Navrh poschodoveho domu

Zdravim, prosim o postrehy na vlastný návrh poschodového domu. Aktuálne riešim prízemnu časť. Mam dilemu s 1) dispozíciou zádveria 2) umiestnením gauča a krbu (ku obvodovej stene alebo oproti ku priečke) keby som umiestnil krb + TV k obvodovemu muru, možem potiahnuť externy komin 3) prípadne mať alebo nemať deliaciu priečku medzi schodiskom a obzvačkou. Ďakujem.
Odpovedať
Mne sa najviac pozdava usporiadanie ako je na fotke c.2. Teda priecku potiahnut a na tu stenu umiestnit gauc. Aj zadverie nechat tak ako je na tej fotke
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Preco tlacis jedalensky stol ku stene? Bude ti prijemne sediet oproti oknu, ked tam budete sediet styria? Prave na tej juznej strane by malo byt velke okno/portal. Kupelna by mohla byt blizsie k izbe, do izby by sa mohla zmestit aj skrina, ak to ma byt teraz/neskor rodicovska izba. Miestnosti aby boli citatelne, treba ich zariadit a prilozit s rozmermi. Preco su na troch stranach odskoky,?
Odpovedať
@jk78 1. zádverie (aj kúpeľňu) by som zarovnala s kuchyňou. (a potom aj tú malú izbu a aj schodisko posunula, aby vznikol čo najjednoduchší pôdorys bez zbytočných výklenkov a chodbičiek) 2. gauč by som dala k obvodovej stene, aby som mala prehľad o pohybe ľudí v dome 🙂 3. možno bude priečka nevyhnutná kvôli statike, skúste si zistiť.
Odpovedať
To otvorene zadverie by som sa bala, ci tam nebude tahat od schodov. Asi je lepsie mat gauc na opacnej strane. Jedalensky stol pri okne mi pride v pohode, v zaujme setrenia miesta. To zadverie by som zvolila druhu moznost.
Odpovedať
@lenkito10 Podla mna je tam kupelna na opacnej strane, pretoze tam je schodisko, nenapchas to blizsie k izbe.
Odpovedať
@lenkito10 @zltalienka @matuyka Tu priečku som chcel dat preč z dovodu priestrannejšej obyvačky (som obmedzeny rozpočtom -> velkostou podorisu), ale dobry point - zrejme tam musi byť, overim. Chcel som povodne štvorec koli jednoduchosti, ale trošku som to modernizoval jako na obr. MS_o1.png Odskok koli schodom je z dovodu ze som nezmestil schody. Od schodov ku tej priecke je teray 1350, a schody su vysunute o 500 -> nezmestil som ich tam tak aby neboli nacapene na priecke. Ked ich vsuniem dnu (zarovnam s obvodovou) tak bude nacapene 850mm od protilahlej priecky - co mi pride malo. Vid obr.MS_o2. Az by som rozšíril celý podoris tak z mojich povodnych 65m2, terajšich 70, som na 75m2. to je 20m2 -> navyšenie rozpočtu 20+ tis Euro 😞 Ten portal je na terasu a do zahrady na západ, keby som dal ešte jeden na juh (co mi už poradil aj známy ) - neviem kam by som dal TV😞
Odpovedať
@jk78 myslím že takto ako som to nakreslila na obrázku sa plocha domu vôbec nezväčší, možno naopak zmenší a čo je hlavné, zjednoduší sa na výstavbu (čo sa tiež odrazí na cene domu) Modrým som premiestnila izbu a schody trochu "dole". Veľkosť som ponechala. Schody by som otočila tak, aby sa do nich nastupovalo rovno z obývačky, takže tým pádom "sa vojdú" do domu. Červeným som označila, ktoré časti by išli preč a zeleným, čo by som pridala. Zelenej je menej, sa mi zdá 🙂 Usporiadanie zádveria, kúpeľne a špajze teraz neriešim. Otázka: kde bude technika? Na poschodí?
Odpovedať
Profilova fotka
@matuyka je na druhej strane, lebo inam ju nezmestil. Jedna sa o prvotny nakres, resp hranie/kreslenie zadavatela. Mal by si uvedomit, ze ak tu izbu chce vyuzivat neskor ako spalnu, mohol by situovat kupelnu blizsie a nie na druhom konci domu. Tiez by sa tam zislo samostatne WC.
Odpovedať
@here Vďaka všetkým za pripomienky, určite mi to pomohlo pohúť sa lepším smerom. Aktuálne:
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?