Projekt poschodoveho domu na maly pozemok

Dobry den, vedeli by ste mi dat prosim nejake napady na projekt poschodoveho domu s rozmermi max okolo 10x10m alebo 10x11m, na pozemok cca 400m2. S tym, ze dole musi byt aj garaz ako sucast domu, aj nejaka mensia izba a aspon wc. Plus samozrejme kuchyna, obyvacka- najlepsie oddelene, resp. prepojene tak, ze kuchyna oproti obyvacke bez dveri. S tym, ze obyvacka by mala mat aspon 30m2. A najlepsie keby je dole aj technicka miestnost, ale nie je to az taka podmienka. Tiez by bolo fajn, keby sa da dole na nejakej stene dat vstavana skrina ako ulozny priestor. Na poschodi az tak nezalezi, ale mali by tam byt 3 izby a 2 kupelne. Ale poschodie sa uz da potom lahsie poumiestnovat. Nevieme sa pohnut s tym prizemim... Dakujem.
Odpovedať
ta garaz je ozaj potrebna, aby bola takto v dome? nestacilo by to vyriesit len nejakym pristreskom, ked tak napriklad z dvoch stran uzavretym?
Odpovedať
@ivetik78 bohuzial ano. nie je to moj vymysel, ale manzel na tom trva.
Odpovedať
pri rozmeroch 10x10 no neviem, ako tam chce tu garaz vobec zmestit, jedine ak by bola len napojena na dom a to uz co z predu alebo z boku
Odpovedať
@steinerr pozemok pusti az do cca 13m vpredu, len by to bolo uz velmi tesne. to by museli byt z kazdej strany od suseda len 2m medzery a tym padom tam nemozu byt okna z obytnych miestnosti. ale druhy rozmer, do hlbky pozemku moze byt max. tych 11m.
Odpovedať
pri takýchto rozmeroch domu je to nereálne mate požiadávku 10x 10 a chcete obývačku 30 m2 ? to asi nie, a ešte aj dolu izbu k tomu a technickú ? skúste dať väčšie rozmery domu a potom by to bolo reálne. inak Vám vídu izby 1x1m2. Hlavne hore.
Odpovedať
Nereálne. Rozmery 10x10 a chcete dole aj garáž, aj 30m2 obývačku, aj hostovsku? Veď si to dajte na stvorcekovy papier a uvidíte. Možno bez tej garáže by sa to zmestilo, ale toto je nonsens.
Odpovedať
Ja ma 9x11 dolu je vstupná chodba 6m2, kúpeľňa 6m2,technicka 6m2, jedna izba 15m2 a zbytok obývačka s kuchynou je to tak akurát ak by tam mala byt ešte garáž to už si neviem predstaviť
Odpovedať
@adreen1 100m2 na jedno podlazie hadam nie je az tak malo. Sikovny projektant by mohol nieco vymysliet.
Odpovedať
A je to na pozemku 750m2 v pohode by tam bol bungalov len dcéra chce mať balkon 🙂, ale bude tam prístrešok na autá 6x6m a altánok 5x7 m ešte. Inak 400m2 na dom mne sa zdá hrozne malo,to len prísť z robozy sa vyspať domov.
Odpovedať
@berek hlavne hore? na 100m2 sa nezmestia 3 izby a 2 kupelne? keby ma kazda izba aj 15m2, co je napr. na spalnu az az, tak je to 45m2 na izby. potom povedzme max. do 10m2 na kupelne. nejaka technicka a myslim si, ze hore sa mestime az az.
Odpovedať
Profilova fotka
@chillibubble Prízemie rátaj garáž min 7x6 ( poslúži aj ako technická), vstupná chodbička 3x2 (naozaj minimum) obývačka 30m, kuchyňa 10m, izbička 10m, wc 4m, . Teraz je to už 92m a to nepočítam prechody, teda nejakú chodbičku medzi nimi a hlavné... SCHODISKO.
Odpovedať
Na garáž stačí 3.5 x6 v pohode ale bude to len garáž na jedno auto a nič viac
Odpovedať
Článok sa načítava...
A technická zase co tam chu mat aké kúrenie to je dôležité do miestnosti 3x2 m sa v pohode zmesti peletovy kotol aj s bojlerom
Odpovedať
My mame od ardprojekt klasik 1, je aj s garazou, no ma rozmery 10*12m
Odpovedať
@chillibubble nenechaj sa odradit tymito mudrymi recami co ti pisu. Da sa to urobit aj tak ze iba cast s garazou bude sirsia, ta nebude mat okna. Najlepsie by ti bolo projekt na mieru. Kamarati maju nieco podobne co chces, skusim zistit aky katalogovy to je. Len ci ti katalogovy bude sediet v ramci orientacie svetovych stran. Este tie odstupy mas prezistene na SU? Lebo vacsinou su z jednej strany 2 metre a z druhej 3.
