Poradite s klimatizaciou?

Prosim tych, ktori sa klimatizaciam venuju, vyznaju sa, alebo maju osobnu skusenost ako zakaznik o radu ako poriesit klimu do bytu. 3 izby, 80 m2, orientacia juh, obytny priestor 38 m2 a dve spalne po cca 10 m2. Ide o novostavbu, kde je spravena predpriprava. Teda ziadne sekanie a tahanie trubiek v byte. Hlavna jednotka bude umiestnena na streche bytoveho domu. Ide o prve poschodie z troch. Prosim o odhad celkovej ceny s montazou. Co sa tyka poziadaviek-chladenie :-D moznost kurenia na jesen, mensia hlucnost, snad nejaky filter vzduchu.. wifi nemusi byt, ani tretie oko a podobne vychytavky.. zo znaciek rozmyslam nad Daikin, potom Toshiba a pod, pripadne Samsung. Ide o montaz v Bratislave. Dakujem vopred vsetkym za info a pripadne nacenenie- aspon odhadom a pozitivne skusenosti s konkretnymi firmami.
Odpovedať
@danilee v prvom rade si musite rozmysliet ci chcete jeden multisplit alebo 3 monosplity. potom treba vediet celkove prevysenie medzi vnutornymi a vonkajsimi jednotkami pripadne prezistit ci na potrubiach mate urobene olejove slucky. dalej je potrebne preverit ci je odvod kondenzatu dobre vyspadovany alebo bude treba doplnat aj cerpadla. v pripade ze bude vsetko na priprave ok tak cena bude zacinat na cca 2000-2300€. samozrejme v zavislosti od konkretnej jedotky atd. idealne si zavolajte niekoho na obhliadku nech vam spracuje cenovu ponuku
Odpovedať
@mirecr Dakujem Vam pekne! Mozem sa spytat aky je rozdiel v rieseni 3xmonosplit versus 1xmultisplit? Co myslite je vyhodnejsie?
Odpovedať
@danilee pokial mate na streche dostatok miesta tak by som isiel cestou 3 x monosplit. jednak to je lacnejsie a prevadzkova bezpecnost je vyssia ( ked sa pokazi jedna vonkajsia tak dalsie 2 chladia. ak pri multisplite odide vonkajsia tak ste dochladili)
Odpovedať
Profilova fotka
@danilee to, co ste napisali sem, napiste do mailu jednemu alebo viacerym dodavatelom/instalaterom vzduchotechniky a velmi lahko sa dozviete, co to bude stat. Wifi a moznost nastavovania ked si mimo domu je uzasna vec. To by bola rozhodne vec, bez ktorej klimatizaciu nechcem. (Idem od svokry, po vikende zrazu besne teplo, pred cestou zapnem klimu, pridem domov uz do vychladeneho... 8-)) @mirecr 3x monosplit by mozno naozaj bol lacnejsi, keby bol rieseny tak, ze vnutorna jednotka a inverter na opacnej strane jednej steny. Oni su na prvom poschodi z troch a inverter chcu mat na streche, to znamena, ze vsetky rury budu tahat cez vyse 2 poschodia. Navyse budu potrebovat presvedcit vodu, aby tiekla do kopca, takze to, ci bude 3x monosplit lacnejsi by som s takou urcitostou netvrdila. Vela aj zavisi od toho, akym sposobom maju spravenu tu "predpripravu". A to nikto od pocitaca netipne, bude si musiet @danilee zavolat instalaterov domov, aby to obzreli, bez coho jej nikto zavaznu cenovu ponuku stejne nespravi.
Odpovedať
@maslenka47 Dakujem za postrehy. Mne je jasne, ze presnu cenu zistim az to obhliadke technikom, avsak islo mi len o priblizny odhad. Teda Vam sa wifi ovladanie osvedcilo ako fajn funkcia, pouvazujem. Neviem nakolko je to v sulade s pravidlami fora, velmi by pomohli tipy na konkretne firmy, ktore by stalo za to oslovit, ak mate dobru skusenost. Predsa, fy ktore sa vzduchodechnike venuju je nespocetne vela, tak si aspon trochu zuzit okruh. Celkom fajn referencie som nasla na fy teplozima, ale neviem, cakam na ponuku od nich uz druhy tyzden :-( Tiez som rozmyslala nad ponukou zeon klimatiz.- prave preniehajuca kampan.. Nedokazem vsak celkom zhodnotit, ci to je ok ponuka v porovnani cena/produkt.
