Čo robiť ak prístupová cesta nie je vysporiadaná?

Dobrý den. Potrebovala by som poradit kupili sme pozemok pred 3 rokmi a na jar na nom planujem stavat. No starosta nam už teraz oznamil že nam nebude moct vydat stavebne povolenie nakolko cesta pred nasim pozemkom nie je vysporiadana/trva to uz 3 roky/.a aj napriek tomu že je zakreslena v katastralnej mape a obec s tym nic nerobi. neviete mi poradit ako pokračovat dalej?
Odpovedať
Sme na tom podobne. Účelová komunikácia, nad ktorou plánujeme stavať patrí JRD. Predseda nám bráni v prístupe na náš pozemok. Cestu neudržiava. Napriek našej snahe o jej spojazdnenie a údržbu nechce ustúpiť. nevzdáme to, sme predsa v práve. Okresný stavebný úrad nám polvolenie k výstavbe dá a tak ak sa neodvolá ideme stavať a cestu budeme riešiť súdom.
Odpovedať
ak je cesta zakreslena v katastr.mape ma tam napisaneho aj majitela. Pozrie sa komu patri /da sa cez net/ a oslov majitela cesty, ten moze a nemusi povolit vas prejazd. Selo bohuzial ak je cesta sukr.majetok nieste v ziadnom pravo na prechod.
Odpovedať
@atlaska o tom či su alebo nie su v prave na prechod rozhodne sud
Odpovedať
@katarinka2010 ano, ale zalezi ako dlho to sudu bude trvat, keby si bola ty majitel pozemku dovolila by si prejazd autam,nakladakom?........ Majitel pozemku nieje povinny povolit prechod - prejazd cez svoj pozemok. Ak je to vsak cesta vedena v katastri ako verejna cesta nema im co zakazovat tade chodit. Je dolezite co je uvedene v katastri a to sa da zistit behom par minut na nete.
Odpovedať
@atlaska suhlasim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
po roku pol sa veci pohli. Pán predseda Jrd je po ťažkej chorobe a nakoniec nám povolil zriadiť vecné bremeno na cestu. Ide stavať!!!! Konečne
Odpovedať
@selo gratulujem .. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?