Pôdorys nášho domu - poradíte, čo zlepšiť?

Ahojte idem si pre nazor a rady a pripadne tipy ako co zlepsit. Mam takuto predstavu o svojom domceku. Je tam nieco co vas velmi irituje? Zmenili by ste nieco? Sever je vpravo. Okna budu asi tie co perom su naznacene. Dakujem.
Odpovedať
@lenkalienkach Mna na moj vkus a potreby a esteticke citenie irituje, ze obyvacia cast ma priblizne 18m2 co je len o kusok viac ako ma vacsia detska izba. Satnik 10,2m2 a sklad 9,9m2 ale spalna 10,2m2 - to asi ani nesplna normu na minimlany priestor ked tam spia 2 osoby. A kupelna 8m2. Na tu celkovu rozlohu domu zabera podla mna prilis vela miesta chodba, sklad, satnik... U nas je srdcom a centrom domu obyvacka a cela denna cast, takze tam sme davali najvacsiu vymeru. V spalni len prespime, ta mi mala nevadi (ale 10m2 je podla mna malo kvoli dostatku vzduchu a normam). Ja tiez nemam rada miestnosti bez prirodzeneho vetrania, cize ten satnik v strede domu (bez ohladu na rozmery) sa mi tiez nepaci.
Odpovedať
@fokuska dakujem pekne. Suhlasim ze spalna pre 2 osoby a 10m2 je malo. Tu to je chybne oznacene. Ma to byt herna a pracovna pripadne a moooozno casom ak sa podari moja spalna ale len moja. Cize budem tam len ja. A preto mi to bolo jedno ze 10m2. Co sa tyka satnika ten sa mi velmi paci. V strede bude bud komoda alebo tam budem zehlit a tym ze nechcem do izieb skrine mi to vyhovuje. A co sa obyvacky tyka, bude to opticky cele prepojene. Aj s jedalnou a kuchynou preto mi to nepride male. Ale este na to pozriem. Dakujem. Sklad mam namiesto zahradneho domceka nech to mam prakticke aj na veci z vonku aj biky a nabytok a tak. Ano ja si tiez uvedomujem ze su velke satnik a sklad ale uz som jeden dom mala a idem podla svojich skusenosti s ttm ako sa mi tam byvalo, co mi chybalo a co bolo navyse. Jasne ze obyvacko kuch.jedalen by som zniesla o 20m2 vacsiu ale realne to asi nebude mozne. Najma s ohladom na financie. A zo satnika a skladu som nechcela ustupit. Ale tento dom beriem tak, ze bjde pre mna a dve deti.
Odpovedať
@lenkalienkach Aha, no tak to je urcite ine ked uz je skusenost s domom - to uz samozrejme treba zapraovat svoje skusenosti a poziadavky a ak to splna to co potrebujete prave vy, tak potom super. Ja tam byvat nebudem, cize moje poziadavky a potreby su tym padom mimo 🙂 inym by zas nevyhovovalo to co mne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, vstup ano, o cosi zuzit. Chyba mi samostatne wc. Alebo WC v inej miestnosti ako v kupelni. Zuzila by som spajzu, na 90 prechod, 50 policky, resp by som skusila ju uplne zrusit, nevstupovalo by sa tak priamo do kuchyne, okno by mozno smerovalo do ulice. Alebo aspon zrusit v kuchyni ten roh, stale ho obchadzat.... A teda aj zuzit kuchynu na takych 150 max. Chodby 120 a 140 su pre mna prisiroke. Porozmyslala by som nad vymenou vstupu a kupelne. Take polospojenie skladu a kupelne, ak nie, dat do skladu umyvadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 ako keby si citala moje myslienky, taktoak by to bolo, ako pises, tak si to viem predstavit. takto by mi to vyhovovalo
Odpovedať
@lenkito10 dakujem. Co sa tyka spajze tu isto chcem. Neviem si predstavit dom bez spajze. Zuzit ju dam urcite na 1,4metra to je super postreh a aj kuchyna sa zmensi. Je obrovska. Ten roh v kuchyni bude sluzit ako pult na ranajky. Tam budu 2 al. 3 miesta na sedenie. Este zvazujem ze by som spravila ze Lkova kuchyna potom prechod k vystupu na terasu a jedalenskemu stolu a Lko dalsie s pultom a pracovnou plochou.
