Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte zaujímavejšie má parametre
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stefan222:

@somebody nepoznam osobne cloveka co by dlhodobo …
@stefan222 Jedine čo čistím na vnútornej jednotke je mriežka proti prachu, rovnaký systém je na Daikine aj Vivaxe. Aké iné čistenie mám riešiť? Na chladenie jednotky nepoužívam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somebody:

@stefan222 Jedine čo čistím na vnútornej jednotke…
@somebody potom ok ak nechladite. Najvisc bakterii vznika prave pri chladeni. Neaky self clean program to nema? Uz by to mohli visc znaciek davat.
Odpovedať
Profilova fotka

@somebody potom ok ak nechladite. Najvisc bakteri…
@stefan222 Priznám sa, že netuším. Ale keďže všetky okna mám na sever, tak klímu v lete nebudem potrebovať ani keby som vetrá oknami 😎
Odpovedať

@stefan222 Priznám sa, že netuším. Ale keďže všet…
@somebody vela ludi to podcenuje a skoncia na antb ked chladia a necistia vnutorne jednotky. Pozera..ze aux a aj hisense uz mmaju moznost namrazy na vnutornej jednotke. Mame som kupil aux tak som sam zvedavy ako to bude bavit. Skusim na jar
Odpovedať
Profilova fotka

@somebody vela ludi to podcenuje a skoncia na ant…
@stefan222 myslíš že vo verejných budovách , obchodoch a podobne kde iba chladia, niekto čistí vnútorné jednotky? a bežne to dýchaš... my tu v skupine fajnšmekri do klím, mame profesionalnu deformaciu že všade kde prídeme kukame na jednotky :D V lete som bol na navšteve v nemocnici a na izbe mali klímu ... pozrel som dnu no nechci vedieť čo som tam videl... na mriežke už vonkajšej nejaká sivá, hubová pleseň... už prerastala pomaly von.. a to bol špitál... ale verím že na Slovensku sú klímy v bankách v lepšom stave jak v štátnych špitáloch , ak ich vôbec majú aj to je úspech
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matelko78:

My máme Vivax a sme veľmi spokojní,na jeseň mám v…
@matelko78 Uvažoval som nad Vivax Y, ale cena v porovnaní s Vivax R je podstatne vyššia. V ktorých parametroch je podstatne lepšia, a ma význam priplatiť si. V mojom prípade budú 4 vnútorne a 2 vonkajšie jednotky len na kúrenie. Teploty u nás do - 20 C.
Odpovedať
Profilova fotka

@matelko78 Uvažoval som nad Vivax Y, ale cena v p…
@somebody Kúrenie do -32 aj keď také teploty už u nás dávno nie sú ale najpodstatnejší je scop 5,3 a to aj pri mínus 15 stupňov
Odpovedať
Profilova fotka

@somebody Kúrenie do -32 aj keď také teploty už u…
@matelko78 Aké SCOP ma pri tej teplote Rko? V cenovej ponuke som mal Rko za 950 EURO, Yko za 1350. Otázne, či pri štyroch jednotkách lepšie SCOP by sa ma vrátilo na vyššej cene.
Odpovedať
Profilova fotka

@matelko78 Aké SCOP ma pri tej teplote Rko? V cen…
@somebody pri Rku je scop 4 mi chceme dokúpiť len jednu hlavnú jednotku do obývačky máme tam dosť veľký priestor takže potrebujem 5kw a ta sa pohybuje v cene okolo 1600-1800 eur
Odpovedať
Ahojte, je Aux Klima v pohode? Chcem si dat namontovať Freedom plus séria 3 12f3h 3,5kw.ma to veľa funkcií, ale nepoznám nikoho, kto by mi vedel poradiť. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ivetka_kamo:

Ahojte, je Aux Klima v pohode? Chcem si dat namon…
@ivetka_kamo zdravim mame aux j smart, a u mamy este z prvych aux freedom. Co konkretne potrebujete vediet?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@ivetka_kamo zdravim mame aux j smart, a u mamy e…
@dominguezah ďakujem za odpoveď, chcem vedieť, či s nou nie sú problémy, či ste spokojní. Ci ste postrehli trebárs v zime úsporu, ak s nou kurite.
Odpovedať
Profilova fotka

