Môžem stavať slovenský projekt v Rakúsku?

Chystame sa stavat nizkoenergeticky dom v Rakusku a hladame vhodny projekt. Je mozne pouzit bez problemov slovenske projekty od slovenskych architektov? Je potrebna nejaka specialna autorizacia zo strany rakuskych uradov? Katalogove domy nam nevyhovuju, pretoze potrebujeme mat v dome samostatnu bytovu jednotku (samostatna kuchyna, obyvacka, a pod). Je to lepsie riesit individualnym projektom od architekta alebo upravou nejakeho katalogoveho projektu? Kolko by ma to asi vyslo? Vdaka!
Odpovedať
Profilova fotka
nie, bezny slovensky katalogovy projekt pouzit nemozes, na projekte potrebujes rakusku peciatku a pocas stavby potrebujes rakusky stavebny dozor (baumeistra).
Odpovedať
Stavebnu firmu aj dozor mam v Rakusku uz zabezpeceny. Len neviem, ako vybavit tu peciatku na stavebny projekt. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, chcem sa opytat ci mi niekto nevie poradit projektanta, ktory by mi opeciatkoval projekt aby bol platny pre rakuske urady. Chceme stavat v pohranici a teda vobec sa nevieme zorientovat ....a potrebovali by sme asi aj stavebny dozor z Rakuska prosim pomozte mi :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Odpovedať
Profilova fotka
@anize100 najdi si rakuskeho projektanta
Odpovedať
Dakujem :-) ale nevies mi nejakeho poradit ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Umim ti poradit. Pokud je to jeste aktualni, ozvi se na visinkazavinacyahoo.de
Odpovedať
Profilova fotka
@anize100 kde chces stavat?
Odpovedať
Na rodinne domy (hlavne nizkoenergeticke a pasivne) postavene v Rakusku sa specializuje slovenska firma D7, s.r.o. so sidlom v Kitze, Hauptplatz 32 +421 911 104 919 Na vsetko ma licenciu a povolenia a vybavi Vam este aj skolku pre Vase deti :) Su to sikovni chalani, urcite stoji za to ich navstivit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
V pripade potreby mam tiez jeden typ na vybavenie Einreichplanu v Rakusku. Je to slovak zijuci v rakusku, architekt s rakuskou peciatkou. Ozvite sa na bilcak@centrum.sk, ak by bolo treba
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?