Ako urobiť zmenu katalógového projektu?

Ahojte, mám takú otázku, vyhliadol som si domček v katalógu, avšak je to drevo dom a chcem to zmeniť na klasický murovaný. A teda otázka ako na to? Firma ktorá ho má v ponuke robí len drevo domy, mám si od nich objednať projekt za 1000Eur a potom platiť ďalších 1000 za prerábku u architekta, či ho mám len opajcnuť a isť rovno s tým že chcem takýto dom od neho nakresliť? Ako pri tomto fungujú autorské práva a plagiáty? Dik za každú odpoveď. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa vam paci podorys domu, nie je problem ho ukazat ako inspiraciu architektovi, ktory by podla neho spravil projekt, ktory by doladil podla vasich predstav.
Odpovedať
Profilova fotka
palo18 - projekt možete dať schváliť pre stavebné povolenie ako drevodom, stavať murovane, len potom podajte zmenu stavby pred dokončením so zmenenými skutočnými materiálmi. U tej firmy sa s nimi na tom dohodnite. Prípadne pošlite do IP, o akú firmu sa jedná, možno ho majú prevzatý od niekoho zo známych "katalógáčov". barbak - myslím, že je to trošku problém, už len z morálneho hľadiska a autorského práva.
Odpovedať
Profilova fotka
radsej prekreslit... ved ak je to drevodom, tak budes potrebovat trocha iny realizacny projekt, a tiez to nie je prave najstastnejsie riesenie improvizovat potom na stavbe, prepocitavat a riesit detaily, ked sa to da poriesit uz teraz. Toho kopirovabia by som sa nebala, ved ten isty projekt clovek najde v 3 roznych katalogoch... staci par vlastnych napadov a copyright moze ist do... (samozrejme, ze z moralneho hladiska to je o niecom inom). Prekreslenie projektantom, dodanie dalsich projektov k pripojkam vratane situacie, ci osadenia nie je az o neviem kolko drahsie ako katalog. projekt. A za ten "individualny" pristup to podla mna stoji.
Odpovedať
copy a morálne hľadisko a nejaký projekt a všetci okolo toho zúčastnení....dalo by sa polemizovať čo kto ako a kedy a začo a prečo....niečo ako vodu káže a víno pije alebo aj K. Kryl má nejakú pesničku......a ešte ktovie kto to vlastne kričí chyťte zlodeja a vyhráža sa niečim podobným ako morálne právo
Odpovedať
Profilova fotka
Skusila by som sa spytat tej povodnej firmy, ci mi vie predat ten projekt aj ako murovany. Ak nie, tak s katalogom za architektom, ukazat projekt a dat vypracovat ako murovany dom. A este si mozte aj co to priupravit. Moralne hladisko by som neriesila, nepripadami to vobec nemoralne, obzvlast ak date povodnej firme sancu vyhoviet Vasej poziadavke. Ako pise @barbak vlastne ten projekt len ukazete architektovi pre inspiraciu a ujasnenie poziadaviek, ze takto to chcem ale murovane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?