Názor na pôdorys našho domu

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o Váš názor na náš pôdorys domu Ďakujem . Orientácia domu - vchod- V, Terasa-Z
Odpovedať
1
2
Vymenila by som kupelnu so satnikom a WC. Do satnika by som spravila vchod zo spalne. Pouvazovala by som ci potrebujte tie mini chodbicky.
Odpovedať
Perfiš, toto sa mi páči👍
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som vymenila pracovnu s kúpeľňou. Tým pádom by deti mali vlastnu kúpeľňu. Plus by som do nej dala aj wc miesto vane. Máte len 1 wc v tej hlavnej časti domu, čo je na taký veľký dom veľmi malo. A z toho wc a šatníka pri spálni by som urobila druhu kúpeľňu pre rodičov. A spojila by som technickú s pracovnou. Tak by vznikol veľký priestor na kotol, práčku, sušičku, úložný priestor na mop, vysávač atd
Odpovedať
Profilova fotka
@mirusaagency fajn projekt, konečne aspoň jeden normálny 8-) :-) Nemenil by som nič!
Odpovedať
Pekný projekt, len jediné čo mi vadí je jedná detská izba s presvetlením zo severnej strany - tam nikdy slnko nezasvieti :( možno by som to vymenila s pracovňou a trocha upravila rozmery izieb, aby boli vyhovujúce...
Odpovedať
podla mna malo ulozneho priestoru v spalni, nechapem tomu satniku pri tej technickej radesj vchod zo spalne. a WC bez okna rovno pri jedalenskom stole ... no neviem . ked tak aspon vymenit to s tym satnikom .
Odpovedať
@mirusaagency do satniku nechces vstup aj zo spalne??
Odpovedať
mne osobne chyba spajza
Odpovedať
osobne by som uvažovala nad tým mať detské izby hneď takto pri kuchyni a obývačke. Keď budú deti spať budete musieť byť potichu a poriadne si ani telku nepustíte, nehovorím ak príde nejaká návšteva. To isté aj cez deň, veď to 4-5 rokov deti spia aj cez deň a neurobíte skoro nič. Za mňa vždy oddeliť dennú a nočnú časť. Zdá sa mi to tiež dosť chaotické, všade nejaké chodby a kým prejdem do práčovne tak sa aj unavím :D a určite vchod do šatníka zo spálne tak isto aj kúpelňu by som urobila len pre spálňu. Ale veď každému vyhovuje niečo iné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
opravte ma, ale ja vidim 5 umyvadiel, 4 postele, 3 zachody, 2 rastliny (dufam tienomilne) medzi vchodom a obyvackou. 2. sprchove kuty,1 vana.. podla vsetkeho planujete velku rodinu. ale co s takymto luxusom, ked deti po dovrsreni 16-tich rokov odidu?! ..no vy musite splacat tento luxus (stvor izbovy bungalov) dalsich 10-30 rokov? (hypoteka) opyjtajte sa samych seba....je nasa investicia, kde sa upiseme na 30 rokov splatky....hodna 16tim rokom? co potom s tak velkym bungalovom? ale ak poznate dedka a babku na dochodku, ktory sa dneno-denne staraju o velky bungalov a obrabaju velku zahradu, a staraju sa (svojvolne) popritom o vnucata...tak ignorujte tuto spravu....
Odpovedať
@martin153 A kde je napísané, že majú hypotéku? Ja to nikde nevidím. Prečo by mali stavať maly dom, ktorý budú potrebovať o 30 rokov, keď teraz potrebuju veľký? A domy sa nepredávajú? Ak je na dobrom mieste, nebudú ho mat kedykoľvek problém predať, ak zistia, že chcú menší.