Odpovedať
@maslenka47 aka voda ma tiect do kopca? Prosim vysvetli. @danilee ten zeon nie su nahodou daikin klimatizacie? Ceny su tam dost vysoke. V tejto dobe sa na dobrych caka pretoze su vacsinou na dlhu dobu vybookovany, Vela ludi zacne na klimu mysliet az ked je teplo, a to potom chce mat kazdy hned nainstalovane.
Odpovedať
@codyy Ano, maju tam v balickoch s montazou vylucne Daikin klimu. Viem, ze to bude asi narocne uz teraz pocas sezony, ale ide o novy byt, koladacia buduci mesiac, tak skor sa velmi nedalo.. :-(
Odpovedať
@maslenka47 Ty o akej vode do kopca píšeš ? Kondenz sa odvádza spádom len z vnútornej jednotky a určite nemusí ísť spolu s "meďou" na strechu ... @danilee Ak Vám môžem poradiť, zbytočne sa neorientujte na "značku" --- Okrem Daikinu, Toshiby ci Samsungu Vám úplne rovnakú službu spravia v podstate akékoľvek osvedčené značky ako LG, Sinclair, Mitshubishi, Airwell, Panasonic atď atď ... Klimatizácie sú vo svojom princípe celkom jednoduché zariadenia a nie moc kazové, pokiaľ vyslovene nejde o no name "shit" ... Z vlastnej skúsenosti som videl zaujímavé poruchy elektroniky vnútornej jednotky viac krát len na Samsungoch ... A k téme = ak sa dá, tiež by som išiel do verzie 3x monosplit, je to lacnejšie a ako bolo spomínané, ak by sa náhodou pokazila 1, ďalšie 2 fungujú ... Predpokladám, že developer nebol "dement" a kondenz Vám odviedol normálne spádom do odpadu a nikde ho neprevŕtal ... Zistíte to pomerne ľahko, nalejte pár dcl čistej vody do hadičky na kondenz ktorá Vám trčí pri stene ... Otázne je však prevýšenie, tj koľko metrov to je smerom na strechu. Ale dnes už aj bežné monosplit jednotky zvládnu 10 M prevýšenie, čo by malo 2 poschodia pokryť bez problémov. Ak chcete, napíšte mi správu, Viem o človeku z BA ktorý by Vám to zbúchal do max 1700 Eur nakomplet s 3 monosplit jednotkami a montážou ... Minulý týždeň montoval mne a máme s ním veľmi dobré skúsenosti, extra lacný a do termínovo by Vás myslím zvládol :)
Odpovedať
@lubk0 Jejda, dakujem Vam pekne za vsetky uzitocne informacie, velmi ste mi pomohli! :-) zorientovat sa trochu, je to pre mna jedna velka neznama. Asi som to zle na zaciatku popisala, totiz byt je na 1.poschodi, pod nami prizemie, nad nami iba jedno poschodie a potom uz len rovna strecha. Teda to prevysenie, ked ratam svetlu vysku v byte 2,6 m nad nami plus strecha, nebude hadam take dramaticke.. Budem vdacna za kontakt a zacnem to riesit asap.
Odpovedať
@maslenka47 treba trosku citat s porozumenim. zadavatelka temy jasne pisala ze maju urobenu predpripravu. v praxi to znamena ze rurky su uz natiahnute. dalsia vec je ze vobec nemusia ziadnu vodu presviedcat aby tiekla do kopca lebo odvod kondenzatu sa riesi cez tzv suchy sifon priamo do kanalizacie. ( obcas sa stane ked pripravu robia stavbari a nie chladiari ze to dobre nevyspaduju potom treba doplnit cerpadielko). osobne som uz zopar stoviek klimatizacii namontoval tak snad viem o com hovorim. a to ze si bude musiet zavolat na obhliadku koli ponuke som tvrdil aj ja. cena ktoru som uviedol bola +- autobus na zaklade informacii ktore som o konkretnej instalacii vedel😉
Odpovedať
Nebal by som sa ani Ciny, konkretne Sinclair a Gree. Rozpraval som sa s jednym predajcom, co predava/montuje Sinclair aj Daikin a hovoril, ze funguju rovnako spolahlivo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?