@somebody Kúrenie do -32 aj keď také teploty už u…
@matelko78 @somebody Chlapci, nechcem vám kaziť nadšenie zo sledovania bulharských konštatnt a parametrov, ale už sa tu o tom písalo, ... to je niečo ako spotreba auta ... na papieri to vyzerá vždy všetko omnoho optimistickejšie , ako je v realite... jak sa vraví papier znesie veľa a ten od čínskych technikov dupľom... už samotný termín "vykurovanie do -32" to je čo? ako čistý marketing 🙂
Odpovedať
AUX je normalna lacna cinska klima, ktora plni ucel za ktorym bola vyrobena. Hlucnost normalna, vzhlad minimalisticky, spotreba/efektivita v norme. Mam doma 2 ks freedom a su skor na chladenie ako vykurovanie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@matelko78 @somebody Chlapci, nechcem vám kaziť …
@dexter89 Veru. A je nemožné verifikovať vvýrobcom udávané výkony či COP v technických podkladoch v domácich podmienkach. Číňan si tam napíše čo uzná za vhodné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ivetka_kamo:

@dominguezah ďakujem za odpoveď, chcem vedieť, či…
@ivetka_kamo problemy nie su, ale ako pise rkorba freedom je skor na chladenie ako samotne vykurovanie ( na byte su radiatory a klima len dokuruje, ked je babke zima) na to to postacuje. Ale cisto aby mala kurit len ta jednotka, hlavne cez mrazy, to asi nie. Na kurenie keby sa chcelo tak skor inu radu od aux, j smart je v pohode. Vseobecne je zname, ze aux ma o nieco vyssiu spotrebu, ale zas viete cez aplikaciu nastavit vykon. Zalezi, na co konkretne chcete pouzivat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@matelko78 @somebody Chlapci, nechcem vám kaziť …
@dexter89 Moja Amber Nordic s SCOP 5.1 mala za minulú zimu COP 4 a možno ešte aj menej To budem vedieť vyhodnotiť až na konci tejto vykurovacej sezóny Takže čísla sú to krásne , realita je trošku viac odlišná Dokonca by som povedal že že cop bude podobne hocijakej inej 3.5 kw klíme 😀😀 Ale marketing robí svoje
Odpovedať
Ten COP je mozno aj realny, lenze podla mna sa tam nezaratavaju defrosty.. Preto, realny cop je kludne o 1-1.5 mensi v zavislosti od vlhkosti. Ale technika ide dopredu, uz dnes lepsie klimy atakuju COP 6 , takze coskoro to bude realita. Cize COP je urcite dolezity parameter, ale ci mas uz cop 3.5 alebo 4.2 nehra az taku rolu.. Ja osobne by som sa len na toto cislo nefixoval, skor by ma zaujimala spolahlivost klimy, dostupnost nahradnych dielov atd atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dajte tipy na vhodnú klimatizáciu na vykurovanie s výkonom aspoň 5kw
Odpovedať
Profilova fotka
my mame Mitsubishi MSZ-RW50VGK/VGHZ a super.
Odpovedať

Tak dajte tipy na vhodnú klimatizáciu na vykurova…
@matelko78 Moje Vivax R majú 5kW. Skúšané aj pri -9°, menej zatiaľ nebolo a kúria v pohode. Trošku hlučnejšie vonkajšie jednotky - inak nemám výtku.
Odpovedať

@matelko78 mne sa pozdava HISENSE ale zameral by som sa aj na vykurovanie vanicky vonkajsiej jednotky. vela ludi siaha po GREE ale tam neviem ako si klima cisti vnutornu jendotku. ja som napr zastanca HAIER (tiez cina) kedze si cisti vnutornu jednotku 2 sposobmi ci uz namrazou alebo nahreje na 56st a zabija bakterie
Odpovedať
Profilova fotka

@matelko78 sinclair spektra plus
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte otázka mám miestnosť 113m3 je naozaj potrebná 5kw jednotka alebo postačí 3,5kw nebude sa tá 3,5 kw trápiť s vykurovaním miestností
Odpovedať

Ešte otázka mám miestnosť 113m3 je naozaj potrebn…
@matelko78 jedna miestnost 113m3? cize 40m2? to 3.5kw da pohode s prehladom ale viac ako 24st v tej izbe nebude.
Odpovedať
Profilova fotka

@matelko78 jedna miestnost 113m3? cize 40m2? to …
@stefan222 áno je to okolo 40m2 preto uvažujem nad 5kw aby sa tá 3,5kw netrapila alebo zle uvažujem?
Odpovedať

@stefan222 áno je to okolo 40m2 preto uvažujem na…
@matelko78 5kw tam je uplne zbytocne a bude ti cyklovat, vypinat, s 3,5kw ja kurim 70m2 panelak 3i byt
Odpovedať
Profilova fotka
Hisense ENERGY PRO PLUS QG35XV0EG zaujímavá jednotka
Odpovedať
Sinclair terrel 3.5 a 2.5. Dnes už po roku všetko OK.Asi som si nevedel zvyknúť. Ťahajú celú zimu.Zatial zvládli všetko. Aj tie chladné sychravé dni a noci . Priemerná denná spotreba za min . týždeň cca 16kw.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?