Záhradná chata - zmena projektu počas výstavby

Ahojte, ak mate skusenosti, poprosim o radu. ideme stavat zahradnu chatu. povodne nam firma oznamila, ze ma projekt na jednopodlaznu chatu a my chceme dvojpodlaznu. aby vraj nemuseli platit projektantovi za zmenu projektu, nechali sme to na povodny projekt s tym, ze pocas vystavby zmenime vystavbu a bude sa stavat dvojpodlazna chata. potrebujem vediet, ako v tomto pripade postupovat, ci treba zmenu oznamit pocas vystavby na stavebny urad a ake su poplatky. podla mna ide o dost velku zmenu, ked sa bude robit podlazie navyse a trochu nas zmiatlo, preco pristupuje firma tak lahkovazne k tejto zmene. ci tu ide o vysoke poplatky, ktore budeme musiet uhradit pri oznameni zmeny, alebo je naozaj zmena projektu taka nakladna. chceme sa v tom zorientovat, kym sa zacne vystavba. vdaka za kazdu radu. ;-)
Odpovedať
Ahoj, my sme pred rokom začínali stavat záhradný domček a jedného krásneho dna som sa zobudila s tým,že bude to poschodový rodinný dom. Stavala nám firma, nemali s tým problém.Projektantovi som to oznámila, povedal, že do kolaudácie bude nový projekt a na stavebnom s tým tiež nemali problém. Obvodové múry ostali, všetky vnútorné priečky-okrem nosnej sa zmenili, máme naviac 3okná. Určite tu neboli vysoké poplatky-možno do 100e-už presne nepam)tám ale pre stavebnú firmu to bol najmenší problém, dokonca sa mi majster potrápil aj so situovaním schodov....proste všetko išlo za pochodu....úplne v pohode sme skolaudovali.Ak to dobre poriešiš, tak ani kúrenár-vodár nebude mat problém.Za nový projekt som doplatila 200e.Držím prsty pri stavbe
Odpovedať
@tatiana1978 dakujem pekne za rady. tiez si myslim, ze by to nemal byt velky problem, len mi islo o to, aby sme neplatili viac ako za zmenu projektu. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, obnovujem temu. Kedze uz teraz viem, ze spravime oproti projektu podla mna "male" zmeny, zaujima ma, ci ich treba nahlasovat a aky je poplatok za zmenu (poplatok je za vsetky zmeny spolu, alebo samostatne?) - miesto vrtanej studne robime kopanu, je posunuta cca 5m vedla - osadenie zumpy bude taktiez posunute, cca 10 m k oploteniu - komin chceme premiestnit na ine miesto - zmenili sme hrubku stavebneho materialu Dakujem za akekolvek postrehy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?