Koľko môže stáť projekt k stavebnému povoleniu na montovaný drevodom?

Chceli by sme si dať vypracovať individuálny projekt na montovaný nízkoenergetický drevodom bez profesijného projektu, teda len taký, ktorý stačí k stavebnému povoleniu a aj k stavbe. Dom by mal mať cca 110m2. Ďakujeme za každý názor.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj . Ja si dávam robiť individualny projekt na montovany nízkoenergeticky dom rozlohou 118 m2. Projektant nám urobí projekt ja si požiadam stavebné povolenie a on vybavuje ostatné povolenia u vodarov, plynarov, elektrikarov . Montovany dom sa da postaviť z hociakeho projektu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tamaro co je to: bez profesijného projektu, teda len taký, ktorý stačí k stavebnému povoleniu a aj k stavbe. , ved bez originalu projektu v 5pare ani nemozes ist na stavebny urad a poziadat o stavebne povolenie... asi som tomu neporozumel? :D
Odpovedať
Tiez nechapem, aky je to neprofesionalny projekt pre stavebne povolenie a k stavbe. Ale projekt tak bezne stoji 10% nakladov na vystavbu,ale su architekti a architekti. Cenotvorba je rozna.
Odpovedať
Profilova fotka
Kolko ste čakali na stavebné povolenie a všetky povolenia , kým ste začali stavať ?
Odpovedať
@andyfoto sorry, asi som sa zle ja vyjadrila, myslela som na realizačný projekt. Vraj tern drahší je potom taký, kde sa rozpíše dopodrobna všetko až po počet šróbov. O taký už nemáme záujem... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ten kto nám robí projekt montovaného domu tak nám bude aj stavať hrubú stavbu domu a nepovedal nám , že by sme si mali dať spraviť podrobny projekt.
Odpovedať
Uprimmne som ŠPO a to som zvedavy ako chcete dosiahnut dokladovanie poziarnej odolnosti tych drevenych konstrukcii "drevodomu" po 31.3.2013. De fakto po tomto datume su vsetky drevodomy a podobne kvazidomy v SR zakazane. Nie je to napisane priamo ale ak chcete stavat rozne necertifikovane konstrukcie, musite si vy alebo firma dokadovat poziarnu odolnost tychto konstrukcii. Toto vam architekt nevybavi, ani pri kadejakych prapodivnych konstrukciach specialisti poziarnej ochrany nie. Toto je povinnost stavebnika alebo stavebnej firmy ktora to bude stavat. Cize ak naozaj chcete stavat drevodom, naprv si pytajte od firmy ktora vam to bude stavat dolozit doklady o zaisteni poziarnej odolnosti stavebnych konstrukcii, ak to nemaju (co v podstate vzhladom na stav v akom sa to nachadza teraz ani nemozu mat) tak vas podvedu a mozete mat vazny problem co s peniazmi ktore ste do toho investovali. Oni vas budu oblbovat ze RD nemusi mat poziarnu bezpecnost riesenu, ze toto spravi architekt, ze bla bla bla, to su vsetko hluposti, viem co pisem lebo to osobne navrhujem. Je to zmena vyhlasky c.94/2004 ktora plati od 8.2012 ale po 31.3.2013 sa uz neda nijako obist a na RD bez deklarovanej poziarnej odolnosti kontrukcii nemozete dostat ani stavebne povolenie!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@propo http://urobsisam.topky.sk/stavba-a-re... môžeš upresniť, čo je skratka ŠPO ?
Odpovedať
specialista poziarnej ochrany
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?