Čo poviete na tento pôdorys bungalovu?

Vase pripomienky k podorysu
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Dlha a uzka chodba a nestastny precho do izieb vedla vchodu. "Nabytok budete musiet davat asi oknami." Paci sa dispozicia dennej casti
Odpovedať
Profilova fotka
@zarka11 mne sa to celkom pozdava ale to skosenie priečky by som zmenil .. ..ten precho ako spomina @wyrky je bežny pri bungalovoch ja to nevidim ako -
Odpovedať
tiež by som za za zrušenie šikmej priečky. Skúste zriadiť detske izby nábytkom kam stôl skrine police. (V tej menšej izbe by som dala postel na opačnú stranu) . Zväčšila by som kuchynskú linku lebo pracovnej plochy nie je nikdy dosť :-) , kupeľňa z 8 m2 sa mi zda zbytočne veľká na to že sú tam len tri zariaďovacie predmety. Trochu by som jej ubrala a pridala k šatníku aby nebol taky malinký, zádverie sa mi zdá tiež malinké posunula by som tie dvere až do nosnej steny (potom by bola pekne vstavaná skriňa na celú dlžku steny. Čo ma ešte napadlo je prehodiť komoru s wc a vtom prípade nie je do komory i do wc tak ďaleko a do wc by boli dvere z chodby (mi sme mali jediné wc pristupne cez zadverie (to budu mať vaše deti) a nie je to bohvie čo :-| ) Prípadne by sa dalo urobiť samostatne wc rozdelením tej veľkej kúpeľne a priestor kde je teraz wc by mohla byť sklad na sezónne veci, metly, vedrá atď. :-) lebo taký kumbál tam tiež chýba ;-) inak sa mi páči že sanita nie je rozhádzana ako pri niektorých projektoch, obývačka je asi na východ? (tej by som asi pár cm ubrala, v pomere k ostatným izbam je až príliž veľka ) inak sa mi to vcelku páči :-) :-) :-)
Odpovedať
@zarka11 Strašne členité. Čím sa bude kúriť?
Odpovedať
Dakujem vsetkym za názory ....@havaj ako dat dvere do spalne, aby som sa vyhla tej sikmej priecke? @tinuskaaaa zatial som to este neskusala zariadovat, ale mate pravdu, skusim sa s tym pohrat, inak mate dobre postrehy ;-) , este nad nimi pouvazujem, ako sklad budem pouzivat kotolnu, ktora bude mat dvere aj zvonka, na podoryse niesu zakreslene.. :-) @blacksr kurit budeme podlahovym a v spalnach uvazujeme aj nad radiatormi :-p
Odpovedať
@zarka11 Myslela som, či plyn alebo elektrina. Kvôli peniazom, ktoré prekúrite.
Odpovedať
@zarka11 ved tu spalnu posun a zarovnaj s detskou, posunies vstupy a vyrovnas ten paskvil=sikme steny, zaroven zvacsi kotolnu, das tam pripadne susenie padla a velky regal na kopu veci ako zasoby toal.papiera, kufre, vianocne ozdoby, srobovaky,vrtacku......................... Radiator do spalne je naco dobry ked tam bude podlahovka, naco si komplikuju ludia niektore veci-nerozumiem.
Odpovedať
NO je to tazke. Ten co robil toto rozlozenie sa urcite dost natrapil, aby mu to takto vyslo. Ta chodba je dost dlha a bude tmava - zrejme vzdy len pri umelom osvetleni, alebo s nejakym svetlikom ? Chyba mi tu trochu viac "otvoreneho" priestoru ... pripomina mi to rozmiestnenie, ako v panelaku. Pripadne stahovanie vacsieho nabytku bude urcite narocnejsie. Zit by som tam urcite vedel, ale ten pocit stiestnenosti by mi dost vadil.
Odpovedať
@osc to rozmiestnenie je take ake je, lebo sme ho museli prisposobit pozemku, ktory mame 17 x 60. Preto je uzky a dlhy a ine rozmiestnenie ako s tou chodbopu sme nevedeli vymysliet. :-)
Odpovedať
Ako som napisal ....Ten co robil toto rozlozenie sa urcite dost natrapil, aby mu to takto vyslo. Urobili ste asi maximum, ktore sa v tychto rozmeroch dalo urobit. Gratulujem. Este mam otazocku ... z ktorej strany mate ulicu ?
