Čo by ste zmenili na tomto pôdoryse ?

Čo Vám na tom nesedí ? Vďaka
Odpovedať
mne vadí to WC, v podstate v obývačke..
Odpovedať
Mne sa ten pôdorys zdá premyslený a čistý. @staronova Ten pocit tam nebude, keď sa k tej zabudovanej chladničke, pridá nika alebo skrinka, ktorá zarovná ten výklenok. Je pravda, že všetci v obývačke počujú hosťa na wc. To sa rieši tým, že sa tá vstupná chodbička zavrie ďalšími dverami. Niekdy sa ta chodbička spraví trošku väčšia a druhé umývadlo prislúchajúce k wc sa dá tam. WC by malo mať externé odvetranie. Možno by som zvážila, že ak domáci chodia denne autom, vstupný šatník by mal byť pri vstupe od garáže, aby stre nechodili s kabátmi a topánkami cez čistú zónu. Ak by nebolelo, dá sa obetovať ten pri spálni ;) a spálňu zariadiť zabudovanou skriňou - ani ju nemusí byť vidieť, vstup do kúpelne môže byť za "skriňovými dverami"). Pri vchodových dverách môžu zostať len úložné priestory pre hostí. Ak nie, tak nie. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok co by som zmenil, ale ber to tak, aby to vyhovovalo mne, tebe nemusi. dom by bol urcite obdlznik, cize garaz a vchod zarovno s domom, ci ako to napisat. terajsu techicku tak mozes dat na koniec garaze a namiesto terajsej urobit vacsi satnik, kupelnu. tri zachody mi pride dost vela,( ver mi manzelke nechat cistit dva uz je ako za trest, iba ak sam nepomahas ) takze by som zrusil ten maly v strede domu, tam by som dal spajz a terajsi spajz by som zrusil a mas vacsiu kuchynu, alebo kupelnu, alebo oboje, na tebe, ktoru stenu posunies. a tym, ze tam nebude maly zachod aj tie dvere do hlavnej kupelky mozes dat zarovno s chodbou. a dal by som aj dvere z chodby do kuchynoobyvachy.
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok dal by som dvere medzi dennu a nocnu cast domu. urcite by som prehodil spalnu a kupelku pre rodicov s satnikom. tym by sa kupelka rodicov a satnik dostali na spolocnu stenu s velkou kupelkou, skratili by sa rozvody vody a odpadov, nebolo by pocut v spalni hluk z velkej kupelky ( umyvadla mate hned pri hlavach). neviem aku technologiu budete mat v technickej miestnosti ale je lepsie ju mat v strede domu na severnej stene koli skrateniu rozvodov teplej vody, eventualne vzduchotechniky v pripade pouzitia rekuperacie. skus pozriet moj album, mozno najdes nejaku inspiraciu mam celkom podobny dom len bez garaze.
Odpovedať
@jozopan Mal som pôvodne kúpeľňu a šatník na druhej strane, ako navrhuješ ty, ale práve kvôli hluku z Tech. miestnosti som to prehodil. Bude mať tep. čerpadlo na kúrenie a zo skúseností od známych to má svoju hlučnosť. O rekuperácií som zatiaľ neuvažoval, ale keď som si prešiel tvoj album, silne som začal premýšľať. To predelenie dennej a nočnej časti tam určite bude, len to projektant zatiaľ nezakomponoval, kam by si ho odporučil umiestniť ?
Odpovedať
Co tak zmensit garaz a mat este jedno kryte parkovacie miesto?
Odpovedať
@ivetaba Dobré myšlienky, porozmýšľame nad tým :)
Odpovedať
Este si to nedoladil? :) 3x wc je zbytocnost, aj ke to cisti manzel. Bud v kupelke alebo zvlast..ale v tvojom pripade by som to dala do kupelne, obe.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 koľko máte rokov? Koľko detí, Aký vek? Koľko k Vám chodí návštev? To nie sú otázky pre nick zuzka60 , to sa pýtam každého, komu navrhujem dom. A podľa toho sa rieši dispozícia.
Odpovedať
@wladivostok Zamyslel by som sa nad vzdialenostou technickej miestnosti od kuchyne a este ci nebude pocut v spalni, ked niekto bude v kupelni....
Odpovedať
@jan45 :) ja rozumiem, autor nepresiel zakladnym testom ;) inak ak by som tu mala riesit "zalozne" tretie wc, tak by som ho dala do tej tehchn. miestnosti pri garazi, z opacnej strany steny ako ma kupelnu pri spalni - na wc dobehne aj z vonku, v pripade nudze tam zabehne ktokolbvek. a nemusi mat jedno wc hned vedla druheho v kuchyni pri potravinach...
