Pozemok na svahu so stúpaním 8,86%

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem poradiť. Máme možnosť za dobrú cenu (asi 1/3 bežnej ceny za m2) kúpiť pozemok, ktorý je dlhý 79m s prevýšením 8,86%. Šírka pozemku je 14-15m. To stúpanie (teda klesanie) je od cesty smerom nadol. Ak som to správne vypočítala, tak rozdiel medzi hranicami pozemku je 6,6m. Máte niekto skúsenosť so stavbou na obdobnom pozemku? Za normálnych okolností sme nad takto veľkým pozemkom nerozmýšľali,ale ta cena je fakt dobrá. Ide o to,ako sa to prevýšenie finančne odrazí pri stavbe. Pôvodne sme mali v pláne bungalov 😄 Určite by to bol ale dom cca 100m2, nič extra veľké.
Odpovedať
@vierka311 to je na dĺžke 10m cca 90cm prevýšenie, t.z. 4 rady debniacich tvárnic. Je to v pohode riešiteľné. Treba dať pozor na to, či je sklon pozemku konštantný po celej dĺžke, resp. aký je terén v mieste stavby domu.
Odpovedať
To je rovina. My mame na 50m prevysenie 19m, samotny dom ma na 17m prevysenie 8m. * Vobec by som sa toho nebal. Vacsie obmedzenie vidim v sirke pozemku - tiez mame siroky pozemok 14m a su nutne dobre susedske vztahy :-). Tiez je dolezite osadenie - vysunutie domu, aby si sa nedivala na suseda / on nedival na teba. Vsetko sa da, dobry architekt sa s tym vie vyhrat. Ak je to za dobru cenu v dobrej lokalite isiel by som do toho.
Odpovedať
previsenie ok ,ale ta širka
Odpovedať
@pier mohla by som vas poprosit foto ako ste to riesili, tiez pokukjeme po takom pozemku s takym prevysenim, ale bojime sa dispozicie domu... dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kucierkaa123 stale sme sa nerozhodli,uvazujeme este nad jednym. 🙂
Odpovedať
@vierka311 môžeš dom posunúť dalej mimo domov susedov? ak áno je to dobrá kúpa ked dáš spevnenú cestu aspoň na kolesá auta vyjde v pohode
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?