Odpovedať
Väčšinou sú z jednej 2 a druhej 5 a medzi domami musí byť 7 m požiarna cesta takže asi tak
Odpovedať
@jankazb garaz moze byt kludne aj 4x6 alebo 4x7m. kuchyna mi staci aj 6m2. dam ju do U a na kazdej stene ked budu skrinky hlboke 0,6 tak mam stale v strede 1,8m na pohybovanie sa. technicka ak sa inak nebude dat moze ist aj hore. zachod s umyvadlom neviem ci je nutne aby mal 4m2. mozno by aj 2m2 stacili, ak sa budu dvere otvarat do chodby. a schodisko ked bude s plosinou, tak to je 1m na schody vlavo a 1m na schody vpravo. cize na sirku okolo 2m...
Odpovedať
@wivik ano, chceli by sme ist do projektu na mieru. len nie k architektovi, ale len prekreslit k projektantovi. ale zhanala som nejaku inspiraciu a hlavne, my si mozme nieco vymysliet, ale v reale to nemusi tak byt technicky mozne. a katalogove projekty uz take veci maju vychytane asi.
Odpovedať
@leatea dakujem, ten vyzera tiez dobre. ono pozemok ma blbe rozmery, ze z jedneho boku je dobre - 19,85m a z druheho je len 17,2m. ale keby sa dom posunie viac k tej 19,85m strane, mozno by sa tam zmestil aj ked ma na hlbku 12,5m.
Odpovedať
mne sa pozdaval tento. keby sa vymeni garaz s izbou a kuchyna sa posunie vyssie. ale muzovi sa zda male schodisko, ze by bolo prudke, takze by bolo treba zvacsit schodisko. a nejako tam potom pred schodisko napasovat este tu izbu. zrusit tu "spajzu" a namiesto kupelne staci wc s umyvadlom. len sa mi to zda privela uprav a neviem ci by to v konecnom dosledku sadlo. tak hladam inspiracie este inde. https://www.prodom.sk/projekty-domov/...
Odpovedať
6m2 kuchyňa? Asi tam moc variť nebudete co? 🙂A kuchynský stôl bude kde? V tých 30m2 obývačky?
Odpovedať
A prečo nechcete ist za architektom?
Odpovedať
Treba mu zadať podmienky a nech robí návrhy
Odpovedať
@chillibubble neber v zlom ale pokial neides stavat ultramoderny dom s dlhymi konzolovymi doskami tak urcite nic technicky zlozite nevymyslis co by projektant nenakreslil a nedalo sa zrealizovat 🙂 Pod individualnym projektom sa mysli ze ukazes pozemok, povies svoju predstavu a projektant nieco navrhne.
Odpovedať
Profilova fotka
hej ako chápem, je to síce investícia, no vie sa vyplatiť. predsa len dobrému projektantovi prešlo rukami množstvo projektov a podľa mňa by vám vede spraviť aj ten váš. takže ešte by som to zvážila
Odpovedať
Profilova fotka
Pri všetkej úcte... Na podmienku garáž v dome na tento rozmer... Radšej všetko maličké krtince ale auto v dome? Pri takom pozemku a dome nestačí státie vonku? Ja nie som zástanca veľkých izieb, tiež máme menší dom, ale fakt nie rozmery izieb ako v garzonke. Navyše si si istá že na tomto pozemku povolia takú zastavanosť? A možno povolia stavbu na hranici pozemku.... Toto by bolo dobré si preveriť na úrade a podľa toho navrhovať dom.
Odpovedať
Hore bude mať ale celkom v pohode izby len dolu by som tu garáž obetoval a urobil státie mimo domu
Odpovedať
@rudy5 ano, stol bude v obyvacke. preco by sa nedalo na 3m z jednej strany a 3m z druhej strany varit? jedna stena by boli vysoke skrine, druha strana pracovna doska. na tej 2m strane by bola varna doska.
Odpovedať
@jankazb pri vsetkej ucte budeme tam byvat my 🙂 ja by som nemala problem ani byvat v byte s lepsou rozlohou ako 70-80m2. takze okolo 200m2 bude uplny luxus. vykurovat to, upratovat... kde realne clovek travi najviac casu? v praci a potom mozno v tej obyvacke. do spalne sa pojdem vyspat, varenie neznasam, takze v kuchyni som co najemenj. dieta moze mat izbu aj 20m2, podla toho ako to vide... zastavanost moze byt 60%.
Odpovedať
@wivik a navrhuju aj projektanti? nie len architekti? len cenovo by sme sa pri navrhu od projektanta pohybovali asi niekde uplne inde ako ked len prekresli nieco nase, pripadne v porovnani s katalogovym projektom.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?