Čo navrhujete zlepšiť na tomto pôdoryse?

Poprosím o názory: 1. vstupná chodba, 2. kuchyňa, obývačka - 45m, 3. izba - 12m, 4.izba - 14m, 5.izba - 15m, 6. technická miestnosť - 10m, 7. kúpelka - 10m, 8.WC - 1,5m.
Odpovedať

Odpovedať
mne by sa asi nepozdavalo ist do obyvacky cez kuchyne.. nebudem stihat s varenim a neporiadok a varovy zavan bude vitat kazdu navstevu, ktora pojde zrejme do obyvacky..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja bych asi prehodila koupelnu a technickou a do technicke udelala vykus na wc. Wc v zadveri bych zrusila a udelala bych tam pekne velikou skrin. A prehozeni kuchyne a sedacky by asi nebylo spatne, jak pise @pkubekova
Odpovedať
Obývačku som zvolil z dôvodu veľkého franczúskeho okna a výhľadu do záhrady. Zvonku za izbou č. 5 - spálňou plánujem ešte prekrytú terasu s ,,kuchynskou linkou,,, aby som od apríla do októbra mohol fugovať vonku. Nad tým wckom som rozmýšlal, len chcem dosiahnuť okna, čo by malo potom za následok zväčšenia toalety na 3 metre.
Odpovedať
Profilova fotka
a okno na wc chces kvuli svetlu ci vetrani?
Odpovedať
Profilova fotka
naco je vam taka velka technicka miestnost? ja by som z nej ukrojila a urobila som samostatny satnik z chodby by som odstranila skrine a urobila by som ju uzsiu a vysla by vacisa kupelna plus technicka a satnik.. mas to podobne ako my pozri nas dom mame to zrkadlovo otocene rozmery su podobne... skus pozriet... :)
Odpovedať
@andrej_kollar Ja by som hlavne nedala kuchynu na juh, dala by som ju namiesto tej izby 5, to by aj terasa bola blizko, takto je daleko. Tym padom by mohli byt dve detske na juhu a spalna na zapad.
Odpovedať
@andrej_kollar okrem toho, ze suhlasim s predchadzajucimi nazormi (nemam rada kuchynu "uprostred dipozicie", technicka miestnost je zbytocne velka a je trochu od veci situovana), chyba mi komora a vadi mi wc pri vstupe (pripomina mi to panelakove riesenie, ked sa nam x-krat stalo, ze niekto zazvonil, otvorili sa dvere a vtedy niekto iny chudak prave vysiel z WC... A ked budes na sediet na WC a budes vetrat - moze sa stat, ze budes mat navstevu pri dverach a z okienka ich ovanie smrad...). Skrina v chodbe je satnikom alebo skrinou na kadeco? Satnik by som tam urcite nedavala - je jednoduchsie sa prezliekat priamo pri satniku a nie vzdy je vhodne behat v gatkach po chodbe... Navyse dispozicne nie je dom cisty. A este jedno - si si isty, ze budes v aprili fungovat vonku? Aj tieto posledne dni? :-D
Odpovedať
suhlasim s @pkubekova, každy otoči hlavu do kuch. kuta, aj vstup od vchodu je dosť čudný, akoby v písmene Y, čelom do mura, a do izby 3 vstup zo zadveria.
Odpovedať
@hhranolka aj aj :)
Odpovedať
@lienka1601 strechu máte akú?? Technickú preto väčšiu, že chcem aby slúžila ako ,,špajza,, , plus dať tam pračku, šušičku, kotol, úpravovňu vody a všetky potrebné veci v domácnosti, napr žehliaca doska, vysávač a podobne...
Odpovedať
@moratibru nad tým som tiež rozmýšľal, ale bol by trošku problém so strechou, čo sa týka vzdialenosti na terasu, tak tam chcem mať ,,malinku linku,, so všetkým, aby som tam mohol pripravovať jedlá a nemusel behať do domu. Čo sa týka toho juhu, tak som toho názoru, že v izbách sa vačšinou len prespáva, takže tam toho slnka až toľko nepotrebujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Preco iba jedno wecko v RD? Malinky vstup. V technickej spajzka-potravinova? Vies ake teplo tam bude zo susicky a kotla? Na terase na vchod urcite nebudes fungovat od aprila do oktobra, este doobeda tam bude chladok, kvety v kvetinacoch zatvorene,bez slnka. Je kopa hotovych peknych projektov, naco sa trapis,ked architekt nieje tvoje povolanie?
