Technická miestnosť - veľkosť a rozloženie

Profilova fotka
Dobrý deň, PROSÍM VAS O RADU. (Nemám žiadne skúsenosti) Kúpili sme hotový projekt. Pri stavaní sme Bohužiaľ zistili, že máme malú technickú miestnosť 🙈 v projekte má 3.6 m2. Moja otázka: Máte niekto tak malú TM? Chceme dať do nej Rekuperaciu, Tepelné čerpadlo (8kw), čistička vody, elektrický rozvádzač, sieťový Račko, rozvody kúrenia a 3x rozvody vody. Pripadne práčku. Máme aj návrh na zväčšenie miestnosti, ale potom by sme stratili chodbu a pôvodnú stavbu co nechceme 😪 Ďakujem za každú radu a pripomienku. Pridávam fotku projektu a návrh riešenia ktorý sa nám absolútne nepáči.
Odpovedať
@verion12 nemám s tak malou technickou miestnosťou skúsenosť, ale my máme 8,5 m2 a je to tak práve na vnutornú jednotku TČ, 300l externý zásobník na vodu, na 100 l akumulačnú nádrž ( tá je potrebná pokial budete maž reguláciu teploty vykurovania vo viacerých izbách,,teda nie len jeden termostat, potom sú tam potrebné ešte zmiešavacie čerpadlá) A s tým, že tozvadzač podlahového kurenia máme na chodbe a RACK ma manžel v pracovni a elektrická skrina je vo vstupnej chodbe a práčka bude v kupelni Ja si skor myslím, že predstavené riešenie so zvacsením TM by este s malými upravami mohlo byť vo vasom prípade asi to najschodnejsie riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
@mellie111 ďakujem za odpoveď. Tiež sa bojím, že daná úprava bude jediné riešenie 😔
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od verion12:

Dobrý deň, PROSÍM VAS O RADU. (Nemám žiadne sk…
@verion12 Ja mám TM necelých 2,5m² a mám tam kondezačný plynový kotol, 120L zásobník teplej vody, rozdeľovač podlahového kúrenia, rozvod vody, úpravovňu vody, el. rozvádzač a ešte tam pribudne aj rekuperačná jednotka. V práčovni mám potom dátové rozvody v racku, práčka a sušička.
Odpovedať
Profilova fotka
@jjaannoo tak to sa mi páči 😉. Prosím Vás nemáte náhodou nákres ako to máte rozložené? Priateľ sa totižto bojí že ku všetkému treba prístup a trupky zaberajú veľa miesta. Tak aby sa to pomestilo
Odpovedať
Profilova fotka
@verion12 Rekuperačná jednotka bude hneď oproti dverám.
Odpovedať
Zisti si u každého remeselníka, koľko priestoru zaberie jeho inštalácia a podmienky inštalácie - teda kde v miestnosti to môže/nemôže byť umiestnené. Potom uvidíš. Práčku by som tam asi nepchal.
Odpovedať
Profilova fotka
@jjaannoo ďakujem 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@ralf364 vďaka. Presne to ma aj napadlo. Budem musieť pohľadať kompetentných 🙄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?