Ako môžem stavať podľa projektu z Poľského katalógu?

Profilova fotka
Ahoj, zatail som nenasla nic na podobnu temu.... Teda pytam sa: Ma niekto skusenosti s projektami od Polskych projektantov, resp. katalogov? Da sa podla toho stavat? Treba odborny preklad s peciatkou - asi ano. Alebo mi nezostava nic ine len to dat urobit architektovy ako individ. projekt, s tym ze zmeni zopar veci aby to nebolo ako plagiat. I ked ten projekt nam sedi na 100% - a paneboze je lacnyyyyy!!!! do 20tisSk!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Rebeka, koli Tvojmu prispevku som sa aj zaregistrovala, aj ked na tuto stranku chodim kazdy den. ;-) Ja tiez hladam nejake pekne projekty, a najviac sa mi pacia tie polske. Nemozem si pomoct, je ich tam viac co su velmi pekne, tieto nase no viac na jedno kopyto. Nezda sa Ti?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj adka1978 si moj clovek..presne ...nase su na jedno kopyto, stale mi tam nieco chybalo...a zrazu pozriem an tie z extradomu a sup, uz sme si aj vybrali Atena...je uzasny, mozno nie taky moderny a strohy ako tie slovenske...ja by som povedala ze je prosto ludsky...a uplne nadherne mozem povedat, ze toto je moj domov
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, presne ta stranka to je. Ja mam zatial vybraty na strane 12 hned prvy, dala som ho na posudenie asi 7 kamoskam, no a dvom sa nepacil. Zevraj je tam velmi clenita strecha. Mna velmi zaujal pre vchod. Hrozne sa mi to pacilo. Len sa stale nevieme rozhodnut, ci budeme stavat jednopodlazny, alebo aj poschodie. My byvame v 3-izbovom byte s dvoma detmi/7,6 r./ a nic by mi tu nechybalo, iba to, ze muz zacal podnikat a kancelariu ma doma. Takze kuchynu aj spalnu mame zavalenu sanonmi, papiermi a uz je nam tam tesno. Pozemok mame 10 ha. Idem pozriet Tvoj domcek.
Odpovedať
ahojte, tiez by ma zaujimalo to co teba, rebeka. aj nam sa velmi paci jeden projekt z extradomu, tento : Libra www.extradom.pl/projekt-domu-LIBRA-ID... typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona a je ich tam este ovela viac, ktore by prichadzali do uvahy.
Odpovedať
Profilova fotka
Maco- hmm aj ten je krasny
Odpovedať
Ahojte dievcata, nedalo mi to pozriet si ich stranku a je tam toho na vyber, az sa mi srdiecko rozbuchalo, ako by som mala teda postupovat, ak by som mala zaujem o nejaky kontretny projekt? rebeka: a ako by som mala postupovat ak by som si to chcela dat spravit architek. ako individualny projekt? Kolko to priblizne stoji? Dakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte....no toto vsetko chcem dako zistit aj ja - lebo individualny projekt bz ma vzsiel asi tak 3 az 4x drahsie ako stoji v Polsku (okolo 18tis.Sk) - to mi povedal architekt, ale pytala som sa len jedneho, tak skusim aj iny nazor od oneho Inak si mysli, ze by to mohlo byt aj tak, ze by sa dal spravit odborny preklad toho projektu - co by nemalo stat viacej ako 5000Sk, aj to som mozno prehnala - ovsem ak su tam dodrzane a platne normy aj pre Slovensko. je mi jasne, ze vypisane materialy tam asi budu prevazne dostupne v Polsku - netvrdim, ze musia byt Polske - to neviem. Nam osobne by nebelo treba nic menit - ale ak by to uz neslo inak, tak samozrejme pomenime v Atene asi toto - chceme jedno samostane ´WC + umyvadielko pre navstevy, dalej by som chcela aby tie dve detske izby - kazda mal asvoj satnik, aj v spalni chcem satnik a moze byt aj kupelna - ale rozhodne jednu velku kupelnu, kde by bol sprchovy kut, vana velka rohova, dvojumyvadlo, bidet, WC Urcite chceme krb - v projekte je - ale chceme aj prieduchy - no nieco na ten sposob...a este dake drobnosti Financie by boli - budeme mat k dispozici okolo 2mil + nieco si poziciame (predame byt)
