Úzky pozemok - vzdialenosť od susedov

Môžme kúpiť výhodne úzky pozemok 12m široký. Čítala a čítala som tu na MS aj na webe vyhlášky a rôzne veci, ale chcem sa uistiť, že to chápem správne: z jednej strany od suseda by sme chceli mať odstup od hranice pozemku 1m (ich dom by bol 8m od nášho - so súhlasom tu nebude problém), z druhej strany je iba orná pôda, ak tam dodržíme odstup od hranice pozemku 2m, bude to ok? či budeme potrebovať ešte súhlas aj od neho? nie je tam nič postavené...tým pádom by sme mohli stavať dom 9m široký? z jednej aj z druhej strany by sme chceli obytné miestnosti a teda preto si nie som celkom istá, či to takto môže byť......Ďakujem veľmi pekne za pomoc :-)
Odpovedať
@zesaw odpoved dostanes jedine na stavebnom urade. Suhlas suseda nie je potrebny, v ziadnom zakone to totiz nie je.. To, ze ho niekedy SU vyzaduje, je hlavne v situaciach, ked sa posuvas blizsie k hranici pozemku, ako je zakonom povolene.. Opacne to vsak nemusi platit - to, ze ti sused suhlas da este neznamena, ze SU ti to povoli. Takze postup je taky - chod sa opytat na SU, ci dovolia posun k hranici a ci pozaduju suhlas suseda.. ;-)
Odpovedať
Podla mna ak mas suhlas na stavbu 1 meter od hranice pozemku a z tej strany bude susedov dom viac ako 7metrov daleko tak to by malo prejst. Tak isto ak na druhej strane dodrzis 2 metre od hranice pozemku tak je to o.k. ale kedze tam v buducnosti moze byt stavba tak tam nebudes moct mat okna z obytnych miestnosti. Vo finale vsak aj tak vsetko zalezi od vykladu stavebneho uradu a hlavne uradnika takze tam treba zacat.
Odpovedať
Na začiatku je najdôležitejšia územnoplánovacia informácia od stavebného úradu. Stačí, že územné rozhodnutie pre danú lokalitu predpokladá vzdialenosť od hranice pozemku 2 m a máte problém. Okrem toho by ste museli žiadať výnimku pre stiesnené pomery, na čo nie je automaticky nárok.
Odpovedať
Jeden telefonat na prislusny stavebny urad a vies.Kazdy stavebny urad ma svoje pravidla a to co plati v BA neplati v KE.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?