Veľkosť detských izieb

Ahojte, práve pracujeme na našom domčeku, riešime projekt a rada by som sa spýtala, aké veľké máte detské izby, radi by sme dali 4 x 4 m. No projekt by sa dal lepšie urobiť s izbami 3,5 x 4 m. Nebudú malé 3,5 x 4 m izby? Malé nechceme dať. Ďakujem za vaše príspevky
Odpovedať
1
2
vzdy sa da povedat, ze cim vacsie tym lepsie. My nakoniec budeme mat izby 3x4 (dokonca trosicka mensie) a v jednej z nich budu dokonca 2 deti a musi to postacovat. Dali sme, ale vacsiu obyvacku kde travime vacsinu casu.
Odpovedať
@jamur aha rozumiem, len mám troška obavy, keďže som vyrastala v cca 17 m2 izbe.
Odpovedať
vo velkej miere je to podla mna o zvyku. a teda dolezite je aj to, ze co vsetko do tej izby chces dat, ake zariadenie. kludne by som sa vyhla napriklad nejakym velkym skriniam na veci, oblecenie, ak mas moznost nejakej vstavanej skrine alebo satnika niekde inde.
Odpovedať
@japupi no to nie je zlý nápad dať šatník niekde inde , díky 🙂
Odpovedať
Mne vysli este mensie a nic si z toho nerobim. Osobne si myslim, ze podlhovasta izba sa da lepsie zariadit, takze 3x4 by bola lepsia nez 3.5x3.5. Pre jedneho luxus, neviem kolko planujes ubytovat ludi.
Odpovedať
@monulik007 usetri to v izbach dost miesta, takže potom kľudne môžete dať aj tie menšie, čo si písala, lebo získaš priestor.
Odpovedať
@vykricnik 2 detské pre 2 deti
Odpovedať
@japupi nad tým budem veľmi uvažovať 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
máme 2 detské izby 3x4m, k obom je šatník cca 2,5m2. Takže nepotrebujú skrine, ani komody. V pohode to postačuje. Ja som svoju izbu o 9m2 dostala až ako 17ročná, bola to najútulnejšia izba v dome.
Odpovedať
@monulik007 Záleží aj na čo ste zvyknutí a aky máte životný štýl. Ja so sestrou sme boli v izbe veľkosti 12m2 spolu až kým som nemala 14 rokov. Bolo to natesno, ale zvládli sme a máme na to pekne spomienky 🙂 Myslím si, že 12m2 pre jedno dieťa je úplne akurát aj so skriňami. Tiež máme cca také veľké izby v dome. Máme ale väčšiu obývačku, keďže v obývačke trávime najviac času. Nemám rada, keď sa každý pozatvárať vo svojej izbe a ide si svoje. Aj preto radšej menšie izby a väčšia obývačka. Avšak niekto to má presne naopak, takže ... Záleží aj od vášho životného štýlu.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna to nie je ani vela ani malo, takato detska izba vie byt utulna a da sa zariadit tak aby tam bolo vsetko, co budu deti potrebovat. Takze uplne kludne.
Odpovedať
U nás má 1.dcera 4,5x3,5 to je až moc veĺká izba si myslim. 2.dcera má4,07x3,4...a tá je už dost malá. Fakt radšéj obdľžnimkvú,z vlast.skúsenosti. A šatnik pre deti,to by som nerobil!!! Každéj skriňu podla poyreby a hotovo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Z môjho pohľadu radšej pre každé dieťa samostatnú izbu aj keď menšiu ako jednu spoločnú. To súkromie proste potrebuje každý.
Odpovedať
@fillo_kiko ano 2 izby chceme dať
Odpovedať
@radusko01 takže 3,5 x 4 m bude malá izba
Odpovedať
@monulik007 Pýtal som sa na to architekta pri projektovaní , 12m2 so šatníkovou skrinou je taký ideal ako tu už písali, máme dve detské 3*4 pre jedno dieta a spálňu taktiež 3*4 bez skríň. Videl som teraz aj novostavbu ,kde chceli mať dve detské, ale m2 alebo pozemok nepustili, tak majú 9m2, žiť sa dá všade 🙂
Odpovedať
@budix aha takže by som sa nemusela až tak obávať a dať 3,5 x 4 m v pohode
Odpovedať
Naše deti majú izby cca 14,5 m aj so skriňami. Podľa mňa je to tak akurát. V byte mal syn cca tých 12 m - úplne v pohode to bolo. Dcéra mala 14,5 aj predtým. Pocitovo to mám tak, že veľké izby sú fajn pre menšie deti, ktoré ešte veľa času trávia hrou na zemi s hračkami alebo sa hrajú rolové hry (na obchod, bunkre stavajú a pod.). Starším stačí fakt posteľ (možno tam ide viac priestoru, lebo veď veľká posteľ), písací stôl a netreba im toľko úložných priestorov na hračky... Ale to je také fakt všeobecné, každý to môže mať inak nastavené.