Odpovedať
Profilova fotka
Rebeka, pozerala som si Tvoj domcek. Je naozaj krasny. Taky moj styl. Len my potrebujeme o jednu izbicku viac. Aby mal muzicek pracovnu. Inak moje kamosky, maju nazor, ze tieto polske domy maju male izbicky. Ja im oponujem, ze ked moje dve deti maju teraz spolu izbu rozmerov 6,25 a v dome budu mat 11 m kazdy pre seba, si myslim ze uplne staci. Ak by ste niekto nasli dom na strane 12, prosim o uprimny Vas nazor. Mne sa velmi paci ten vchod a to ze ma 4 izby. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja si myslim ze 11 az 12m2 je pre jedno dieta dost...ale ako vravim, ak to budemem musiet robit ako ind.projekt tak to asi trosicku zvacsime.....mozno :-p
Odpovedať
Adka,akurát si pozerám asi ten tvoj domček,čo sa Ti páči...volá sa BILBO? No ako mne osobne sa moc nepáči (tým ŤA nechcem uraziť ani nič - pýtala si sa na názor :-) ) Je to dosť taký zvláštny dom.Má aj zbytočne komplikovanú strechu. Zvonku ma nezaujal. Vnútry je celkom zaujímavý,ale vadí mi že podkrovné izby sú dosť úzke... tak ale každému sa páči niečo iné :-D Vchod už vo vnútri domu sa mi nepozdáva,lebo mne tam chýba priestor,kde by sa odkladala obuv a bundy :-( Je tam síce už v tej hlavnej chodbe taký menší priestor na takéto veci,ale mne osobne by to nestačilo. :-p Hlavne si vyber taký projekt,čo sa Tebe páči,aby si bola TY spokojná a keď sa Ti páči tento domček,tak prečo neurobiť všetko preto,aby ste ho mali ? Hm? Pekný podvečer!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Penelope1, nie to nie je ten domček. Volá sa DOkonaly, je na 12 strane, extradom.pl. Idem pozrieť Biblo.
Odpovedať
Profilova fotka
jemine, Biblo neni pre mňa, určite by som si ho nevybrala. Opravujem moj sa volá DOSKONALY. No nemohla som ho najst, maju tam vlozene nove projekty. Pisem, ze moj sa vola, ma to byt, uvazujem o nom. :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
rebeka ten domcek Atena je aj moj sen...uz sa dost dlho nanho chodim pozerat:))))
Odpovedať
Adka,no mne sa to hneď nezdalo,že by sa ti páčil ten dom a hlavne ten vchod :-) ,preto som chcela vedieť to meno toho domčeku,lebo ked si dáš stranu 12,tak hneď prvý je akurát ten Bilbo. A teraz pre zmenu neviem nájsť ten Tvoj DOSKONALY :-D Keď ho nájdem,určite sa k nemu vyjadrím. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Penelope1 ;-) Oni tam dali nove domy, preto sme sa nerozumeli. Je to jednopodlazny.
Odpovedať
Už som ho našla.Je až na strane 17. Tak tento je super oproti tomu Bilbo :-D Je aj s 2-garážou,to hodnotím ako + Mne sa páči.Akurát,že je dosť veľký! Ale ak máš veľkú rodinu alebo plánuješ mať,tak potom je super. My tiež ideme stavať bungalov,lebo sa mi nechce chodiť hore-dole po schodoch a budeme mať tiež 5 izieb,pritom sme zatiaľ 3-členná rodina.Ale plánujeme ešte jedno dieťatko a jedna izba bude ako pracovňa :-) TAkže ja si myslím,že ten dom je fajn.Náš bude tiež dosť veľký 13x17 a garáž bude zvlášť...Máte taký veľký pozemok? my máme 10árovi a už teraz sa mi zdá malý,ked tam bude náš domček a garáž ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
To si ma potesila, ze sa Ti paci. Mam dve deti, ale potrebujem jednu izbu ako pracovňu. Pre mužíka, on je teraz rozložený v našom bytíku ]-( :-S Máme veľký pozemok, pobádam ešte aj sestru, nech sa postaví vedľa, aby sme to nemali ďaleko na grilovačku. :-D :-D Ja sa už tak teším.