Odpovedať
@martin153 Mal by si ísť k očnému. Ja tam vidím iba 4 umývadlá a jeden drez a 2 záchody. A neviem, čo je zlé na 4 posteliach. Zadávateľ nepotrebuje komenty k veľkosti domu, ale k dispozícii. @mirusaagency Moje postrehy: - vadilo by mi, keby bol vchod hneď vedľa kúpeľne a spálne. Ja by som oddelil stenou tú časť, kde je spálňa - tam, kde sú tie kvetiny by som dal stenu, aby sa zo zádveria nedalo ísť doprava. - tá chodba 2,67 m2 je zbytočná. Spoj to s priestorom. - vstup do WC hneď vedľa jedálenského stola?? Nie. - Mesto šatníka by som dal kúpeľňu s WC. V práčovni by som zrušil WC - je to tam zbytočné. Alebo ak to chceš mať ako WC keď pracuješ vonku v záhrade, tak OK. Ale potom by som urobil ešte jedno WC pri tých dvoch detských izbách. Napr. miesto kúpeľne by som urobil šatník (hoci ja za šatník nie som, úplne by ti postačila vstavaná skriňa) a WC. Inak si predstav prakticky - vstaneš a v obývačke bude sedieť nejaká návšteva a ty sa budeš potrebovať obliecť. Pôjdeš okolo WC, cez obývačku do šatníka pre šaty.... v pyžame... - tá chodba do technickej miestnosti a práčovne je úplný úlet a zbytočné. Treba to inak vymyslieť.A prečo potrebuješ samostatnú technickú a samostatnú práčovňu? Prečo to nespojíš do jednej miestnosti? Treba sa nad tým ešte poriadne zamyslieť a predstaviť si, ako sa po tom priestore pohybuješ, odkiaľ čo vidíš, kde chceš mať privátnu zónu a pod. Podľa súčastného stavu jedinou súkromnou zónou je práčovňa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@chrobak7 4 umývadlá a jeden drez ...= 5 umyvadiel...neklamem.sam si to potvrdil. a ano su tam momentalne len dve wc,. tretie bude pri vchode...namiesto vane,alebo sprchy. pri tak velkom dome su 4 postele malo- to je ten problem. a dispozicia..ta je celkom zla...uz len to, ze garaz je sucastou domu.... @pallacinka a kde je napisane , ze ju (hypoteku) mat nebudu...ja dam svoje peniaze nato, ze ju (h) mat budu. vsadite svoje peniaze, ze oni mat hypoteku nebudu?! a ano, domy sa predavaju...ale naco stavat dom o ktorom uvazujem, ze ho predam....nieje rozumnejsie pri takomto zmyslani zit v podnajme?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 to, ze garaz je sucast domu sa nemusi vidiet kazdemu ako zle riesenie :-) Ale v ostatnom s tebou suhlasim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martineko garaz, ako sucast domu mala zmysel pred 10-20 rokmi. ,ked si clovek vedel opravit auto sam a nebolo tolke posypovanie solou. a nikoho netrapili tepelne straty budov. terajsie garaze (ako sucast domu) neprospievaju autam. kedze budovy musia splnat energeticke certifikaty. tzn. aj garaz . cize aj garaz spojena s domom je teple miesto. auta parkovane vonka v zime nepodlieha tolkej korozii, ako auto na ktorom jazdis v zime cely den a potom ho odparkujes do teplej garaze, kde sa ti ten zasoleny sneh roztopi, no sol ti ostane na karoserii, plechoch atd. potom s tym autom zase vyjdes von do tej zimy a posoleneho snehu, a tak dookola. garaz ako taka bola prvotne vymyslena ako miesto na opravu auta, nie jeho uskladnenie. aj preto je dodnes dna v anglicku slovo garage vnimane ako miesto,kde si ides dat opravit auto. nie ho odlozit. proste, ak by auto boli topanky, tak garaz by bol obuvnik, nie skinka na topanky.
Odpovedať
@mirusaagency Najprv som pozrel projekt ...že paráda môže byť .....ja by som viac priestoru v garaži chcel na nejaký ponk a náradie pracovné, na uskadnenie pneumatík a tak . Ledva tam auto vojde. Potom som čítam že terasa na západ ...no katastrofa ... :-D ja tak mám a peklo ....40 stupňov tam je ... už čakám len kedy mi o 5 rokov vyrastú stromy ... Francúzke okno podla správnosti by malo byť orientované na juh iba.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 mne to nemusis vysvetlovat, ja mam na to svoj nazor, ale ludia su rozni, kazdy to vnima inak, preto ako som ti pisal, aj kazdy sa na toto inak pozera. Stale je to tak, ze su ludia, ktori do garaze len auto odparkuju a tym to hasne
Odpovedať
@martin153 O tom, či ju majú alebo nie môžeme my dvaja iba polemizovať, mne sa nepáči, s akou istotou o tom píšeš. Je aj tu na streche veľa ľudí, čo majú aj väčšie domy a bez hypotéky, nie je to pravidlo, že každý ju má. A aj keby ju mali, je to ich rozhodnutie, aký veľký dom si postavia, oni sami predsa vedia najlepšie, čo potrebuju a čo si môžu dovoliť.
Odpovedať
@mirusaagency ... mne by vadil priamy vstup do detských izieb z obývacej časti, vrátane toho WC ... ten by som spolu so šatníkom zakomponovala do rodičovskej izby,plus si tam dala sprcháč a pre hostí by som dala wc niekde, ako máte teraz práčovňu s technickou...toto by som celé nejak rozumnejšie usporiadala/spojila...a pracovňu by som prehodila s terajšou kúpeľnou a doplnila wc, aby deti mali svoju kúpeľnu a vy svoju...chodbu od garáže by som zrušila a možno skúsila poriešiť oddelenie chodbou tie detské izby od dennej miestnosti...ale je to aj vec názoru a vkusu...záleží len na vás, ako si to nakoniec spravíte ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pallacinka tak sa spytajme. @mirusaagency budete za dom platit v hotovosti, alebo budete brat pozicku, hypoteku? @pallacinka a kedze ty sama pises o vela ludoch tu na streche , ktory stavaju aj vacsie domy za hotove. mozes mi dat aspon tri linky na takychto ludi? kedze je ich tu tak pozehnane, nemal by to byt pre teba problem. dakujem :)
Odpovedať
@martin153 no tak podľa mňa je úplná hlúposť snažiť sa postaviť dom na celý život. V každom veku sa mení situácia a aj priority. Naopak, je super v každej etape života si dopriať vhodné bývanie. Pre mňa je aj dom v istom zmysle spotrebný tovar, keď mi na bývani niečo vadí, tak predám dom/byt a postavím/kúpim iný.
