Projekt rodinného domu - pôdorys

....po niekoľko mesačnom hľadaní a dohadovaní sa s polovičkou som to musel zobrať do vlastných rúk a touto cestou vás žiadam o konštruktívny názor na pôdorys projektu,môžete kritizovať ,ale hlavne radiť aby sme sa posunuli smerom k architektovi a k základom....vopred ďakujeme. Zákl.info: 1.dom s pultovou strechou 2.vstup sever 3.kuchyňa s jedálňou oddelená od obývačky 4.rozmer pozemku 21.0x40,0m
Odpovedať

Odpovedať
Dom bude isto velky a zvonku zaujimavy. Clenitost vplyva negativne na tepelne straty a cenu strechy. Vyse 27 m2 pre chodby je myslim velky luxus. Podla mna, ak chcete usetrit, zmyslajte inak, ak mate dost penazi, bude to pekny dom.
Odpovedať
dakujeme za reakciu
Odpovedať
Pri tej celkovej velkosti domu su detske izby dost male. A v jedalni neusadite dost ludi. Inak ak mate 200-300tis na realizaciu a nejak doriesite spomenute veci tak to vyzera celkom fajn
Odpovedať
@silviaadam budú ti stačiť 4m na odstupy od okolitých stavieb? severnú izbu by som vymenil so západnou kúpelňou a trochu ten kút upratal. vstup do šatníka by som dal oproti vstupu do spálne. dvere z garáže by som dal do predsiene, veď keď zaparkujem auto doma, už načo potom loziť vonku na zimu a dážď, nie?
Odpovedať
@silviaadam Denný pôdorys nemáš? Či už pripravujete deti, že budú mať takú tmu v izbách? V prvom rade treba vymeniť spálňu s detskými izbami, detským izbám spraviť okná na západ a spálni na sever. A potom sa treba pohrať s chodbami a kúpelňami. Východná polovica domu je dobre
Odpovedať
@silviaadam Z miestnosti z výmerou 17,5 m2 by som vytvoril centrálny - spoločný šatník prepojený cez kúpeľňu so spálňou a zároveň by som zrušil miestnosť s výmerou 3,7 m2 v spálni (myslím plánovanú ako šatník rodičov) A určite by som vytvoril hosťovské WC (napr. v miestnosti s výmerou 8,5 m2 pri garáži)
Odpovedať
Naco su ti nase rady,aby si sa posunula k architektovi? Stracas cas,uz davno si.mohla mat v ruke 2-3studie. A ak fakt pises o niekolkych mesiacoch tak ajSP v ruke a cakat na lepsie pocko a zacat stavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviaadam Súhlasím z @atlaska ak sa chystáš za architektom načo robíš jeho prácu, keď sa chystáš k zubárovi tiež si doma rozvŕtaš zuby čo ťa bolia.
Odpovedať
@atlaska @martosko toto je len naša predstava, ktorá sa ale nemusí zhodovať s názorom projektanta. Radi by sme oslovili projektanta s našou víziou, jedná sa len o pôdorys a od projektanta očakávam celkové vizu domu z exteriéru, interiéru,.... Určite si projektant na tvorbe celkového projektu popracuje... a hlavne ako skresať nie nadbytočné m2...... Dík za názor
Odpovedať
Ved to vsetko ti on urobi,nepotrebuje tvoje vizie ale tvoje poziadavky. Hlavne zbytocne stracate cas.
Odpovedať
@atlaska ja myslím že je zas dobre si premyslieť čo chcem. Pri každej jednej zmene si človek uvedomí ešte niečo a potom vie povedať požiadavky presnejšie a ani projektant ho nenavedie na niečo zlé. @silviaadam myslím že ten dom bude nakoniec úplne iný tak ako písali hore na takú zastavanú plochu sú tie izby malé aj keď tie skrine na chodbe to budú čiastočne kompenzovať ale ja by som ich zväčšil na úkor izieb a tiež podľa mňa nieje šťastné riešenie vstup do izby z obývačky. Tá miestnosť 6,5m2 je technická? Ak áno nechápem ten odskok. Na 21m široký pozemok mi príde dom dosť široký neviem či máte prístup na pozemok aj z inej strany lebo ak dáte 2m od hranice + presah strechy plot aby ste v budúcnosti prešli autom dozadu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jumt Ved mu musia oovedat co chcu slovne pisomnenie kreslit a potom okresavat jeho komplexne navrhy uz so strechou , statikou.......s tymto ona nepracuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviaadam Raz píšeš že sa chystáš za projektantom a raz že za architektom, ak to bude to druhé a bude to aspoň trocha slušný architekt nebude chcieť aby ste mu nič kreslili.
Odpovedať
Do spálne by som riešil skôr vstup z chodby, spálňu a kúpeľňu v nej by som zrkadlovo otočil. Tým pádom si myslím, že by to mohlo byť ok.
Odpovedať
Ten vyklenok pri spajzi/technickej zrusit, urobit v nom spajzu a celu kuchynu/jedalen mozete rozsirit o cast kde je teraz spajza. Vchod by tiez nemusel byt az tak "zapusteny" zvacsite si priestor pre predsien, do nej vchod z garaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to date dobrému architektovi, ten to tipujem aj tak prekope a zmeny hneď aj odôvodní. Je to takto ozaj strata času. Tiež sme riešili hneď s architektom a už v máji by sme mali zahájiť stavbu, takže len jedna rada, šup k odborníkovi hneď a tým ste o kus bližšie k domu ;) Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako prvotný návrh bez architekta, celkom v pohode, ale je tam viacero vecí, čo sa mne nepáčia. Preberte to, čo najskôr s architektom a ten ti povie, čo je zle, z praktickej stránky, predsa už majú skúsenosti a bude ti to vedieť aj zdôvodniť ako aj sunny písala ;-)
Odpovedať
@silviaadam na prvy pohlad vyzera ok ale ked sa zamyslis ze je to dost velky dom a izby pre deti su ako za trest. walkin closet o rozlohe ani nie 4m2 je absolutny nezmysel a to je lepsie dat zabudovanu skrinu. Kuchynu by som zvacsila tam kde mate terasu a terasu spravila mimo domu. A veru najlepsie robit projekt rovno s architektom. Tomu budete musiet platit aj tak takze sa rovno radste s nim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?