Odpovedať
Ahojte Babenky, no riadne ste mi dali "chrobáka" do hlavy. :-D :-D :-D Však som presedela na extradom.pl celé poobede. =-) Fakticky majú lepšie projekty ako na Slovensku. U nás som nenašla projekt, kde by bola aj kotolňa a ešte nejaké extra miestnosti ako napr. špajza a pod. Čo my potrebujeme. Dajte vedieť, ako sa niečo dozviete o tých projektoch. Držím palce a teším sa na ďalšie príspevky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte...ani neviete aka som rada, ze sa mi ujala tato tema...ale stale cakam na niekoho kto by "nam tu vsetkym" mohol poradit...ze??? :-( No uvidim, co nam povie projektant - ci sa dastavat aj podla original polskeho projektu, alebo ani....ved dam vediet.
Odpovedať
ahojte dievčence, my sme sa tiež rozhodli, že ideme stavať domček. Môj manželík tiež objavil polské domčeky a aj tie sú priam rozprávkové, ale na dobredomy. Aj my sme uvažovali o kúpe projektu z PL, ale nakoneic sme našli na PRODOME bungalov č. 23. Už aj máme projekt, len si ho zväčšujeme zvačšujeme aj na dĺžku aj na šírku o 1m. Pridávame špajzičku a zväčšujeme kúpeľňu. Vymyslela som si aj izbičku v podkroví, schody pôjdu z obyvačky. Máme 3 detičky, zatiaľ budeme mať dievčenskú a chlapčenskú detskú a podľa možností dokončíme aj hore. vyjadrite sa, či sa vám páči ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Majus, Tvoj domček je krásny. Koľko stojí ak si dávaš upravovať katalógový projekt? Ja potrebujem 4 izby, jednu ako pracovňu, manžel teraz zavalil, že keď už budeme mať dom, tak aj hosťovskú, a tak sa mi vidí, že ja chcem prízemný dom, ale asi budeme musieť ísť do výšky. |-| Ach načo vymýšľam, no čo mi je v paneláku zle??? :-D :-D niet sa kde pohnúť, všade chýba minimálne 1 m , pohodička.... No ale tie grilovačky...
Odpovedať
ahoj adka, ďakujeme za pochvalu, my si ešte zpredu dávame robiť asi 40cm výklenok v kúpelni a nad ním malú striešku. mne sa tiež veľmi zapáčil, nie je taký všedný, ale už toľko ho vykúkam, že začínam si myslieť či tá strecha nad terasou nie je prehnaná. Práve zajtra ideme k projektantovi nazrieť, resp. odsúhlasiť ako vychádzajú tie zmeny, takže neviem presnú sumu. On nám totiž musí prerobiť aj krov, ale počítame okolo (min.) 15000,-. Je to dosť, ale mužík hovorí, aby sme za také peniaze raz neľutovali, že nám chýba špajza, či izba je príliš malá. Ja viem, čo je to bývať v paneláku - vyrastala som v dvojizbáku. Teraz síce bývame u svokry - prerobili sme si tam taký dvojizbový bytík komplet kuchyňa, kúpelka, špajza. Ale veľmi chýba detská izba. máme 6 ročnú, 4ročnú a 11 mesačného Tomáška. Na m2 to tu nie je malé,ale spíme v 1 spálni a deti majú detský kútik v kuchyni. Ja nechcem veľký dom, ale ani malý. Ťažko sa to trafí, každý má iné nároky a potreby. Ale ja už myslím aj na to, že keď budem mať dospelé deti, tak nech sa mi môžu naraz dohrnúť na rodinné oslavy a budú mať kde prespať. Keď chceme ísť k našim, tak si to vieš asi predstaviť, keď do 2izb. bytu sa nahrnie 5členná rodina a to mám ešte aj sestru, ktorá má tiež bábo. Našťastie sa vydala iba do susednej dediny a tak ide na noc domov. Aj ja som ale už zvedavá na tú sumu, ktorú nám zapíli projektant. Zajtra budem múdrejšia, ale projekt na mieru by bol stál 