Odpovedať
@martin153 Kľudne, môžem začať našim domom, celková plocha 310m2 a bez hypotéky, každé euro poctivo zarobené. Ďalšie dva nicky, vlastne tri, ti posielam do IP.
Odpovedať
@moratibru Presne tak, úplný súhlas 🙂
Odpovedať
@moratibru k tomuto sa priklanam, naroky a priority sa menia a to najma vekom, vidim to aj na sebe teraz. Kedysi by som ani len nebol povedal, ze budeme stavat dom, ze budeme nieco take chciet. Myslel som, ze v byte bude fajn, ved roky nam tam aj fajn bolo, ale je pravdou, ze ako roky plynuli, tak aj moje predstavy sa menit zacali, cize s nazorom suhlasim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pallacinka tak som rad, ze na slovensku su dost bohati ludia, ktori stavaju bez poziciek a mozu si dovolit postavit velky dom, mozno dva, ked sa im naroky na zivot zmenia. ja osobne takyto luxus (tolko penazi) nemam. cize moj dom bude ''triezvejsi''. @moratibru ak by si zila tu v anglicku, tak ano, tu je to s nehnutelnostami o niecom inom, tu vlastne na domoch zarabas. pochybujem, ze na slovensku domy nad 100 000 eur idu na dracku ako teple rozky. to si kazdy posrtavi svoj vlastny. cize kym sa situacia nezmeni, a ja nebudem mat zarucene, ze svoj dom predam po 16 rokoch so ziskom, tak ho radsej postavim s tym, ze ho budem moct neskor jednoducho prerobit na povedzme dvojgeneracny, alebo nejaku dielnu, pekaren atd.. ak tebe nevadi investovat do ''spotrebneho tovaru 160 000eur a za 15 rokov ho predat za 100 000, aby si si postavila dalsi, povedzme za 140 000eur. to mas 300 000eur investiciu za 15 rokov. s realnou stratou 60 000 eur, no to musite dobre zarabat. doprajem, no pre nas chudobnejsich je dom velmi zodpovedna investicia.
Odpovedať
@martin153 mato pozor co pises, prispievas totizto na slovenske forum, mas zvratene myslienky pod tlakom monarchie anglickeho kralovstva, ja som tiez vyjadril v inom fore svoj nazor a bol som zmazany, my dvaja asi nechapeme demokraciu slovenskeho stylu pod vladov deti komunistov, kedze nam vladne Queen Elisabeth II. a dodavam, ze bohu vdaka, hoc som ateista, pretoze budem radsej poddany kralovnej, ako slobodny obcan deti komunistickych prisluhovacov
Odpovedať
@martin153 no čo ti na to napísať, každé rozhodnutie má nejaké dôsledky. Keď si postavím haciendu v hornej dolnej, tak samozrejme, že na nej prerobím. Keď postavím šikovný dom v dobrej lokalite, tak je malá pravdepodobnosť, že budem stratová. A čo sa týka stratovosti, už kúpa auta je stratový podnik 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru sak ano auto je stratove, ale sikovne auto si viem kupit aj za 10 000. kdezto sikovny dom v dobrej lokalite ta vyjde na minimalne 150 000 eur. ak nie 180 000. pri velkej investicii by mal clovek rozmyslat na viac rokov a na viac moznych scenarov. ani bungalov nezatracujem, sam som chcel jeden, ale do 150m2. to ma este bungalov vyznam, ak ma 300m2, tak to uz len pre bohatsich, ktori maju na vyhadzovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Sikovne auto si vies kupit aj za inu, za lepsiu cenu, to je uplne jedno, ide o to kto ma ake moznosti, ake predstavy. To co nam sa moze zdat ako zbytocne vyhadzovanie penazi, utracanie sa niekomu moze zdat ako fajn prilezitost. Ide len o to kolko ma clovek na ucte ;-)
Odpovedať
@martin153 Podľa mňa garáž ako súčasť domu je to najlepšie čo som mohol urobiť a pre tvoju informovanosť, postavil som bungalov so zatavanou plochou 202 m2 a len trojizbový a bez hypotéky.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?