Odpovedať
Profilova fotka
Nedaval by som dvoje dvere do satnika, pride mi to zbytocne a budes mat viac priestoru, ked bude len jeden vchod.
Odpovedať
@nemcek ano to este prehodnocujem ze dam jedny zo strany izieb ale co najblizsie k vstupu. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Kuchyna do U moze byt, aj so sedenim. no do C radsej nie .
Odpovedať
@lenkito10 podla mna sa to tam nevojde rozmerovo aby potom bola pohodlne obyvka aj jedalen keby je to do u. Ale ked tam dam ten prechod asi to bude po kazdej stranke fajn. Ja budem spokojna ze mam aj barove sedenie a budem spokojna lebo sa nenabeham.
Odpovedať
Ahojte. No uz mam upraveny projekt, prosim hodite nan este ockom?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkalienkach Nejdem čítať čo bolo napísané predtým ale ja mám len jeden postreh, vymeň projektanta je to katastrofa, jeden z najhorších projektov čo som tu videl.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko aaale? A preco prosim ta? Daj nieco konkretne. Toto dokaze kazdy.
Odpovedať
@lenkalienkach ja osobne by som "neprežila" prechodnú kuchyňu. To aby každý kto vojde do domu videl kuchyňu je pre mňa nemysliteľné. Vadilo by mi aj wc s dverami prakticky z kuchyne. Síce sú akože z chodby, ale tak blízko ku kuchyni a nie je tam žiadna vizuálna prekážka. Ešte aj to wc je v kúpeľni umiestnené tak, že ho uvidíš hneď ako otvoríš dvere 😞 Inak je to pre 3 ľudí parádne veľký dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkalienkach Áno máš pravdu, toto dokáže nakresliť každý ( dokonca aj lepšie ) ale ty by si sa mala poobzerať po niekom kto nie len dokáže používať autocad a kresliť ale kto hlavne dokáže navrhnúť dom. Ak je to ale tvoj návrh a dala si si ho len prekresliť tak sorry určite chceš počuť len chválu, tak v takom prípade by som povedal úžasne kreatívne navrhnutý domček a tak nekonvenčné využitie priestoru sa často nevidí, ostatný by sa od vás mohli učiť.
Odpovedať
@martosko neviem naco si ustipacny. Fakt som sa opytala CO KONKRETNE si myslis ze nie je ok. Chapes vyznam slova KONKRETNE? keby chcem pocut len chvalu nedavam to sem. 100 ludi 100 chuti a ocenim postrehy. Ale prepac. ak svoj nazor nepodlozis nejakymi argumentami a detailami tak je to akurat smutnosmiesne.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkalienkach Ok tak asi takto keďže som architekt projektant tak v tom vidím toľko vecí čo by bolo treba opraviť že pre mňa by bolo najlepšie začať od znova, čo nieje hanba kým to je takto vo fáze nejakej štúdie, určite lepšie ako bývať v takomto dome. To je ako keby si mala z autom obrovskú nehodu a prišla by si do servisu tiež by ti povedali len že to je totálna škoda a že sa ti to neoplatí opravovať, nevymenovávali by ti KONKRÉTNE každú súčiastku ktorú je treba vymeniť alebo opraviť. Keby si sa skôr spýtala čo je na tom dome dobre tak by som ti možno povedal že zádverie je celkom dosť široké aj keď by mohlo byť dlhšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Tieto miniaturne okienka vysoko osadene by mali zakazat. Dociahnes aspon na ne? Ked bude polica pred/pod nimi? Ak je tato strana s vchodovymi dverami oproti ulici, domcek nema ziadny smrnc. Kde ma byt stol na terase? Zmesti sa tam? Otvaranie terasovych dveri? Kde ma byt to ranajkove sedenie? Na ktorej strane bude regal v spajzi? Kto bude vyuzivat sprchu v malej kupelni? Ako sa maju otvarat vchodove dvere? V sklade za dverami je planovana skrina/polica? Zmesti sa tam? Za dverami v spalni a lavej izby ma byt skrina? Ako siroka, nech sa tam zmesti ? Ak nie, preco tie dvere nie su na kraji? Sprcha ma byt otvorena oproti wc?
