Vysoká spotreba elektriny s TČ

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť ohľadom vysokej spotreby elektriny? Máme TČ Daikin Altherma LT, SPLIT 8kw. Spotreba energie v dome je cez 9.000 kw za rok, čo nám príde extrémne veľa. máme nainštalované aj merače na TČ aj na rekuperácii, takže koncom mesiaca budem vedieť spotrebu čisto TČ (vonkajšia a vnútorná jednotka) ale už teraz vidím, že je vysoká spotreba na TČ, v čom môže byť chyba. RD máme nízkoenergeťák, rozloha 160 m2. Spotrebiče A++, všade led. Ďakujem za každú radu. Prípadne viete niekoho poradiť, kto by sa mi na to prišiel aj osobne pozrieť, či je všetko dobre nastavené? Firma, ktorá nám to robila totiž tvrdí, že je všetko OK. Ďakujem. PS: Som z okresu HC
Odpovedať
1
2
@xr22 kolko mate startov kompresora denne 50 -60???
Odpovedať
@xr22 ja mam 50 rocny poschodovy dom z kvadra 30cm steny 17 okien 200m2 300l tuv Podlahovka dole hore radiatory 5 clenov doma a za rok som mal s 10kw vzduch voda 10 000kw h na cely dom vratane chladenie v lete cca 2 tyzdne. Tento rok ukoncujem zateplenie Takze to tvoje je maximalne zle!
Odpovedať
Profilova fotka
No tiez si myslim, ze to mas dost velku spotrebu, kedy to boli kontrolovat?
Odpovedať
@gkrivanek a kde to zistím? teda ten počet štartov?
Odpovedať
@kristian3367 kontrolovali to asi pred dvoma mesiacmi..
Odpovedať
@xr22 nemáš v nastaveniach počítadlo na spotrebovanú a vyrobenú energiu? Ten Daikin sa tu spomína dáko často :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 skus si pozriet aj ine temy tu na streche je ich tu vela o tomto konkretnom type. Mozno ti to pomoze a najdes nieco uzitocne, nedavno tu bolo nieco a mali tam len nejake hlupe prednastavenie.
Odpovedať
@kristian3367 práve že som témy pozeral, nič som sa nedozvedel...
Odpovedať
@jumt do profi nastavení sa nedostanem - tam môže ísť iba technik daikin, ale skúsim pozrieť či tam náhodou nie je počítadlo.. Aj keď pochybujem. :)
Odpovedať
@xr22 zaujimave... budem sledovat co ste zistil... drzim prst
Odpovedať
@xr22 akože nedostaneš nemáš tam v menu informácie-meranie spotreby-vytvorená a spotrebovaná energia? Ak nie chci od nich nech ti to ukážu ak je všetko podľa nich v poriadku.
Odpovedať
@jumt dnes to mrknem, nie som si istý. No firma, ktorá nám to robila je čistá katastrofa, veľa veciam sa nerozumia podľa môjho názoru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
PS. Na stranke daikin.sk pisu ,ze maju Profesionalny servis :) a maju tam aj formulare a tel. cislo na pripadne otazky. Toto by som riesil na odbornejsej urovni s vyrobcom.
Odpovedať
@xr22 v návode daikin má ak tak zmenu používateľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 noze sa bavme o konkretnych cislach, aku mas v EC potrebu tepla na vykurovanie a kolko to TC za aky cas spotrebovalo ?
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 aha takto, to je zvlastne, ale kazdopadne kontaktuj priamo vyrobcu :)
Odpovedať
@xr22 počuj nechcem byť zlý ale akú máš hodnotu vzduchotesnosti. Pokiaľ si neutesnoval dom a máš pustenú rekuperáciu tak ti stále nasáva studeny vzduch zvonku cez netesnosti. Rýchlejšie ti ochladzuje, druhá vec že ak je to novostavba môžeš prvý rok čakať väčšie náklady kým dom vyschne, všetko teória, dúfam že som trochu pomohol
Odpovedať
@majkoj EC potrebu neviem, certifikát mám starý - neaktuálny, spotrebu pozriem dnes a dám presné čísla...
Odpovedať
@pepo344 no blower door test som nerobil a netesnosti môžu byť. Rekuperáciu mám.. Bývam ale 3 rok, takže vlhkosťou by to nemalo byť.. Pri stavbe som si ale dával pozor na niektoré veci - no netesnosti určite budú.
Odpovedať
@xr22 tak to je chyba že ste neurobili, ukázali by sa konštrukčné chyby, čo má vplyv na životnosť konštrukcií a aj spotrebu
Odpovedať
suhlasim s pepom344, kazdopadne ak pises ze byvate treti rok, kazdy rok ste mali taku velku spotrebu?
Odpovedať
@pepo344 hej, tak si poďme teraz všetci robiť blower testy a honkať ega kto mal najmenšju hodnotu úniku.. načo taká paráda? žiť sa dá aj bez toho stačí že si človek nechal pri výystavbe s utesnením aspoň trocha záležať a žiadny blower test za 2 kilá nepotrebujeme...
Odpovedať
@jacks101 @pepo344 Je pravda že BD test by ukázal nejaké nedostatky, no nemyslím si, že by to malo taký extrémny vplyv na spotrebu elektriny. Spotreba sa zvyšuje každým rokom, ale je pravda, že prvý rok sme nechladili, takže samozrejme aj to chladenie niečo zožerie...
Odpovedať
@xr22 chladenie urobi viac ako si myslis, to je asi najvacsi zrut, kazdopadne by som tiez asi kontaktoval priamo vyrobcu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 nuz pokial nevies kolko by dom mal priblizne potrebovat energie, tazko budes hodnotit, ci TC spotrebovalo vela.
Odpovedať
@stefanl každého slobodná vôľaci si spraví, ja ti ho nenutim, pánovi sa snažíme pomôcť tak zisťujeme informácie, koľko ľudí si myslelo ako dobre má utesnene a majú hodnotu nad 1 za hod. Chladenie je iná vec.
Odpovedať
@pepo344 A keď už má hotovo k čomu mu bude? Čo už s tým ešte tak urobí? Rozoberie ostenia na oknách, alebo sadrokartóny na strope?
Odpovedať
@ruren už mu to nikto nekaze, teraz už k ničomu , čítaj pozorne prosím, po vojne je každý generál ;) na výstrahu pre iných stavbárov ktorým sa to môže stať, pokiaľ chcete rekuperáciu mal by sa každý zamyslieť aj nad vzduchotesnostou
Odpovedať
@virnik27 ahoj, a to mas co za dom,ked s tepelnym cerpadlom mas B energeticky certifikat? Ja som bol v tom, ze s tepelnym cerpadlom kazdy dosiahne min A, A1
Odpovedať
@xr22 uz sa mi par ludi v zivote stazovalo na prilis vysoku spotrebu el. pri TC a vo vela pripadoch bol problem v zapojeni cirkulscneho cerpadla TUV. ak je cerpadlo zapnute non-stop tak sa vam ochladzuje zasobnik a TC kuri ako o zivot. nie je to aj vas pripad?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?