Odpovedať
@zuzka60 pre teba mozno zbytocnost, ale pre niekoho to mozno je alfou a omegou :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@edofo no... ak maju 3 clenovia chronicke traviace tazkosti...tak potom ku kazdej izbe malu kupelnu s wc ;) a jedno pre navstevy
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 sak dobehnu aj z vonku, ale naco by behali, ked si mozes postavit latrinu v zahrade, vlastne radsej dve, jednu dopredu, druhu dozadu . ak by nahodou. :-D tak ako pises, tri su uz asi vela. i ked poznam ludi, ktory na spolocny zachod nesadnu. no nebolo to zase az tak davno, ked moj otec bol zo 6 deti a v dvojizbovom dome s kuchynou byvali este aj stary rodicia a mali jednu latrinu na dvore a su tu. ( a to si myslim, ze vsetci mali len jednu latrinu) nehovorim, ze latriny su ta spravna cesta. :-D a ked niekto chce mat tri, ved moze, jeho dom.
Odpovedať
@wladivostok Ešte by som zvážila, ak to situácia umožňuje, presunutie vchodu ku garáži - jeden vstupný šatník, jedna "špinavá zóna". Aspoň nebudete mať topánky vždy pri tých druhých dverách. (Aj tak budú pri dverách na záhradu. ;) Keď pôjdete otvoriť návšteve, po ceste zavriete detské izby, nech návšteva neodpadne. ;) Inak k nám návštevy väčšinu roka chodia rovno cez záhradu a terasu. Rozdeliť dom na zóny je ťažko, keď je vstup z garáže pri izbách a detská kúpelňa oproti vchodu, ale pomôže dať dvere priamo na obývačkokuchyňu - to je najhlučnejšia zóna (spotrebiče, televízor, návštevy).
Odpovedať
@jozopan to prehodenie by bolo urcite lepsie, mame to tak v dome a je to aj praktickejsie, chodit do rodicovskej kupelky len zo spalne je blbost. Ked vstane jeden z manzelov, zavrie za sebou dvere a potom riesi uz len kupelku a mensi satnik. @wladivostok par tipov. -prehodit usporiadanie rodicovskej spalne a kupelky so satnikom - v hlavnej kupelke by som dal normalnu vanu a zachod dal medzi vanu a stenu a orientoval ho bokom, nie priamo k dveram - treba mysliet na velku vzdialenost medzi technickou miestnostou a kuchynou, treba si urobit predpripravu na spiatocku!! - hostovsky zachod zrusit a umiestnit ho do vyklenku v izbe c. 1.02, inak sa budu ludia stranit ho kvoli sukromiu pouzivat Ja som to tu trosku prehodil - spalna je pri garazi, co nevadi, lebo spalna je v podstate chladna miestnost, okrem toho budu odpady a rozvody viac na "kope", nebude treba nechavat tolko odtiect teplu vodu.
Odpovedať
lepšie by to teda bol s tým Wc, dať ho do kúpelne ?
Odpovedať
Ja som to myslela so vstupom takto - vid obrazok. Pridala som svetlik vedla dveri, nech tam nie je tma. Potom som tam pridala par napadov len pre zamyslenie. - Nema zmysel optimalizovat kupelne na kopu, lebo sa tepla voda aj tak taha celym domom od technologickej az po kuchynu. - Rovna vana detsku kupelnu vycisti a zmesti sa tam aj velky sprchac bez toho, ze by bola napchata. - WC nepotrebuje predchodbicku, lebo sa oddelila obyvacka dverami. - Dvere do obyvacky stacia sklenene, nech na chodbe nie je uplna tma. Moze sa tam dat aj ten stropny svetlik, aj ked lacnejsie vyjdu LED ziarovky na pohybovy senzor a nebudu komplikacie s kondenzom. - Postele pod oknom u nas sposobuju problemy s vetranim v noci - aj v lete taha na hlavu a potom su prechladnuti (ak planujete vzduchotechniku, tak nic). - Inak pubertaci si uz ku oknu nedavaju ani stoly a maju v izbe vacsinou zavesy zatiahnute cely den kvoli monitoru. - Vo vstupe sa zide vzdy vela skrin a su vzdy plne.
Odpovedať
@wladivostok aspo su cistejsie linie
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@wladivostok Vymyslela som takuto zmenu: - dom zaberá menej záhrady na šírku - pred garážou sa dá parkovať návšteve - technické časti sú na severe - dá sa rozdeliť na technickú, verejnú a privátnu zónu - vstup sa dá jednoducho prestrešiť (závetrie) - vstupná zona je technická - dá sa prejsť do technologickej miestnosti (servisáci) aj do komory (nákupy). - vchod do obývačky sa dá spraviť tak ako je na obrázku 1 alebo 2 podľa toho, či preferujete väčšiu obývačku alebo chcete mať v obývačke kľud, keď si deti budú vodiť kamarátov do svojich izieb. - kuchyňa umožňuje spraviť celú stenu zabudovaných spotrebičov (do komory posuvné dvere) - variabilné rozmiestnenie zariadenia kúpelní podľa vašej preferencie - spolu wc alebo oddelene nevýhody: musíte mať vonkajšie žalúzie, lebo západné slnko je neúprosné wc majú okienka veľa vstupu - bežné riešenie, ale nic moc detská kúpelňa nemá priame vetranie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?