Prevedenie pozemku na stavebný.

Zdravím vás.Potreboval by som poradiť.Mam možnosť kúpiť pozemok ale neni sú tam inžinierske siete a je vedený ako pasienky a luky ako mam postupovať pred kupov ci mi to prevedú na stavebný pozemok a ci tam bude možnosť priviesť inžinierske siete?Staci ist ma OÚ v mieste kde sa nachádza pozemok?Dakujem za radu.Pekny vecer.
Odpovedať
@bausut75 najprv pozri územný plán, či sa tam môže stavať, potom choď na OU, ale ani tak nemusíš mať 100% tnú istotu.
Odpovedať
Keby si chcel na tom pozemku stavať, musel by si ho najprv odňať z pôdneho fondu a to vôbec nie je jednoduché. Odporúčam ti prečítať si Zákon č. 220/2004 o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy /najmä paragraf 17 - odňatie poľnohospodárskej pôdy/. Keď tam nie sú ani žiadne ing. siete, treba zistiť, v akej vzdialenosti od pozemku sú a koľko by stálo ich privedenie k pozemku a podľa toho zvážiť, či sa ti oplatí ho kupovať.
Odpovedať
Na stavebnom úrade príslušnej obce si písomne podaj "žiadosť o územnoplánovaciu informáciu", či je možné na danom pozemku stavať. Na túto žiadosť je úrad zo zákona povinný ti odpovedať.
Odpovedať
v prvom rade si treba zájsť na miesty stavebný úrad a poinformovať sa ako to vlastne s daným pozemkom je. niekedy vedia predávajúci spolu najmä s realiťákmi tak človeka domotať, že si ani neoverí čo kupuje. ak obec nechce, aby sa na danom pozemku stavalo, tak ho neprevedieš
Odpovedať
@bausut75 treba si zistit, ci je ten pozemok v extravilane alebo intravilane. Aj od toho dost zavisi
Odpovedať
Doplním, že je potrebné zistiť, kde konkrétne sa dá napojiť na siete a kadiaľ ich bude možné, a či, ťahať.
Odpovedať
Profilova fotka
@bausut75 Si presvedceny o tom ze sa chces do toho pustat ? Ja osobne, by som do toho nesiel, je s tym strasne vela prace, a nikdy nevies, ci ti to napokon po dlhych tahaniciach po uradoch, schvalia. Ak ta to nejak nenahana a mas dostatok casu a usilia sa tomu venovat, tak zajdi na obecny urad a poinformuj sa, ako to je s tym pozemkom, ci obec chce aby na takom mieste stal dom, a az potom kupuj. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?