Fakt že úzky pozemok

Mám v hľadáčiku jeden pozemok, ktorý má tak trošku skosený tvar. Na jednej strane má na šírku 10 metrov, na druhej 8. Pokiaľ viem, tak aktuálne zákony hovoria, že dom musí stáť minimálne 2 metre z každej strany od hranice pozemku. To mi ale nedáva inú možnosť, než postaviť maximálne 6m široký dom. Je to naozaj tak, alebo sa s tým dá niečo robiť? Pýtať súhlasy od susedov, aby dovolili menej ako 2 metre od hranice pozemku? Alebo čo?
Odpovedať
Zakon dovoluje postavit dom aj 1m od hranice pozemku, ale je k tomu potrebny suhlas suseda, na tej strane domu nesmu byt okna a SU musi prehlasit, ze su to stiesnene podmienky. Cize by som najprv isiel na SU, ci to oni uznaju ako stiesnene posmienky a ak ano, tak by som sa zasiel porozpravat s buducim susedom (susedmi). Vysledny dom by vsak podla vsetkeho nesmel mat okna po stranach (alebo okna z obyvacich miestnosti) a treba zvolit vhodny projekt, aby dom nebola tmava jaskyna. Este si treba preverit poziarno-bezpecnostne hladisko, ci vam toto dovoli stavat blizko hranice pozemku (nie je z druhej strany hranice tiez nejaka stavba - napriklad drevena stodola? ).
Odpovedať
@arcticcode ano, da sa aj 1 meter od susedov postavit dom, len na to potrebujes suhlas od nich. no vsetko sa da, ked sa chce a ked budes mat v pohode susedov.
Odpovedať
6m siroky dom je v pohode - izby sa daju umiestnit do krajov a v strede domu sa da umiestnit kuchyno-obyvacka - izby budu siroke 5m, co je dost. Ludia co si stavaju bungalovy 10-12m siroke maju na tej sirke dve izby oddelene chodbou, cize tiez su tie izby siroke iba 4-5m. Chce to dobreho architekta a urcite poschodovy dom. Skor by mi vadilo, ze sa asi nedostanes normalnou technikou za dom. Sam zijem v dome sirokom iba 6,5m, ale na pozemku sirokom 14m. * Stavebny urakd by ti mohol dovolit osadenie domu 1m na jednej strane a na tej druhej 3m. Musi ale ostat medzi domami 7m, kvoli poziarnej bezpecnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode nevytvárajte si ilúziu z rád laikov, rozhoduje stavebný úrad na základe zákona, najbližšie je k tomu pier ale nie 1:3 a,e 2:2 pri stiesnených pomeroch ale na drujhej strane musí zostať 5 m
Odpovedať
@arcticcode už nebudeš stavať oravský hrad? U nás na úzkych pozemkoch posunuli domy ďalej do záhrady, aby sa vyhli už postaveným domom na susedných pozemkoch a aby mohli mať okná aj do strán. Ale myslím, že všetky sú širšie ako 10 metrov.
Odpovedať
@pier k tej požiarnej radové sú na sebe no musí byť dostupné miesto z 2 protiľahlích strán na úzkom vypadá ako na stračej nôžke, to ešte tak na trénovanie beh po schodoch ale na bývanie? i ten Oravský má len jednu vežičku a ostatok na veľkom brale nad riekou
Odpovedať
Okay, ďakujem vam za pomoc kamarati, makler mi akurat napisal, že pozemok je predany. Fak dis šit 😄
Odpovedať
@arcticcode Nezúfaj, všetko zlé je na niečo dobré - určite nájdeš lepší pozemok, hlavne širší.
Odpovedať
@chrobak7 Uvidime 😉 Tam je toho dosť veľa na predaj, ale toto bolo 460 štvorcov za 20k, no nekup to... to by mi uplne stačilo.
Odpovedať
@arcticcode tak to už vy musíte vedieť, či sa vám to platí aj s touto daňou, že jednoducho budete musieť možno úzky dom si postaviť, lebo nikde nie je napísané, že na 100% vám dajú susedia súhlas.
Odpovedať
@arcticcode u nás by to bolo nepredajné tu je max po 30/m2 a nie 50 a to i 30 m na šírku a hotové siete i asfaltová cesta, bez sietí a cesty po 20
Odpovedať
@duzu A kde to je "U vás"? 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?