Odpovedať
Profilova fotka
by som asi zrusil tu skrinu, co je na chodbe, to mi tam pride zbytocne, ked hned vedla je satnik, by som to cele dal dokopy a bolo by to v pohodke 😉
Odpovedať
Pre mna je najvacsim sialenstvom ten obrovsky satnik v strede domu a to ze nechces mat skrine v izbach... Preco? To si budete v pyzame chodit do satnika, ktory ma po novom jedny dvere a tlacit sa tam a hladat co si rano kto oblecie? Alebo kazdy vecer chystat? Z praktickeho hladiska je to pre mna uplne nepochopitelne. Ja by som vymenila spalnu a detsku izbu, ktora susedi so satnikom. Satnik by som prepolila a ten co by susedil so spalnou by som spravila ako walk in ak by sa dalo a druhu cast pouzila na sezonne oblecenie... A aj detom dala aspon po komode ci malej skrini do izby s tym zakladnym oblecenim. Spinave oblecenie budes tahat cez cely barak do kupelne pri kuchyni? Nechces dat pracku do izbovej kupelne? Dom mate z vchodovej casti naozaj neesteticky s tymi dvomi malymi okienkami. Chyba mi printomto domceku smrnc
Odpovedať
@kitycat vies co nie. V izbach budu samozrejme komody so zakladnym oblecenim- pyzama, spodne pradlo, domace oblecenie a ponozky. Ostatne bude v satniku. Ten bjde rozdeleny na casti kde ma ten ktory konkretny clen iba svojw veci. Tlqcit sa tqm nebudeme isto je dost velky aj prehladny bude a bude to prakticke ze v izbach nebudu skrine zaberat miesto. A spinave veci nebudem tqhat. Bude tam spinavy kos a budeme si tam davat veci kazdy sam. Zo zaciatku a mozno uz aj na stalo tqm budem ja a moj syn. Ked sa podari tak mozno este druhe dieta. Takze myslim ze to bude super. A ked nahodou by mi to prislo neprakticke tqk pracku presuniem. No zo skusenosti mi to pride lepsie v tej kupelni co nie je pri izbach.
Odpovedať
@lenkito10 ahoj. Kupelne a usporiadanie v izbach je len ilustracne nakolko s architektom mam dohodnuty aj interierovy dizajn tak s tym este budeme pracovat a dost. Ja nemam dom od ulice. Je z kazdej strany pozemok este a ja som v strede s pristupovou cestou z ulice. Naschval. Sama dobrovolne som si taky pozemok vybrala najma kvoli tomu sukromiu ktore tam bude. Male okienka to nebudu. Mozno bude na inej strane ale skor nie. Ale bude to tak aby som na to samozrejme aj dociahla a aj ho vedela otvorit a pohodlne zavriet. Taktiez aj okno zo skladu bude smerom ako su vchodove dvere tak to bude trosku krajsie. Aj ked teda ide mi o praktickost ale samozrejme musi sa mi aj pacit. Co sa tyka teras, tie budu spravene len zo zamkovej dlzaby, nakolko je to oblast kde moze byt max 30% zastavanost a mam mat 4 parkovacie miesta, tak terasy tam teraz nie su. Ale zo zapadnej strany z vystupom z obyvky bude prestresena tak cely roh ze este aj pri vychode z jedalne vpravo budw cast strecha a cast bez prestresenia, kam dam len 4m dazdnik, takze tienenie bude volitelne. Tam bude ranajkove sedenie. Tam niekde v tom jz rohu vonku bude aj bazen. Ako je spajza bude voliera a taky uzitkovy dvor mozno zelenina nejaka vyvysene zahony a tak. A mozno trampolina a take veci. Ale pozemok bude cca rovina takze by to malo byt vsetko v pohode.
Odpovedať
@martosko dakujem za nazor. Hej viem ze vela projektantov ma svoje vlastne styly. A je pravda ze sice mi to kresli architekt ale podla mojich predstav a potrieb a je mi jasne ze vsetko nie je uplne tip top ale je to tak ako to ja chcem/potrebujem. Mala som aj uplne top architekta, ktory spravil sice vizualne pekny navrh ale totalne neprakticky co mne je na 2 veci. Takze toto je presne podla toho ako to ja citim ze to bude ideal pre mna a moju rodinu. Dakujem za nazor. Ak by si predwalen mal nejaky tip ako nieco z toho zlepsit s min.upravou budem vdacna. Ak nie. Nevadi. Aj tak dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, tak uz len male esteticke upravy a hor sa do toho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?