Stavali ste všetko podľa projektu?

Ahojte všetci, my staviame podla katalogoveho projektu, ktory davame zmenit projektantovi a ten nam povedal, ze musime vsetky zmeny nakreslit teraz lebo, ze pri kolaudacii by sme mali problem. Chcem sa vas spytat, ci aj vy vsetci dodrziavate rozmery okien, dvier a priecok, ci ste si to zmenili a zapisali do stavebneho dennika alebo vsetko podla projektu? Dakujem za kazdu radu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my teda este nemame ani stavebny dennik :-D a okrem toho mame polovicu podpivnicenu co nemame tiez este ani zakreslene ale ku kolaudacii planujeme, teda vlastne pred dat ziadost o zemnu stavby pred odkoncenim.. a okrem toho ze sme menili velkost okien sme aj zmenili smer schodov a dispoziciu prizemia ale snad nebudu robit z toho u nas na stavebnom urade vedu a ak ano tak to budeme riesit az ked to bude problem. to ti projektanti z toho robia vedu. sak ak to bude treba tak si to date potom prekreslit
Odpovedať
Profilova fotka
Luciac,tak mne projektant povedal,ze tie zmeny co chceme,zapiseme pred kolaudaciou.A co som sa pytala aj kamaratky,tak aj ona to tak urobila.Vraj sa to len zakresli do projektu.Su to zmeny okien,jedna priecka,zastresenie terasi a urobenie hornej galerie na bungalove.
Odpovedať
no to je asi tak, ze kazdy projektant iny nazor, lebo sme sa pytali aj viacerych a kazdi mal iny nazor, tak neviem, no nam povedal, ze ked chceme vacsie okna tak to je aj vacsi preklad a to treba statika a on sa musi k tomu vyjadrit. Tak teraz neviem, ci staci nakreslit len tie velke zmeny a tie mensie budeme riesit, ked bude problem pri kolaudacii???
Odpovedať
my mame tiez katalogovy projekt, velke zmeny (balkon namiesto striesky nad vchodom) mame zakreslene, mensie zmeny (okna, dvere a i.) mame len zapisane.. zmeny zapisal projektant danej firmy od ktorej mame projekt, pricom v stavebnom povoleni je napisane ze sa stavba povoluje so zapisanymi zmenami.. ;-) ku kolaudacii treba dat zakreslit vsetky zmeny pokial viem :-N
Odpovedať
ahojte. my síce nemáme katalogovy dom, ale ties sme robili mensie upravy.menili sme velkosti okien, priecky. Pri kolaudacii sme sami do projektu zakreslili zmeny. nic ine od nas pri kolaudacii nechceli. Dokoca aj terasu sme rozsirili o 1,5 m a nebol s tym problem.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez staviame katalogovy projekt, a cheme urobit par uprav. Nas stavebny dozor povedal, ze sa to vyriesi pred kolaudaciou.
Odpovedať
aj my mame katalogový projekt a meníme.Napr. zo 4 izieb budu 3 velke atd.
Odpovedať
my máme tieť katalógový projekt a dali sme si do neho dorobiť verandu, ale ostatné zmeny nehlásime. Pýtala som sa aj pani na stavebnom úrade a tá povedala, že pokiaľ nehýbeme s obvodnými múrmi a hlavnými priečkami, môžme si robiť čo chceme - meniť veľkosť a počet okien, meniť miestnosti, rozširovať a posúvať priečky atď... takže my máme takú skúsenosť. :-)
Odpovedať
Dakujem krasne za rady.. :-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?