Technická miestnosť na poschodí

Čaute strechári chcel by som počuť Vaše názory na túto dispozíciu..čo by ste zmenili..druhá otázka znie čo si myslíte o "technickej"miestnosti hore. Bude obsahovať iba elektrokotol a bojler.
Odpovedať
Podotykam že rozmer sa zmeniť nedá lebo sme obmedzený na cca 70m2
Odpovedať
Vchod rovno do kuchyne nie, kazda navsteva zakukne rovno do hrnca :-p Nevojde ten kotol a bojler pod schody?
Odpovedať
dvere na spodnom WC by som posunul dostredu oproti umyvadlu a dal by som tam sprchový kút (oproti WC)
Odpovedať
Hej len tam dole pojde rozdelovac na spodnu podlahovku a ten sprchac by tam bol dost natesno..ale zvazovali sme aj tuto moznost..a pod schody zena chce lumbal..skor ide oto ze ak by som v buducnosti chcel prejst na tep cerpadlo..alebo kotol na peletky..zvazoval som po kolaudacii spravit pristavbu napravo od vchodu pri obvodovom mure..a nebude elektrokotol hlucny?
Odpovedať
@zita19 tak kam dat vchod ?:P zhora ?:D neviem fakt..alebo ho posunut?
Odpovedať
@remba svetla sirka je 2m..to tam napracem sprchac, zachod, rozdelovac aj male umyvadlo?:)
Odpovedať
@maros173 prehodit schodiste so zadverim by neslo?
Odpovedať
@maros173 zvazujes pristavbu pises,preco zaraz trochu nezvacsich dom?inac TM hore je dobre riesenie ,satnik zbytocny,robil by som vsade vstavane skrine..a to wc by som dal pod schody.
Odpovedať
@zita19 deka je hotova :D takze nie lebo su zaklady pod schody..jedine co je podlamna realizovatelne je technicka pri vchode a vstup zvonku..ale vstup do tech miestnosti zvonku nebude konina?:) @daralbajda hore budu v satniku len vstavane skrine.. Kazdopadne dakujem za nazory a nove myslienky lebo s manzelkou sme zufaly :)
Odpovedať
@maros173do slavneho satnika naco dalsie dvere,je to blbost..dom by som trochu zvacsil ,wc dal,pod schody,satnik zrusil,miestnosti na jeho ukor zvacsil ,a mate normalny dom..zvonku vstup nebude konina v 50 tych rokoch20 storocia sa tak bezne stavalo ,lenze teraz je 21 storocie....
Odpovedať
@maros173 Mame tiez na poschodi technicku, mame v nej plynovy kotol a zasobnik na vodu. Ten kotol podla mna huci viac nez elektricky a nejako zasadne nam to nevadi a to mame aj stale pootvarane dvere. Ked ich zavrieme, tak to prakticky nepocut. Radsej by som zvazil kam inam umiestnit pracku, nie pod kotol. Pretoze potom v buducnosti, v zavislosti od tepelnej straty, ti bude staci mensie tepelne cerpadlo, takze namiesto elektrokotla len umiestnis vnutornu "skrinu" all-in-one so zabudovanym zasobnikom na TUV a cez stenu von len zavesnu vonkajsiu jednotku. Resp. pokial mas dostatocne nizku tepelnu stratu, zvazil by som ekonomiku planovanej buducej investicie do velkeho TC. Skratka, nechal tam trvalo ten elektrokotol len na kurenie a ten bojler rovno riesil TC bojlerom s vonkajsou jednotkou (eliz). Resp. rovno upustil od vodneho kurenia a pouzil len tienene odporove kable, teda ak to umozni energeticky certifikat.
Odpovedať
@cache z hladiska energ cert je to jedno lebo stavba sa vola zahradna chata :) to vnimam po precitani par diskusii ako vyhodu..podlaha bude 15cm polystyren stena 20cm eps a strechu chcem 40cm mineral vlna..okna klasika trojsklo...kurit chcem podlahovka +elektrokotol ..podlahovka len preto lebo neskor sa v pripade velkych nakladov da prejst na tep cerp..a samozrejme bude aj krb ale prieduch chcem len jeden hore do chodby
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daralbajda cize ak dam budar pod schody (ak tam ovsem vojde) zrusim priecku a necham velku chodbu alebo co dam miesto zachoda? Sprch kut?
Odpovedať
@cache takze ten eliz je tc len na ohrev teplej vody ? To vidim prvykrat..mas s tym skusenosti? Je to efektivnejsie ako bojler?
Odpovedať
@maros173 Je to male lacne TC primarne na TUV, ale su tu aj debaty o tom, ci a ako to vyuzit na kurenie. Musel by si vsak mat tepelnu stratu niekde do 2kW..
Odpovedať
Kotol hore nie je problém, no tú hornú kúpelku by som upratal nejak krajšie. Ak podlahovka znamená, že plynový kotol, tak existujú plynové kotle s priamym ohrevom vody. Zrušil by som šatník a kuchyňu "L" by som vpratal tam, kde je krb. Ak ho chceš silou mocou, dal by som ho do stredu na najdlhšiu stenu oproti vstupu a komín cez bývalú technickú. Výduchy do najväčších izieb, hoci v tomto domčúriku by stačil výduch len dole a cez schodisko vykúriš celý dom. teplý vzduch ide vždy hore. A ozaj rozdelovač podľahovky jeden za šatníkovú stenu v zádverí a drúhy nad ním do niky pod umývadlo. To by malo vyjsť.
Odpovedať
@maros173 V mojej realizácii mám technickú miestnosť na poschodí a nemám s tým žiadny problém. Aj projektant, ktorý to kreslil bol prekvapený ako to všetko zapadlo (vykurovanie, solár, vzduchotechnika). Elktrokotol nehučí. Čo je počuť je obehové čerpadlo.
Odpovedať
Nevidim toto ako problem s tou technickou miestnostou, skor ine problemy, by som tam videl, co sa domu tyka, ale tak na to si sa nepytal ;-)
Odpovedať
@zerex4 kludne napia uvitam kazdy nazor
Odpovedať
Vela veci tu zaznelo. Ale za mna - prizemie by som trosku este premyslel. Vstup do kuchyne sa mi nepaci a myslim, ze casom by sa prestal pacit aj tvojej zene. Vhodne by bolo posunut cely vchod do stredu domu. Kvitujem wc pri vchode. Kuchyna sa mi vidi podla tohto, ze tam bude dost malo miesta pracovneho, cize velkost a tvar kuchynskej linky by bolo fajn asi este premysliet. Na poschodi ak satnik nemusi byt, ze by si dal vstavane skrine, tak by si mohol pouvazovat nad zvacsenim kupelne, bolo by fajn mat aj vanu aj sprchu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?