Môžme spraviť zmeny v projekte?

Čaute, potreboval by som poradiť. V roku 2018 sme dostali povolenie a začali sme stavať dom. Zaliali sa základy a vytiahli sa DT a takto to ostalo a nepokracovali sme so stavbou kvôli istým problém a potom aj kvôli situácii vo svete. Na jar by sme chceli pokračovať a dokončiť dom. Len po takom dlhšom čase sme si uvedomili, žeby sme chceli nejaké veci v projekte zmeniť. Je to povolené, alebo treba vybavovať nové papiere? S projektantom sa nevieme skontaktovať. Rozmery domu ostávajú. 1. Chceme zrušiť dvojgaraz a ostala by len garáž na jedno auto. Ten priestor by ostal na izbu navyše. 2. Chceme zmeniť umiestnenie vchodových dverí. Pôvodne boli v strede domu s oskokom dovnútra a teraz by sme ich dali ku garazi.cca o 5m ďalej. 3. Z obývačky by sme trochu ubrali a spravili ďalšiu miestnosť navyše v dome. Sú takéto zmeny prípustné? Treba to riešiť teraz, či až pri kolaudácii? Vďaka za rady.
Odpovedať
@matusontek platí pravidlo, čo pracovník stavebného úradu to iný výklad zákona. Takže zdvyhni telefón a zavolaj referentovi, čo ti schvaľoval stavebné povolenie. Minimálne bude chcieť od teba prekreslené pohľady, keďže si menil umiestnenie vchodových dverí a nový pôdorys.
Odpovedať
Ak ti to dovoli stavebný dozor a nebudeš zasahovať do nosných priečok, tak by to nemusel byť problém 😉
Odpovedať
@matusontek urcite pred kolaudaciou budete potrebovat aj tak urobit zmenu stavby pred dokoncenim a teda mat prekresleny podorys, mozno aj strechu, pohlady, a ak budete menit aj nosne steny aj zaklady, a ak zasahujete do nosnych stien tak aj zmeneny staticky posudok urcite svojho projektanta skontaktujte lebo aj tak to budete prekreslovat...a on to uz ma v pocitaci bude to menej roboty ako kreslit odzaciatku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?