Stavba RD v extraviláne bez ÚP

Ahojte, chcela by som vedieť akú máte skúsenosť a aká je pravdepodobnosť, že obec/ mesto povolí výstavbu RD v extraviláne na TTP alebo ornej pôde keď má vypracovaný územný plán len v centre a nie ostatných prislúchajúcich častiach? Ďakujem.
Odpovedať
@chilim Pravdepodobnosť je 1:1 - teda buď povolí alebo nepovolí. My nepoznáme situáciu a podrobnosti a to, že inému inde povolili neznamená, že povolia aj tebe. Ak tam nestojí žiadny dom ani žiadna stavba, tak asi nepovolí. Lebo neverím, že by si bola prvá, komu by napadlo tam stavať.
Odpovedať
a dodavatelia ennergi i sa polamu
Odpovedať
@chilim stavby môže stavebný úrad povoliť aj na pozemkoch mimo zastavaného územia, ale musia byť v platnom územnom pláne. Vydanie stavebného povolenia Obcou ako stav. úradom v rozpore s platným ÚP by bolo nezhákonné. Je potrebné podať podnet na zmenu t. č. platného ÚP na Obec.. Schvaľovací proces trvá 6 mesiacov až 3 roky, podľa toho o aké územie sta jedná, či je prípustná výstavba z hľadiska verejných záujmov (ochrana PPF, možnosti rozšírenia inž. sietí, ochr. pásma, verejné kom., iný rozvoj územia...) a do akej miery sú zmene naklonení poslanci.. Orgán na ochranu PPF nemusí súhlasiť z trvalým odňatím ornej pôdy z PPF (pri hodnotnej bonite). Náklady spojené s vypracovaní potrebnej proj. dok. a prerokovaním zmien ÚP s dotknutými orgánmi a verejné prerokovanie s občanmi, obec ako obstatavateľ územnoplánovacej dokumentácie môže preniesť úplne alebo čiastočne na Vás.. min. 2-3 tis. €.
Odpovedať
@janetbla ďakujem
Odpovedať
@janetbla a keď nemá obec ÚP?
Odpovedať
Ja napríklad toto neriešim za seba pretože mne povolili výstavbu RD v extraviláne na ornej pôde avšak o dedinu ďalej toto isté riešia známy a tých odbili, že ani za svet im tam nedovolia stavať. Preto som chcela vedieť či sa to dá nejak vyriešiť alebo majú zháňať iný pozemok. S tou zmenou UP je to teda na dlho a aj finančne náročne... jediné čo mi nejde do hlavy, že na susednej parcele stojí dom a tiež je za hranicou extravilánu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?