Spevnenie svahu na pozemku

Dobrý deň. Potreboval by som názor či treba spevnovat svah na ktorom stojí dom. Predávajúci tvrdí že svah sa nemusí spevnovať a ma na to potvrdenie od statika no ak to berem ako laik myslím si že pár daždov a svah sa posunie. Momentálne robia plot ktorý je na prchu pozemku / pletivo/ Má s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za radu.
Odpovedať
@igojjobs taky svah (podla fotky meter na vysku, 45° sklon) by sa dal spevnit aj vegeracne, vysadba vhodnych krikov to moze celkom slusne vyriesit
Odpovedať
Profilova fotka
zaujímavé riešenie, hranica pozemku je na päte svahu, alebo pri budúcom plote, čo je Vaše?
Odpovedať
Cierna čiara má byť plot. /pletivo Mali by sme zaujem o murovany. Krizik je nás pozemok, vela je terasa a dom.
Odpovedať
@jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@igojjobs s tým statikom by som urobil zmluvu, on spraví posudok a zaručí, že to tak zostane, škody hradí z profesného poistenia. Ani pletivo na stľpikoch si tam nebude isté, je tam výškový rozdiel 150 cm, murovaný vydrží jednu zimu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemali by ste na začiatok komunikovať s tým susedom dole ? Možno tam po výstavbe prisype zem a zbytočne budete budovať nákladné konštrukcie. Alebo to ešte podkope a budete sa hádať kto zavinil deštrukciu múru, plotu a pod. Určite pri budovaní plotu ale hlavne oporných múrov mali znášať náklady obe strany alebo ten, kto daným riešením získa. Ak to sú susedove DT tak už by mal mať projekt domu a s ním aj plánovanú terénnu úpravu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?