Prepis ornej pôdy na stavebný pozemok

Ahojte neviete nám náhodou poradiť máme pozemok v zastavanej časti obci (500m2), ktorý je vedený ako orná pôda . Žiaľ na obecnom úrade nám nechcú nijako pomôcť a hovoria že s tým pozemkom sa nedá nič robiť. Neviete nám poradiť ako získať niejake stavebné povolenie alebo ako sa pohnúť trochu dopredu alebo ako získať aj stavebný pozemok. Ďakuje za odpoveď
Odpovedať
@nataly1312 a ako by si chcela poradiť ? Dôležité nie je to, či je pozemok v zastavanom území, ale aký je tam územný plán ... Pokiaľ územný plán nedovoluje v danej lokalite výstavbu, tak Vám tam rodinný dom stavať nedovolia ... Jediná možnosť je, aby obec územný plán zmenila ... O tom nerozhodujú tetušky na úrade, ale poslanci obce ... Chodte na jedno zasadanie obecného zastupitelstva a spýtajte sa ... Nič iné s tým nespravíte ... Neexistuje žiaden zaručený "proces" na konci ktorého z toho budete mať stavebný pozemok ... To tak proste nefunguje ...
Odpovedať
Neekzistuje pojem "stavebny pozemok". Ako je uvedene v prispevku vyssie, najdolezitejsi je uzemny plan. Ak tam nepovoluje vystabu je zle, jedine poziadat o zemenu uxemneho planu. Pokial bude uzemny plan ok potom sa "vynima" orna poda. A tu uz zalezi ci je to intravilan ci extravilan. Iny je postup a aj mnozstvo metrov ktore mozno bezplatne vynat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@valeriapoe Pointa tvojho prispevku?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@nataly1312 v obci stavať určite môžete, starosta na to vplyv má, ale úkony robí stavebný úrad a ten musí dodržiavať zákon. Nájdite si takého projektanta, čo Vám odovzdá projket aj so SP.
Odpovedať
V tomto prípade je najdoležitejší územný plán, takže smer obec a oni by ti mali vedieť povedať
Odpovedať
Ja som toto riešila, orná pôda v extraviláne obce bez úp a čím skôr začneš tým lepšie... so stavebným povolením sa to natiahlo na vyše roka vybavovačiek... @nataly1312 a presne ako píše pán @jan45 nájdite si šikovného projektanta, ktorý vie všetko vybaviť za vás, ušetríte si kopec času a nervov pokiaľ neviete čo ako funguje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?