Odpovedať
@stanica :) keď tak sa budem prinajhoršom otužovať :) komoru chcem mať v tej technickej na najhlavnejšie veci. Na chodbe čisto len malinký šatník na topánky a bundy, každý ma svoje oblečenie vo svojej izbe. Čo sa týka toho wc, tak to neriešim, lebo to je dosť úsmevná situácia a ani nepredpokladám že by taká nastala, lebo keď sa to zdá niekomu trápne vybehnúť z vecka hned k návšteve, tak hádam ich bude počuť a chvíľku počká :)
Odpovedať
@majina.b ten vstup do izby č.3 trošku vadí aj mne, ale zase si ho možno budú niekedy za 15 rokov pochvalovať deti keď sa budú v noci vracať domov :) Kuchyňu neriešim, bývam momentálne v takom dome, kde je tiež kuchyňa hneď pri vstupe, chodím na návštevy do takých domov a vidím v tom výhodu, že každý si zoberie čo chce a nemusím každeho obskakovať. Ale nie každý ma rovnaké štýly návštev.
Odpovedať
@atlaska jedno wc podľa mojich potrieb stačí.. architekt nie som, aj keď mám strednú stavebnú. ale výšku už strojársku.. kamarátov mám architektov, niečo som s nimi už konzultoval, preto skúšam aj tu, kto sa nepýta, nič neviem.. takže z veľa názorov si človek môže spraviť svoj obraz.. čo sa týka projektov, je tam veľa pekných RD, ale v 99percentách mi chýba technická miestnosť. V rodinnom dome bývam aj teraz, a snažime sa vonku fungovať čo sa dá. Samozrejme nie vždy to počasie dovolí. V paneláku som nikdy nebýval, ale vyrastalo tam mnoho ľudí a myslím že neboli diskriminovaní :) Moja predstava je zhruba taká, ze celé osadenstvo domu väčšinou funguje len v obývačke, alebo vonku, v izbách sa len prespáva. Čiže moje základne požiadavky sú krásna záhrada, svoj kúsok pôdy, niečo na prespatie, väčšia obývačka a peniaze na výlety a nie vrážanie do veľkého domu zbytočnou hypotékou. K tým potravinám ďakujem za super postreh, nad tým budem musieť popremýšlať.
Odpovedať
@andrej_kollar Neviem ake mas stare deti, ci vobec mas deti, ale cca od 10tich rokov sa zacinaju zatvarat v izbach, od prveho stupna aj ulohy treba robit. proste miera casu straveneho v izbach rastie a pri tomto usporiadani okrem juznej izby bude trosku problem s teplom a svetlom. Takisto neviem pre kolko ludi bude dom, ale jedno WC sa mi zda malo, ale to tiez zalezi od sposobu zivota rodiny, ak sa chodi rano na etapy, tak urcite aj s jednym WC sa da existovat. Neviem kam chces dat skrine v izbach, okrem izby c. 5 tam nevidim nejaky rozumny priestor kam ich umiestnit. Ako vzdy pisem, je velmi tazke hodnotit a radit, to su take rady z brucha, pretoze uz len umiestnenie na pozemku je dolezite, nielen svetove strany, takisto zivotny styl rodiny, pocet clenov a pod.
Odpovedať
@moratibru toho názoru som aj ja. Deti ešte nemám, plánujeme práve svadbu a dom. Ja som som preto toho názoru k tým izbám, lebo od malička som športoval a doma som moc času netrávil. A to isté je aj teraz, práca, turistika, dovolenky, cez výkendy ešte rozhodujem zápasy. O umiestnení na pozemku som už konzultoval s architektom, pozemok mám 17,5 x 30 metrov, takže bola dilema či bude dom širší k ulici a tým pádom väčšia záhrada, ale nakoniec padlo rozhodnutie na dlhšiu južnejšiu stranu. O tom druhom wc som tiež moc premýšlal a myslím že do kúpeľne mu neaké miesto nájdem. Čo sa týka umiestnenia skrine v izbách, tak pre deti neaká 2,5 m skriňa v pohode zapasuje.
Odpovedať
@andrej_kollar tak si potom spomen na moje slova ;-) V podstate ty od nas nechces pocut ziadne postrehy a rady, chces pocut aky si sikovny ;-)
Odpovedať
@andrej_kollar Vieš že som si myslela, že nemáš deti ;-)
Odpovedať
ved to deti nemas takze jedno wecko ti staci, neviem kde chces stavat,ale ak sa budete rano vozit do skolky, skoly jedno wecko bude malo, v byte je clovek limitovany,ale ked si stavia RD? Stavia ho snad hlavne pre svoje pohodlie. Sorry,ale tento nakres si konzultoval s velmi slabym architektom, ak ti toto usporiadanie izieb a tu kopu "rohov" odsulasil. Na 130 m2 sa da urobit krasny priestranny bungalov.
