Pozemok na svahu

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, s manželom zvažujeme kúpu pozemku, máme na výber dva pozemky... Jeden je rovinatý a druhý na miernom svahu...Najradšej by sme šli do rovinatého, máme vysnívaný bungalov...avšak cena je o 30 tisíc vyššia ako na svahovitom, čo je dosť veľký rozdiel...Avšak po prečítaní rôznych diskusií rozmýšlame či sa nám výstavba na svahovitom pozemku oproti rovinatému nenavýši v konečnom dôsledku tak, že to vyjde narovnako...Videla som aj staršie diskusie, avšak zaujíma ma aká je momentálna situácia... Ďakujeme všetkým za odpovede
Odpovedať
@nika0204 zavisi aj od lokality, kvality pody, dostupnosti sieti a pod. rovinaty pozemok moze vyjst drahsie kvoli horsej kvalite pody - narocnemu zakladaniu, vybavenosti, susedom, tahaniu sieti apod. Alebo naopak Neriadil by som sa iba podla sklonu pozemku.
Odpovedať
@nika0204 malo info aj na odhad od stola, ale vseobecne je vysoko pravdepodobne, ze zvysene naklady vo svahu vyrovnaju az prevysia sumu 30 tisic. Rovnako ak mate vysnivany jednoduchy katalogovy bungalov na rovine, tak to do svahu vobec nemusi byt vhodny projekt, tam sa zvycajne robia projekty na mieru, co samotne je pri realizacnom projekte zvyseny naklad 5-10 tisic.
Odpovedať
Hlavne si ten svah dobre preverte aby ste nedopadli takto: https://www.kvalitnebyvanie.sk/stavba...
Odpovedať
Profilova fotka
Známy sa tak rozhodol stavať dom v miernom svahu, ale mal veľmi pekný náčrt a ten svah do domu tam zahrnul tak, že v dome by mal schody, a tiež to chcel riešiť ako bungalov.
Odpovedať
Ahojte, vedeli by ste poradiť čo robiť so svahom na začiatku pozemku? 🙂 Resp. prístup je z hlavnej cesty a ide tam strmší briežok dole. Je to vlastne rola pod cestou. Samotná rola je už potom iba mierne svahovitá, v podstate sa dá zarovnať bagrom zemina. Čo nám robí ťažkosti je vymyslieť prístup autom dole k domu, vzhľadom aj na zimu keď bude ľad tak nejako sa dostať hore na cestu... Sused to má poriešené ako vidíte na fotke, my budeme ďalej od neho (medzi nami bude ešte cudzí pozemok) a mali by sme aj kratší pozemok, takže ten dom potrebujeme dať bližšie k ceste a nie tak ďaleko. Nech máme čosi aj zo záhrady. Ďakujem
Odpovedať
@nesmiemzabudnut v princípe sú asi 2 možnosti: 1. spraviť to ako sused 2. na začiatok pozemku spraviť buď parkovacie státie na auto alebo garáž. To môžete dosiahnuť tak že buď navozíte na začiatok pozemku kvantum materiálu, alebo vybudujete taký "príručný domček, kde hore bude garáž(alt. parkovacie státie) a pod tým môže byť domček na kosačku, náradie atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?