Dobrý deň prajem.
V polovici mesiaca sme sa nasťahovali do domu. Bungalov s plochou cca 150 m2, izolačné trojsklá s predsadenou montážou, Tehla sendwix 25 a 21 cm izolácie. V podlahe 17cm a na streche 30cm. Máme rekuperáciu a aj tepelné čerpadlo vzduch-voda. Spotreba elektriny sa mi zdá byť na začiatok dosť vysoká. Za 12 dní 279 kw/h. Je to všetko včetne ohrevu TUV a svietenia. Priemerná spotreba na deň cca 20,7 kw/deň.
Steny ešte nie sú úplne vyhriate ale aj tak sa mi to zdá byť veľa. Poprosím o váš názor.
u nas je na DD6 hodina vo vysokej 8:30 - 9:30 a potom 18:30 - 19:30. Teoreticky ani jeden cas by nerobil problem ak by clovek rano odisiel, pred 8, vratil sa tak ze do 18:30 ma veceru - umyvacku, pracku pusti po 19:30. Nemam nic blokovane - mozem vsetko pouzit stale, len na termostatoch som nastavil - ze vtedy topit nemusia, ale ak bude potreba da sa to ci uz jednorazovo zvysit aj vo VT, ale upravit program. Mame tych 10% vo VT aj preto, ze to neriesime a stale je niekto doma. Ziadna kontrolka. Rozdiel medzi NT a VT je za 1MWh 14,3 Eur. Tak ci v konecnom dosledku dam za el. o 5-7 eur viac, uz neriesim.
Ked spominas DD6, moj manzel vravel, ze nase TC dostane signal z hodin, ze nema kurit lebo je VT. Co je celkom sikovne. To je mozno tiez vyhoda TC ze je mozne mat tarifu 22 hodin NT a len 2 hodiny VT.
Setria aj ine spotrebice nie len kurenie.
@majkoj
D5-2 1 1105 Tarifa x x x x x 8:30 11:50 12:50 16:05 17:05 19:05 20:05 7:30 (D37-2)
pozri v tej tabuľke tento riadok ,presne podľa tých časov mi ide pravidelné blokovanie
čaute, pozerám spotrebu, teda rátam čo som si zapísoval, za December mi to vychádza na 942kw pri vzduch/voda v nočnej tarife.
Dom 154m2 + pivnica 70m2, steny 30 porobeton, podlaha 20 EPS, strop 40cm vaty knauf. Zateplene mury ešte nemám, planujem pred letom 20cm grey wall.
Podotýkam že bez špirály - prídavný zdroj, špirála vypnutá čiže ju nezaplo ani keď bolo -14.. Je niekto natom podobne alebo to mám prehnane veľa? :D Obytný priestor vykurujem na 23 pri teplote do podlah. 31,, pivnicu na 12.. vodu ohrieva na 48. .. buffer mam 100l. Aké spotreby máte zhruba vy? viem že záleži aj od baráku, ale tak zhruba moja metráž? Je tu niekto? Vďaka,
@stefanl Zdravím. Ja mám TČ 12kw, vykurujem dom ma orave 210m2 na 22,5st. +TUV 300l na 47st. Steny ytong 300,zateplenie 150, strop 40 vata.Za november som mal spotrebu 950 kw za komplet kurenie a domácnosť. Bývam 4 mesiac, tak myslím že to niečo pojde ešte dole,keď všetko vyschne, aj keď teraz velké mrazi neboli.
@stefanl altherma 9kw vykurivana plocha 227m2 + 230l zasobnik TUV, teplota na cca 23 spotreba celeho domu november 555kwh december 821 kwh a to mam kopec elektroniky takze urcite ti to po zatepleni pojde dole
@peterrr18 , @sappa
vďaka, tak je to fajn. Len som bol včera u chalana ktorý mal za posledné 3 mes. spotrebu nejakych 1200kw (ale to tam ešte nebýva len temperuje na 20), tak mi to nedalo. Čiže sme natom všetci zhruba podobne. Teraz pozerám že aj výpočet od firmy ktorá mi TČ robila tak to približne sedí na ten December,