80000,- dávali sme si totiž robiť cenovú ponuku. Takže ešte stále budeme na tom lepšie. Určite je lepšie si kúpiť katalógový dom za cca 25000,- a mať pokoj, len my máme veľmi zvláštny pozemok, hocičo tam nesadlo a tento áno, len sme chceli trošku väčší. Ale tiež už snívam o kvetinkách a grilovačkách... :-D :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám dvoch chlapcov, 7 a 6 ročných. Môj muž povedal, že keď sme mali do nového bytu bábätko, tak aj do domu. Najlepšie chlapca :-D ]-( Mne vlastne v byte prekáža aj to, že chalani majú spolu izbu a jeden je astmatik a keď máva v noci záchvaty, tak druhého to veľmi ruší. No a ovzdušie tiež nie je najlepšie. Náš pozemok je v dedine, dosť od cesty, takže ďalšie plus prečo treba rozbehnúť stavbu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
majus: ten tvoj link je sice na polske projekty ale tie co su tam, su taktiez sucastou extradomy.pl - toto je najvacsia databaza projektov z Polska ;-) hned som tam nakukla, ci tam nenajdem krajsi ako Atena ale nie.....
Odpovedať
Profilova fotka
Penelope, aky ides stavat domcek, ked pises, ze bude to bungalov a bude mat 5 izbiciek? Inak ja stale snorim po extradome 8-) :-D
Odpovedať
Adka1978 my máme vlastný projekt. Náš dom bude však podobný domčeku bungalov 84 z prodomu s tým,že mi tam nebudeme mať ten výklenok v kuchyni a tá piata izba je vlastne vedľa kúpeľne. Tým sa vlastne ten dom predlžil a je podľa našich predstáv.Dokonca nám vznikol aj celkom veľký priestor na šatník,takže aspoň budeme mať kde dávať veci.
Odpovedať
Penelope, ja som bola už v obyvanom domčeku bung.Prodom84 a je to veľmi dobre riešené. Nakoľko máme 3 detičky, tak mi tá tretia detská chýbala. Síce domáci hovorili, že by sa aj 2 deti pomestili v jednej izbičke. Je to pravda, ale to by sa mi už zdalo narvané (12m2). Ale ak ste si ho ešte aj rozšírili, určite to bude super bývanie. Ináč to bol domček - taký akurát využitý. Nič zbytočné ani nič navyše. Len nám sa nehodil dispozične na pozemok, preto sme si vybrali bung. 23 - tiež zväčšovaný.
Odpovedať
majus,my v ňom máme teraz 5 izieb a ešte aj veľký šatník,takže priestoru bude veľa.Tiež keby sme si dali postaviť originál bungalov 84,tak by bol pre nás malý :-) Mne sa však strašne páči jeho riešenie a preto aj ten náš bude riešený na takýto štýl. Ja som bola tiež osobne v takom domčeku pozrieť a bola som z neho nadšená
Odpovedať
buduce stavitelky ak planujete projekt z Polska alebo ČR, projektant alebo architekt musí mať autorizaciu na SLOVENSKU.
Odpovedať
ahojte, táto stránka ma veľmi zaujala ,lebo aj my začíname stavať náš prvý dom. Máme poľský projekt. Stránka archonplus.pl alebo.cz Pekné domy sú aj na archipelag.pl Projekt sme objednali cez internet, prostradníctvom slovenskeho zástupcu,ktorému sme najprv zavolali a on nám vysvetlil všetko, čo sme potrebovali.Do mesiaca sme mali projekt+projekt na vykurovanie krbom( inak budeme mat krb+ plynovy kotol a solar koli bazénu).Objednali sme 6pare. Stálo to 44 000Sk. Celý projekt bol už preložený do slovenčiny a overený slovenskými architektmi. Dodali nám aj ich osvedčenia. My sme veľmi spokojný a momentálne čakáme na územné a stavebné konanie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?