opeciatkovali + projekt skutocneho vyhotovenia stavby, tam potom klaudacna komisia cervenou zakreli tie zmeny. Nam tam jednu zmenu tiez projektant zabudol zakreslit a pani z toho vedu nerobila, dokreslila to sama, ale su aj "prisnejsie" kolaudacne komisie na Slovensku.
Odpovedať
Fuha, no dufam, ze v okoli Nitry nie su nejaki prisni kolaudanti :) Inak mame tiez take hluposti, ktore by nebolo treba zbytocne nahlasovat a paltit - zrusenie priscky - teda satne, tym sa zvacsi izba alebo zrusenie priecky medzi jedalnou a kuchynou. Ale skor ma zaujimaju aj take zmeny ako posunutie okna, zvacsenie preslenych dveri, posunutie dveri o kusok ... A hlavne ma zaujima, ze treba nahlasit zmenu a zakreslit, ak nad garazou chceme vyuzit ten prazdny priestor a zvysit strechu o dva rady a vytvorit tam priechod? To treba asi zahlasit vsak? A dalsia vec, chceme tiez komoru dat praktickejsie inam - v garazi je taky priestor, kde by malo byt naradie a tan by sme zamurovali a vytorili tam komoru a dvere by sli cez nosnu stenu, bol by to problem? Lebo ak by sme si dali zakreslit zmeny - to by boli asi 2, tak by sme zaplatili navyse cca. 520 Euro - a v cenniku je, ze do 4 zmien platime tych 520 Euro. Je to zbytocne nahlasovat, ked mame len dve zmeny a tolko platit?
Odpovedať
ten projekt skutocneho vyhotovenia asi budes spotrebovat, ved sa opytaj na staveb.urade co treba ku kolaudacii a ak ho treba aj tak ti ho projektant musi urobit s tymi zmenami. My sme za zmeny neplatili nic, ani za ten projekt ku kolaudacii. A dvere v nosnej priecke, asi treba aj vyjadrenie statika. komin, kotol, zabradlia a zmeny v statike - nato pri kolaudaciach davaju najvacsmi bacha.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
urcite treba projekt skutocneho vyhotovenia, vacsinou ho treba ku kolaudacii, treba sa dohodnut s napr. architektom, ktory vypracoval realizacny projekt, niekedy ho spravi ako gratis ku cene projektu, ak tam nebolo vela zmien, zalezi na dohode a na architektovi..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?