Odpovedať
@stanica Práveže chcem počuť názory a rady, aby som si mohol zase niečo načrtnúť a dať do placu. Isto nemám také nápady a skúsenosti, ako ľudia čo sa takými vecami živia.
Odpovedať
@atlaska tie dve wc bude asi rozumné riešenie, do kúpelne sa v pohode jedno rezervné zmestí. Ja som zatiaľ konzultoval len osadenie na pozemok a do toho som si navrhol dispozíciu podľa mojich predstáv. A vidím že by sa to dalo spraviť možno aj trochu inak, len chýbajú správne nápady.
Odpovedať
@andrej_kollar Naozaj je vidiet, kedy clovek uz deti ma, tie skusenosti su jednoducho neprenosne, takisto aj vek deti - v roznom veku su rozne potreby. Napr. je fajn, ked maju decka izby v vedla seba, idealne je, ked su rovnako velke (surodenecka ziarlivost je bezna), netreba zabudat na kvanta veci, co decka maju, deti su skrecky, nase su rady ked si uchovavame snad vsetky vykresy a vyrobky, co vyrobili, veci vyhadzujem vacsinou tajne :) My sa tiez snazime zit aktivne, ale pri dome a viacerych detoch som rada, ked su niekedy zalezene v izbe a "neotravuju " :), a ja mam chvilu kludu. Ono, plany su jedna vec, realita druha. Pri stavbe nasho domu som mala pocit, ze lepsie to uz byt nemoze a voila - moze :)
Odpovedať
@moratibru mne sa nahodou plany bezedetnych pacia, ved precitnu :-D najskor su decka male-poobedny spanok - plany na aktivne travenie volneho casu su prec, niekedy treba poprat,pozehlit,pokosit........potom maju decka sporty--zapasy a od 12+ kamaratov v skole a na ulici, ist s rodicmi je nutne zlo a navyse trapnost pred kamosmi. Dnes som aka rada ze maju svoju kupelnu, svoje wecko. Ja v ich veku co by som zato dala. @andrej_kollar nato ze vela sportujes a budu asi aj deti mas tam malo ulozneho priestoru, my len rekreacne-ale ked vidim co mame za bagy doma - tenisove,plavanie, korcule,brusle,lyze,lyziarky, florbalky, lopty, skaty,biky,kolobezky, rybarsky ruksak, plutvy...........
Odpovedať
@atlaska z tohto titulu som volil vačšiu technickú miestnosť, odkladací priestor v chodbe... rozmýšľam aj nad záhradným domčekom, len z dôvodu menšieho pozemku jeho veľkosť bude akurát na záhradné potreby a bicykle. Ďalšia možnosť na neaké veci čo sa využívajú len sezónne, ta alternatíva je spraviť odkladací priestor pod strechou, ale to sa mi zdá menej praktické, aj keď ako počúvam, tak odkladacieho priestoru nikdy nie je dosť. Ale zase na druhej strane v rodičovskom dome máme pivnice s garážou o rozlohe 120 m a len sa tam hromadia aj dosť zbytočné veci. Takže asi koľko ľudí toľko chutí :)
Odpovedať
suhlasim s @atlaska malo ulozneho priestoru. Treba si rozmysliet kam odlozis napr. spinave bagance, kosacku, svoje prac.naradie, zahradny nabytok, gril, bicykel, hadicu na polievanie, kvetinace, pneumatiky z auta, granule pre psa,... ak ti mozem poradit, tak nic si doma nenacrtuj, ale spis poziadavky a architektovi predloz, nech vytvori nieco on. Jasne, ze on ti schvali hocico, ak to bude po statickej stranke ok
Odpovedať
Ta techn.m. az taka velka nieje, kedt tam ma byt kotol, mozno zasobnik na solar, pracka,susicka, nejake prasky, cistiace mopy, mensi susiak na pradlo, drevo do krbu v zime, elktro skrina, serverovna....... v dome potrebujes - vrtacku, krabicu naradia, krabicu lepisdiel, silikonov, spagatov....... zahr.domcek-kosacka,zarezavacka, sakel hliny, vedra, gril, mozno drev.uhlie, hnojiva, hadice, postrekovace, folie....my tam skladujeme, terc ,lk, sipy, lopty, branky......no ked mas deti je toho ozaj dost vela - ale na nezaplatenie varit obed,popijat kavu a byt s nimi na cerstvom vzduchu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?