Odpovedať
@monulik007 vôbec nie, je to síce taká menšia izba, ale úplne postačí 😉
Odpovedať
Profilova fotka
tak myslim si, ze detom uplne postaci, ak sa im tam vojde postel, skrina a stolik na pisanie uloh. ja osobne som teda v detstve velku izbu nemal, delili sme sa o jednu traja a prezili sme 😄
Odpovedať
@monulik007 velmi zalezi aj od veku a povahy deti. Ak su to tinedzeri s kopou kamaratov a konickov, tak budu chodit domov "len prespavat" a bude im jedno ci ma izba 4x4 alebo 3,5x3 a ked pojdu za par rokov niekam na VS alebo prec za pracou, zistite ze mate Xm stvorcovych vyuzivanych len velmi minimalne a radsej by ste mali vacsiu obyvacku/spalnu/kupelnu
Odpovedať
@hockto no aj to je pravda
Odpovedať
@monulik007 ako pre koho, ja nemam rad tie otvorene 50m2 obyvacky. Je to chladne (aj skutocne aj pocitovo) a neda sa to dobre zariadit.
Odpovedať
@hockto asi tak nejak. No tych 4x4 je podla mna akurat. Ci pre take dieta alebo pre take, nech ma priesotr v izbe. Kazdemu staci proste iny priestor ku stastiu no aj k pohodliu
Odpovedať
@monulik007 a co si mala v tej 17m2 izbe? Ja som vyrastol v 25m2 sam, brat mal taku istu a okrem skrine, stola, postele som tam nic extra nemal oproti kamosom na cinziaku v 10m. V pohode stacia 3,5x4 a ako uz bolo povedane, vacsia obv kde budete travit cas spolu.
Odpovedať
@palo18 mala som po jednej celej stene skrine, boli tam 2 postele (lebo s bratom sme mali), 1 väčší písací stôl, neskor komodu s TV
Odpovedať
my máme 3x4,2 m. Spálňa 3,6x4,2 ale obývačka s kuchyňou - 6,7x7,3m. Ale je to dom pre nás. A nám to takto vyhovuje. Ja som ako dieťa mala 4,2x2,5 a úplne mi to stačilo. Musíš sa sama rozhodnúť, ako by to vyhovovalo vám. Švagriná má detské izby cca 20m2.
Odpovedať
Zvlášť nejako veľkú netreba si myslím, je to zbytočné, deti rýchlo vyrastú a pôjdu z domu, základ je aby sa do izby zmestila posteľ, stolík, skriňa, nejaká komoda, takže štvorcovému rozmeru by som sa vyhol.
Odpovedať
@monulik007 Ešte taká vec, veľmi dôležité je rozmiestnenie nábytku, oknie a dverí. Robte to už teraz pri projekte. My sme do detskych izieb dávali radšej širšie okno, no nie po zem, ale klasické, aby sa pod neho vošiel stolík. Viacero ľudí sa mi sťažovalo na to, že ďalší do detských izieb okna po zem a potom im aj vo veľkej izbe nevychádzal dobre nábytok. Takže odporúčam radšej klasické, no široké. Takisto zvážte rozumne umiestnenie nábytku a urobte to už teraz, aby sa vám potom nestalo, že vám nevychádza skriňa o hĺbke 60cm na jednu stranu a zavadzia okno, alebo dvere. Takisto kvôli elektrickým zastrckam si to rozvrhnite, aby ste potom mali hneď pri posteli a stole. 🙂 Ono sú niekedy aj veľké izby, ale s blbo osadený mi oknami a dverami a nevychádza to tam rozmiestniť rozumné nábytok. A potom sú menšie izby, kde pekne vieš uložiť nábytok a všetko má svoje miesto. 🙂 Takže aj takto uvažujte 🙂
Odpovedať
Ako tu uz bolo pisane, velmi zalezi od veku deti. Ja mam doma uz 2 pubisov, akutalne prerabame 3 izb. byt tak aby mal kazdy svoj priestor, takze sme jednu 6m izbu rozdelili na 2 a dcere vysla izba 3x3,4m. Sama povedala ze jej to absolutne staci... postel, stolik, kniznica, police. Postel sme naplanovali vyvysenu na 120cm a pod nou bude mat satnik. Tieto vacsie decka uz aj tak travia cas len pri stole / pc, alebo na posteli s mobilom. Spolocenske hry hrame v obyvacke a vlastne na zemi jej vyslo 2x2m volneho priestoru takze keby chcela tak aj tam sa da. Syn je taky hormonik pohyblivy, takze jeho izba bude 3,5x4m a bude tam uz mat aj rebrinu a velky roldor kde bude ulozny priestor aj na ine ako len jeho veci.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?