Odpovedať
Dlha chodba nevadi, staci dat na spalnu sklenene dvere a pekne to presvetli, mame dlhsiu a nieje problem. @zarka11 ten vstup si premysite este, je to taky panelakovi mini vstup, tam zavesis 3 bundy a vyzujes 3pyry topanok a mas ho plny,nieje tam kam dat ani kusok nabytku, potom v dalsej casti 1,4m skrine - tam co das? Tazko 10 bund, kde su oteplovaky,mikiny, my amme kazdy jeden velky suplik ciapok,rukavic,salov, + suplik na ppauce pre hosti a kapesniky, dalsi suplik plny sprejov,snurok, baterka, kluce........dalej kabelky,ruksaky, topanky.............velky satnik pri vstupe ocenujem ovelaviac ako satnu v spalni. pridem vyzujem sa zavesim bundu - nemam problem ze je tam bordel jak v tanku,zatvorim dvere a hotovo, ziaden rolldoor toto nenahradi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@osc ulicu mame spredu ako je spalna a detska, ale dom sme si dali posunut asi 10 m do dvora.
Odpovedať
nepaci sa mi dlha uzka chodba, v praxi taketo priestory na mna posobia dost tazkopadne a mam stiesneny pocit. Tiez sa mi to cele zda zbytocne komplikovane a clenite, najma nocna cast. denna je ok. Trochu nechapem vstup do chodby ( tej uzkej dlhej) je cez dalsie dve chodbicky ? =-) uvitala by som tam ked tak jednu chodbu vstupnu halu, ktora by mala miesto na ulozny priestor..spalnu by som zarovnala zarovno detskou izbou , ale to tu uz myslim odznelo. dolezite je, aby ste z toho mali vy dobry pocit, pretoze byvat tam budete vy.. ;-)
Odpovedať
My tam spredu mame narocky taky vyklenok, lebo v spalni budeme mat francuzske okno a taku mini terasku na vecernu kavicku, spalna je orientovana na zapad. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pridavam sa k názorom @tinuskaaaa - fakt velmi trefné poznámky, hlavne s kuchynou - pracovnej plochy urcite treba viac a tiez som za prehodenie wc a komory - ušetris si množstvo nachodenych km. No akurát budem jediná, ktora ti povie, že sikme steny nevadia a nie sú žiadnym problémom - my ich mame v dome tiez ( dokonca aj oblukove steny) a ver mi, vôbec to nepocitujeme ako nedostatok ci nevýhodu. Takisto veľkosť kupelky - nevidím dôvod, prečo by človek mal mat v rodinnom dome taku malú kupelku, ako v paneláku. Akurát ked je na úkor satnika - to je trosku problém....ale na druhej strane - máte v spalni jednu celu voľnú stenu - čiže pridať nejake tie komody nie je problém. Jaj a mozno by som namiesto plných dvoch stien medzi kuchynou, chodbu a obyvackou dala stlpy - dosiahli by ste efekt otvoreného veľkého priestoru. Radiatory k podlahovemu kúrenie jedine tak do kupelky - všade inde je to totálna zbytocnost.
Odpovedať
@blondiee83 tu komoru s WC pri vstupe prehodime a to predelenie vstupnej chodby asi tiez zrusime. Presne ako pises v byte mame malu kupelku, preto v dome chcem mat urcite väcsiu. Dakujem za pripomienky. :-)
Odpovedať
@zarka11 tiez mam terasku a vychod zo spalne, dokonca aj z kupelne -okrem umyvania okien este otvorene neboli :-) radsej si sadneme s kavou, ci poharom vina pri kuchyni. Ale predstavy boli.......Casom zistujem, cim menej nabytku,tym menej upratovania a vonku to plati dvojnasob, tam sa prasi, vzdy ten stolik treba utret kym tam nieco polozim........takto utrem pred ranajkami jeden stolik a do dalsieho rana mam vystarane. Ani prenasat do spalne kavu,ci vino sa mi nechce. Pozerala som nasu dlhu chodbu-ma 12m je do obluka a je uzavreta dverami - sklenene dvere ju presvetlia dokonale, nepletiem tam svetre,iba prechadzam k izbam.
Odpovedať
Profilova fotka
jedno intenzivne pouzivatelne WC, 2x jedalen, malo satnikoveho priestoru a mala kuchynska linka. Mam rada kompaktnejsi podorys (cim menej rohov na vonkajsom obvode domu, tym lepsie) kde sa neplytva priestorom(privelka obyvacka, vela chodieb, zosikmene steny, privelka kupelna) a nakladmi na vykurovanie domu.
Odpovedať
@dannyelle ja som skor mala na mysli nejake konstruktivne pripomienky, a nie iba hladanie negativ. Projekt sme prisposobovali pozemku , teda sme museli prijat iste kompromisy (chodba, sikma stena, atd)), ale obyvacku a kupelnu som chcela velku a nemam pocit, ze by mali nejake prehnane rozmery. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarka11 snazila som sa zhrnut hlavne veci na co sa odporucam pozriet, zvysok si uz musite urcit sami ako by vam vyhovovalo si popresuvat, lebo darmo poradim ze WC dat aj do velkej kupelky ked ho tam nebudes chciet mat. Takisto, ak ti vyhovuje velka obyvacka nemusis ma pocuvat, treba si plnit sny :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?