Úzky pozemok 6 metrov

Ahojte, citam starsie temy o stavani rodinneho domu na uzkom pozemku, ale najuzsi, ktory sa tu riesil mal 10 metrov. Je realne postavit rodinny dom na pozemku sirokom 6 metrov? V dlzke pozemku problem nie je, moze byt aj poschodovy, len pozemok nevieme zvacsit na sirku. Pozemok este nevlastnime, ale mame moznost ho kupit. Dakujem
Odpovedať
Pri dodrzani minimalneho odstupu po dva metre od hranic pozemku (aj ked to uhras na stiesnene pomery) ti ostane kolko sirky?
Odpovedať
@conjuring prilis uzky, vykasli sa na neho.
Odpovedať
@conjuring si robis srandu? To je tak na 2 rady ovocnych stromov a nie na dom na byvanie. Kasli na to a hladaj dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@conjuring bude sa tam dať postaviť, ale max karavan
Odpovedať
@conjuring @conjuring Nepočúvaj tu rady. Dá sa postaviť. Daj si urobiť vlastný projekt. Rekord netrhneš, ale ak bude zaujímavá architektúra, určite sa dostaneš aj do novín. Pre inšpiráciu: https://www.teraz.sk/magazin/polsko-m...
Odpovedať
@frantisekca nedavaj ludom falosne nadeje, sam by si v takom dome nebyval. 6m mam garazovu branu a nie preboha siroky pozemok na normalny dom.
Odpovedať
@rkorba Prepáč, ale 6-2-2=2 To vie každý aspoň s základným vzdelaním. A keď je odvaha uvažovať nad domom s takou šírkou, tak je to možnosť postaviť unikát, aky není široko, ďaleko. Ja to chápem tak, že chce postaviť taky extrém, keďže sama písala, že tu čítala diskusie, kde sa riešil veľmi úzky pozemok, teda si je vedomá legislatívy a s tými vedomosťami a počtom tu prišla po radu. To však je otázka pre nejakého skvelého architekta. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo toto https://www.prodom.sk/projekty-domov/...
Odpovedať
@conjuring ani nad tym nerozmýšľaj, aj keby sa dalo stavat na celych 6m bolo by to malo 😉
Odpovedať
možno postaviť dom tak, že to uhráte na stiesné podmienky (max. 4 m) a horné poschodie bude o 0,5 m širší z každej strany, tým pádom máte horné poschodie široké 5 m.
Odpovedať
@conjuring 6 metrov široké pozemky sú radové zástavby. Nepíšeš nič viac, iba 6 metrov, preto ti nikto reálne nemôže poradiť. Treba sa na stav. úrade spýtať, či je vôbec možné tam stavať. Poznám prípady, kedy na malých a úzkych pozemkoch postavili s podmienkou, že susedné domy musia mať spoločnú stenu, resp. musia byť spojené na hranici pozemku stenou. Potom by si mohla postaviť dom široký 4 metre. Ale spýtaj sa sama seba - chcela by si mať taký dom? Nie je rozumnejšie nájsť si iný pozemok?
Odpovedať
@frantisekca 2 metre siroky dom - 2x (hrubka murov so zateplenim (a to pojdem uplne na minimum)) = 120 cm. Toto prekona aj komunisticke kuchyne v panelakoch kosickeho typu, a to boli kuchyne siroke 170 cm, kde sa dvaja jedinci sucastne nemohli pohybovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 Prečo otázka na mňa? Ja som tu nedal dotaz o stavbe domu na pozemku o šírke 6 metrov. Iba tvrdím, že keď túži byť (zadávateľka tejto témy) extravagantná, má potrebu strhávať pozornost okolia, že možnosti má, ale nech také požiadavky zadá architektom.
Odpovedať
Na japonské (Tokyjské) pomery by to bolo celkom luxusné bývanie.... https://www.youtube.com/watch?v=jZ7Bu...
Odpovedať
Ale v inzerate je to urcite ako idealny stavebny pozemok …. Vykasli sa na to…
Odpovedať
@frantisekca Asi to bude tym, ze nemam ani zakladne vzdelanie a tuzim byt extravagantna...
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym za nazor. My svoje byvanie mame, len tento pozemok nam bol ponuknuty od znameho, nie je zatial v inzerate a je v pre nas top lokalite, preto nad tym doma spekulujeme, ci by to nejak neslo vymysliet. Sami vieme, ze 6m je velmi malo, ale tak niekedy vedia ludia spravit zazraky, tak som sa spytala.
Odpovedať
@conjuring Legislatívu poznáš, teda minimálne odstupy vieš. Tak keď si vedomá tých rozmerov, potom vieš aj rozmer stavby na takom pozemku. Ako vidíš, vo svete existujú aj väčšie (menšie?) extrémy, čo sa týka rozmerov. Teda špekulovať môžeš. Ideál prikúpiť susednú parcelu, za predpokladu, že by nestačil extrém a je túžba po niečom normálnom.
Odpovedať
@conjuring zazraky sa daju aj na takom pozemku, ale budu plne kompromisov a kompromisov kompromisov. Preto radsej na to kaslat. Za mna akakolvek top lokalita za to nestoji.
Odpovedať
@conjuring máme 10 metrů a řadový dům. 6 metrů si moc neumím představit. Určitě jedině zase řadový dům. Okna jen na dvě strany, takže se moc co se pokojů týče vymyslet nedá. 6 metrů by šlo, ale spíš jako 3kk. Záleží jaké máte požadavky a nebo pak jít aspoň do 3 pater 😄. Jinak, když je to řadová zástavba, tak je jedno jak dlouhou nudli uděláte (když píšete, že délka není problém), tam jde hlavně o ty okna a jak to prosvětlit.
Odpovedať
@conjuring Preboha, daj od toho ruky preč, zavčasu. Daj si poradiť. Je to strašne málo aj na radovú výstavbu,.... S prižmúrením oka je to ako-tak na jeden rad stromov ovocného sadu.
Odpovedať
Nie je to radovka, je to ulica samostatne stojacich domov. Mate pravdu, nechame to tak a budeme hladat vhodnejsi pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?